Vai ir kādi ēdieni, kurus iesaka ēst dzemdību dienā, lai vairotu spēkus? Uz mammas jautājumu atbild dūla

Dūla ir topošās un jaunās mammas atbalsta persona (starp citu, arī tētu!), kura vecākiem var palīdzēt arī atrast atbildes uz viņus interesējošiem jautājumiem. Uz jautājumu par spēku vairojošiem ēdieniem dzemdību dienā žurnālā "Mammām un Tētiem. Zīdainis" atbild dūla Sanita Bergmane.
  • Mammamuntetiem.lv

    Mammamuntetiem.lv

  • Sanita Bergmane

    Sanita Bergmane

    dūla un zīdīšanas konsultante

Uz jautājumu par spēku vairojošiem ēdieniem dzemdību dienā žurnālā Mammām un Tētiem. Zīdainis atbild dūla Sanita Bergmane.

FOTO:

Uz jautājumu par spēku vairojošiem ēdieniem dzemdību dienā žurnālā "Mammām un Tētiem. Zīdainis" atbild dūla Sanita Bergmane.

Jautājums: Vai ir kādi ēdieni, kurus iesaka ēst dzemdību dienā, lai vairotu spēkus? Piemēram, šokolāde, rieksti?

 

Atbild dūla Sanita Bergmane: Ja vien ir apetīte, tad droši dzemdību dienā var ēst to, kas dod enerģiju un spēku arī ikdienā. Kas ir tas, kas pašai garšo? No kādiem ēdieniem jūti spēku pieplūdumu, nevis nogurumu un gurdenumu? Augļi? Kaut kas salds? 

Reklāma
Reklāma

Noteikti vari sagatavot enerģijas batoniņus ar riekstiem, sēkliņām un medu. Vai melno šokolādi, ko uzēst starp kontrakcijām, lai papildinātu savas enerģijas rezerves.

Ja tomēr izrādīsies, ka dzemdībās nejūti apetīti, tad pēc dzemdībām gan, visticamāk, būsi priecīga par iepriekš sagatavotajām uzkodām, jo ķermenis prasīs sevi atalgot par brīnišķīgo darbu, ko būs paveicis.

Saistītie raksti