Pats sev pavārs! Vieglas receptes, kuras pats sev pagatavot var pusaudzis

Laiskie vasaras rīti un brīvās dienas ir labs brīdis, lai izmēģinātu savus spēkus pavārmākslā.

FOTO:

Izmēģini šīs trīs “Rimi Bērniem” šefpavāra Normunda Baranovska receptes, kas ir viegli pagatavojamas, un garšu kombinācijas būs tīkamas katram tīnim.

 

Brokastis
 

Griķu granola

Gatavošanas laiks: 17 min.

Porciju skaits: 12
 

Sastāvdaļas:

  • 400 g negrauzdētu griķu “Rimi” (zaļie griķi)
  • 50 g kokosriekstu sviesta
  • 100 g dažādu ziedu medus
  • 2 ēdamk. kakao pulvera
  • Šķipsna sāls
     

Pagatavošana:
 


Karsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.

Katliņā izkausē kokosriekstu sviestu ar medu, sāli un kakao.

Iemaisi negrauzdētos griķus un kārtīgi samaisi.

Liec uz cepamās plāts, starp diviem cepamiem papīriem, un cep 15 minūtes.

Atdzesē, pirms liec burkā.

Ar šo daudzumu pietiks vismaz 12 brokastīm.

 

Pasniedz ar augļiem vai ogām kopā ar pienu vai jogurtu. Ļauj nedaudz ievilkties, un piens kļūs par gardu šokolādes pienu!

 


Pusdienas


Kartupeļu salāti ar sinepju mērci

Gatavošanas laiks: 16 min.

Porciju skaits: 1


Sastāvdaļas:

  • 2 vidēja lieluma kartupeļi
  • 125 g mocarellas siera
  • 1 sauja kraukšķīgu salātu lapu
  • 2 šķēles plāni griezta vītināta vai kūpināta šķiņķa
  • 1 sauja zaļo zirnīšu (atsaldētu)
  • 1 sauja cūku pupu (atsaldētu, izlobītu)

 

Reklāma
Reklāma

Ļoti labs ēdiens, lai paņemtu arī līdzi, jo visām sastāvdaļām ir minimāla iespēja, ka sabojāsies.

 


Mērcei:

  • 1 tējk. dižonas sinepju
  • 1/2 citrona sula
  • 2 ēdamk. olīveļļas

 


Pagatavošana:


Nomizo kartupeļus vai atstāj ar mizu. Sagriez mazākos gabalos un liec verdošā ūdenī. Vāri līdz gatavībai. Jo mazākos gabalos kartupeli sagriezīsi, jo ātrāk novārīsies. Nokāss un atdzesē.

Kārto salātus, jauc visas sastāvdaļas kopā.

Sajauc mērci un pievieno salātiem. Ja salātus ņemsi līdzi vēlākai lietošanai, mērci ielej atsevišķā trauciņā un pievieno pirms ēšanas.

 


Vakariņas


Kūpinātas foreles pasta tagliatelle

Gatavošanas laiks: 12 min.

Porciju skaits: 4


Sastāvdaļas:

  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 100 g auksti kūpinātas foreles
  • 1 sauja pētersīļu (sakapātu)
  • 1/2 citrona sula
  • 200 ml saldā krējuma
  • 300 g svaigās tagliatelle pastas “Rimi”
  • 1 sauja rīvēta cietā siera


Pagatavošana:
 

Katlā lej vismaz 2 l ūdens un ļauj vārīties.

Sakapā foreli un liec sildīties uz pannas. Apcep pavisam nedaudz, pielej citrona sulu, pievieno pētersīļus un lej saldo krējumu. Mērce nedaudz novāroties sabiezēs.

Met vārīties pastu, tā vārīsies 1 minūti.

Liec pastu mērcē, apmaisi un pasniedz ar sieru.