Kā un kur sagaidīt Jauno gadu? Lielais gadu mijas pasākumu ceļvedis visai Latvijai

Vecā gada pavadīšana un Jaunā gada sagaidīšana ar svētku uguņošanām, ballēm, karnevāliem, koncertiem, vairāk un mazāk publiskiem Pūķa gada sagaidīšanas pasākumiem notiks visā Latvijā – gan lielo pilsētu centrālajos laukumos, gan attālāko pagastu Tautas namos. Jauns.lv piedāvā lielo 2024. gada sagaidīšanas pasākumu kalendāru visai Latvijai: Rīgai, Jūrmalai/Pierīgai, Kurzemei, Latgalei, Sēlijai, Vidzemei un Zemgalei.
Jaunā gada sagaidīšana notiks sešos Vecrīgas laukumos – Rātslaukumā, Līvu laukumā,  Pils laukumā, Kaļķu ielas posmā starp Vaļņu ielu un Aspazijas bulvāri, laukumā pie Pulvertorņa, kā arī laukumā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja.

FOTO: Artūrs Ķipsts

Jaunā gada sagaidīšana notiks sešos Vecrīgas laukumos – Rātslaukumā, Līvu laukumā, Pils laukumā, Kaļķu ielas posmā starp Vaļņu ielu un Aspazijas bulvāri, laukumā pie Pulvertorņa, kā arī laukumā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja.

Protams, jestru pasākumu būs daudz vairāk, nekā šeit minēts. Teju visu lielāko pilsētu centrālajos laukumos notiks publiskas Jaunā gada sagaidīšanas. 

 

Daudzos Tautas un Kultūras namos notiks gadu mijas balles, koncerti, banketi un karnevāli. Jāņem vērā, ka vienviet tie būs par maksu, bet citviet bezmaksas. 

 

Tāpat bieži vien ir nepieciešama galdiņu rezervāciju svinību vietā. Tā kā šajos gadījumos ieteicams pārliecināties, vai uz to vēl ir brīvas vietas, meklējot informāciju vietējās reklāmās.

 

Jaunā gada sagaidīšana Rīgā

  • Jaunā gada sagaidīšana notiks sešos Vecrīgas laukumos – Rātslaukumā, Līvu laukumā,  Pils laukumā, Kaļķu ielas posmā starp Vaļņu ielu un Aspazijas bulvāri, laukumā pie Pulvertorņa, kā arī laukumā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja. Svētku programma norisināsies no pulksten 21:00 līdz pulksten 02:00 naktī.
  • Katrā no laukumiem ar izklaidējošu mūzikas programmu apmeklētājus priecēs seši tautā iemīļoti dīdžeji ar dažādu stilu deju mūziku. Rātslaukumā par līksmību gādās Dj Stocka, Līvu laukumā visus priecēs Dj Magnuss Eriņš, laukumā pie Pulvertorņa – Dj Aspirins, bet laukumā pie Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja par labu noskaņojumu rūpēsies Dj Dubra. Vaļņu un Kaļķu ielas krustojumā uzstāsies Dj Roberts Lejasmeijers, bet Pils laukumā dzīvesprieku nenogurstoši sniegs MC Valdis Melderis.
  • Atbilstoši svētku noskaņai uz ēku fasādēm pie svinību laukumiem būs skatāmas mākslinieku Annas Meldrājas, Sandijas Trautmanes un Dāvja Kristapa Aigara īpaši veidotās svētku video projekcijas par tēmu “Ziemas pasakas”.
  • Lai apmeklētājus sasildītu, pasākumu norišu vietās būs pieejami karstie dzērieni un uzkodas. Vecrīgā tiks izvietotas Jaunā gada sagaidīšanas svinību norišu vietu kartes, lai katrs spētu atrast tieši sev piemērotāko vietu, kurā līksmi un veiksmīgi sagaidīt 2024. gadu.
  • Pasākuma kulminācijā, pirms pulkstenis sitīs pusnakti, visi sanākušie vienosies kopīgā laika atskaitē. Jaunais 2024. gads tiks iezīmēts ar nelieliem pirotehnikas specefektiem, kas priecēs gan mazus, gan lielus.

 

Jaunā gada sagaidīšana Jūrmalā un Pierīgā

 

Jūrmala

  • Kūrortpilsētā publiskā Jaungada sagaidīšana sāksies 31. decembrī pulksten 23:00 pie Kauguru kultūras nama, kur spēlēs Jaungada orķestris. Būs arī ziemas dziesmu kopādziedāšana, momentfoto “Jauno gadu sagaidot”. Jaunā gada atnākšanu sveiks gaismu spēles krāsās.

 

Ķekavas novads

  • Doles Tautas namā Gadumijas danči sāksies 31. decembrī pulksten 21:00 ar apvienību „Raitis & draugi”. Tiks dejotas neapdarinātas, etnogrāfiskās jeb tradicionālās 19. gadsimta vidus – 20. gadsimta sākuma latviešu, lietuviešu, igauņu un citu kaimiņtautu dejas (lūgums līdzi ņemt maiņas apavus un cienastu pašu tiesai).
  • Katlakalna Tautas namā Sarkangalvīte un Vilks aicinās uz Pasaku balli, lai kopā sagaidītu Jauno gadu 31. decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: 25-35 eiro).
  • Baložu pilsētas kultūras namā Gadu mijas balle ar grupu „Bruģis” sāksies 31.decembrī pulksten 22:00 (ieejas maksa: 25- 35 eiro).

