Skolēnu pavasara brīvlaikā būs atvērta Lasīšanas studija Brīvības ielā

Skolēnu pavasara brīvlaiks gaidāms no 11. līdz 15. martam, un šajās dienās vecāku organizācijas “Mammamuntetiem.lv” telpās Rīgā, Brīvības ielā 40, būs atvērta Lasīšanas studija. Tajā katru dienu skolēni varēs lasīt Zviedrijas autoru grāmatas un būs apskatāma arī izstāde “Astridas Lindgrēnes piemiņas balva”.
Lasīšanas studija un izstāde interesentiem apmeklējama bez maksas. 

FOTO: Publicitātes foto

Lasīšanas studija un izstāde interesentiem apmeklējama bez maksas. 

“Pepija Garzeķe”, “Karlons, kas dzīvoja uz jumta”, “Ronja – laupītāja meita”, “Lennebergas Emīls”, “Mana kolosālā dzīve”, “Mūmamma un vārna”, “Kad Finduss bija maziņš un pazudis” – šīs ir tikai dažas no grāmatām – Latvijā sen labi zināmām un arī jaunām –, kas skolēniem būs pieejamas Lasīšanas studijā. 

 

Studija skolēnu pavasara brīvlaika nedēļā būs atvērta katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 16.00. 

 

Lasīšanas studijā gaidīti gan skolēni, gan ģimenes ar bērniem, lai nesteidzīgā un mājīgā gaisotnē lasītu, zīmētu, krāsotu un arī apskatītu ceļojošo izstādi “Astridas Lindgrēnes piemiņas balva”. 
 

Izcilās zviedru rakstnieces Astridas Lindgrēnes piemiņas balva iedibināta 2002. gadā, kad 94 gadu vecumā rakstniece devās viņsaulē. Balvas mērķis ir godināt Astridas Lindgrēnes piemiņu un veicināt bērnu un jauniešu interesi par literatūru visā pasaulē. 

Reklāma
Reklāma

Lasīšanas studija un izstāde interesentiem apmeklējama bez maksas. 
 

Lai vecinātu Latvijas bērnu lasītprasmi un grāmatu lasīšanu ģimenēs, vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv” gada ietvaros īstenos vairākas kampaņas un pasākumus, skaidrojot gan to, cik bieži un no kāda vecuma vecākiem būtu saviem bērniem priekšā jālasa grāmatas, gan to, cik nopietni lasītprasme ietekmē bērna nākotnes izglītību, karjeru un labklājību. 

 

Pasākumu sēriju organizācija sāk ar Lasīšanas studijas atklāšanu Rīgā (gaidāma arī reģionos), kas notiek ar Zviedrijas vēstniecības un Zviedrijas instiūta atbalstu. Vienlaikus ģimenes portālā www.mammamuntetiem.lv publicēta rakstu sērija par priekšā lasīšanas nozīmi un lasītprasmes veicināšanu bērniem mājas apstākļos.

Saistītie raksti