Mafini ar mandeļu miltiem un cukīni. Recepte bez piena, olām un kviešu miltiem

Pavisam netipiski mafini bez kviešu miltiem, piena, olām, ar bērzu cukuru. Žurnālam ''Mammām un Tētiem. Skolēns'' receptē dalās Dabas saldumu maģijas konditore Ilze Kupča.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Pavisam netipiski mafini.

Sastāvdaļas:

  • Cukīni 200 g
  • Smalkais augļu muslis 150 g
  • Mandeļu milti 200 g
  • Banāns 1/2 gab
  • Bērzu cukurs 10 g (tējkarote)

 

Gatavošana:

1) Cukīni sarīvē smalkās skaidiņās, pievieno saspaidītu banānu, musli, mandeļu miltus, bērzu cukuru un saputo viendabīgā masā.

2) Liek kēksiņu formās, cep iepriekš uzsildītā krāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 15–20 minūtes, līdz mafini ir gaiši brūni.

3) Atdzesētus pārkaisa ar bērzu cukura pūdercukuru.

Reklāma
Reklāma

 

Šis kārums ir ne tikai gards, bet pat veselīgs!

 

Sastāvdaļas