Prieks Šarlotes Linkas daiļrades cienītājiem: jauns romāns "Lapsas ielejā"

Populārā vācu rakstniece Šarlote Linka (latviešu valodā iznākuši daudzi viņas darbi – “Māsu nams”, triloģija “Vētru laiks”, “Otrs bērns”, “Lūriķis” u.c.) ir īsta psiholoģiskā spriedzes detektīva meistare! Viņas varoņi ir pārsteidzoši saprotami, viņu kļūdas un pat noziegumi tiek veikti dažādu cilvēcisku vājību ierosināti, un vainīgo meklēšana, kopā ar rakstnieci lapu pa lapai soļojot cauri katram nākamajam romānam, ir aizraujoša. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jā, Šarlote Linka vēl joprojām prot rakstīt tā, ka lasītājam pār muguru skrien tīksmas šausmu tirpas, – par to var pārliecināties, arī lasot viņas jaunāko latviešu valodā izdoto romānu “Lapsas ielejā”. Tas ir smalki veidots, daudzslāņains spriedzes romāns, kurā slepkavības nav briesmīgākie noziegumi un autore ļoti daudz uzmanības veltījusi gan noziedznieku, gan “normālo” cilvēku psiholoģiskajiem portretiem. Seja, kādu ikviens no mums rāda sabiedrībai, – vai tā ir tā pati, kas skatāma spogulī brīžos, kad esam vienatnē? Atrisinājums ir negaidīts pat rūdītam detektīvromānu daudzlasītājam – pārliecinieties paši!


Pirms trim gadiem kādā augusta dienā Metjū Vilārds piedzīvo melnāko brīdi savā mūžā: nomaļā autostāvvietā bez vēsts pazūd viņa sieva Vanesa. Pratināšanas, aizdomās turamā statuss – tas šķiet sīkums salīdzinājumā ar to, ka Vanesas liktenis paliek nezināms. Kopš tās dienas Mets atmiņās bieži izspēlē šo pēdējo dienu, izstaigā vietu, kur Vanesa pazuda, – bet atminējumam tuvāk nav ticis. Arī policijai nav pavedienu.

Sīkais kriminālists Raiens, kurš ticis arestēts tai pašā dienā, kad pazuda Vanesa, iznāk brīvībā un ir apņēmies sākt godīgu dzīvi. Viņam ir lieliska atbalsta komanda, taču izskatās, ka pagātnes ēnas negrasās izgaist no Raiena dzīves. Kāds elpo Raienam pakausī...

Reklāma
Reklāma


Tad vēsture it kā atkārtojas: bez pēdām pazūd vēl viena jauna sieviete. Un pastāv iespēja, ka Vanesas pazušana ir saistīta ar šo. Taču policijai pavedienu nav vēl joprojām.
Kur pazuda Vanesa? Kas notika ar Raiena iepriekšējo draudzeni? Kāds ir Lapsas ielejas noslēpums?
Pieejama arī e-grāmata.
No vācu valodas tulkojis Ingus Liniņš.

 

Ieskaties: www.zvaigzne.lv