Sēņu šnicele

 13. septembris 2009 17:00 Recepte  skatījumi: 8399



Foto: Aigars Jansons, http://www.ajstudio.lv/


 

Cietas stingras vidēja lieluma baravikas notīra, nogriež kātiņus, noskalo, notecina un sagriež šķērsām 0,5 cm biezās šķēlītēs. Šķēlītes pārkaisa ar sāli, pipariem, apviļā miltos, iemērc sakultās olās, apviļā rīvmaizē, liek sakarsētos taukos un cep no abām pusēm brūnas. Tāpat var cept bērzlapes (cepurītes).

Ceptas sēņu šniceles pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, svaigu dārzeņu salātiem vai kā piedevu ceptiem gaļas un zivju ēdieniem.

 

Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

Sastāvdaļas

1. Taukvielas
2. Kviešu milti
2 ēd.k.
3. Olas
2 gab
4. Baravikas vai bērzlapes
800 g
5. Sāls, maltie pipari
6. Taukvielas


0 Pievienot komentāru

Saistītie raksti

Lasi vēl

Kategorijas

Aktuāli

Jaunākais portālāLasīt vairāk

Jaunākie rakstiLasīt vairāk