 

Mārupes novads

  • Mārupes Mūzikas un mākslas skolā Vecgada balle „Smaragda spīdumā” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00.
  • Mārupes kultūras namā Gadumijas balle sāksies 1. janvārī pulksten 01:00 (biļetes cena: 20 eiro).

 

Olaines novads

  • Jaunolaines kultūras nams 31. decembrī pulksten 22:00 aicina uz Jaunā gada sagaidīšanu ar muzikālo apvienību „Vintāža” (ieejas biļete: 20 eiro).

 

Ropažu novads

  • Kultūras centrā „Ulbrokas pērle” 31. decembrī pulksten 21:30 sāksies Jaungada balle pie galdiņiem ar grupu „Vēja muzikanti” (biļetes cena: 25 eiro).

 

Reklāma
Reklāma

Saulkrastu novads

  • Saulkrastu estrādes Neibādes parkā 31.decembrī no pulksten 23:30, lai ar pūķa enerģiju ielidotu 2024.gadā, sāksies gadumijas sagaidīšana kopā ar lietuviešu grupu “AC/DC PROJECT” (koncertā skanēs leģendārās rokgrupas „AC/DC” zināmākie hiti; ieeja bez maksas).

 

Jaunā gada sagaidīšana Sēlijā

 

Aizkraukles novads

  • Aizkraukles centrālajā laukumā visi uz kopīgu Jaunā gada sagaidīšanu aicināti 31. decembrī pulksten 23:30, kad sanākušos uzrunās Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs un līdzi dziedāt aicinās leģendārā grupa “Menuets”, kura šogad svin savas pastāvēšanas 55 gadu jubileju.
  • Jaunjelgavas kultūras nams 31. decembrī pulksten 22:00 aicina uz Jaunā gada sagaidīšanu kopā ar grupu „Ivo positivo" (biļešu cena: 15 eiro);
  • Skrīveru kultūras centrs uz Jaungada balli kopā ar grupu „Zelta kniede” aicina pusstundu pēc pusnakts – 1. janvārī pulksten 00:30 (biļešu cena: 20 eiro).
  • Vēl vēlāk uz Jaungada ballēm – 1. janvārī pulksten 01:00 aicina Kokneses kultūras centrs (spēlēs grupa “Sikspārnis”; biļešu cena; 8 eiro) un Ērberģes sporta halle Mazalves pagastā (dalības maksa: 5 eiro).

 

Jēkabpils novads

  • Jaungada svinības Jēkabpils Vecpilsētas laukumā sāksies 1. janvārī pulksten 00:40. Būs - Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja uzruna, uguns šovs, svētku uguņošana un balle kopā ar Dj Pēteri Muižnieku līdz pulksten 03:00. Cilvēki uguņošanu aicināti vērot no Vecpilsētas laukuma, Daugavas labā krasta aizsargdambja vai no Daugavas kreisā krasta aizsargdambja posmā pie tilta pāri Daugavai.
  • Krustpils kultūras centrā 31. decembrī pulksten 22:22 - Vecgada balle kopā ar grupu “Zelta jauda” (biļešu cena: 17 eiro).
  • Salas Tautas namā Jauno 2024. gadu jestrā kompānijā kopā ar saviem radiem un draugiem aicina sagaidīt 31. decembrī jau no pulksten 22:00 (biļešu cena: 10-12 eiro).
  • Viesītes kultūras centrā “Viesīte” 1. janvārī pulksten 01:00 sāksies Jaunā gada svētku balle ar grupu “Reflection” no Skrīveriem (biļešu cenas: iepriekšpārdošanā – 7 eiro, pasākuma dienā - 10 eiro).
  • Mežāres Tautas namā Jaungada nakts diskoballe sāksies 1. janvārī pulksten 01:00 (ieejas maksa: 3 eiro).
     

Jaunais gads Zemgalē

 

Jelgava

  • Kā ierasts Jelgavā publiskā Jaunā gada sagaidīšana notiks divas reizes – 31. decembrī pulksten 24:00 kopā ar visu Latviju un 25 minūtes pāri pusnaktij, kad 2024. gads iestāsies pēc Jelgavas laika brīvdabas koncertzālē “Mītava” Pasta salā (būs jautras dejas kopā ar grupu “Jelgava Festival Band”; ieeja bez maksas).

 

Jelgavas novads

  • Sesavas Tautas namā Sesavas Tautas namā Jaungada nakts balle kopā ar Arti Šimpermani sāksies 31. decembrī pulksten 22:00. Tad pat arī sāksies Jaungada sagaidīšanas balle ar grupu „Ceļojums” Līvbērzes kultūras namā (ieejas maksa 10 eiro).

 

Bauskas novads

  • Bauskas Rātslaukumā Jaunā gada sagaidīšana kopā ar dziedātāju Normundu Rutuli un Rīgas Slaveno orķestri sāksies 31. decembrī pulksten 23:30.
  • Valles pagasta Taurkalnes bibliotēkā Jaungada sagaidīšanas pasākums sāksies 31. decembrī pulksten 21:30.
  • Vecumnieku tautas nams Jaunā gada balle kopā ar grupu „Taizers” sāksies 31. decembrī pulksten 22:00 (pasākuma norise pie galdiņiem ar pašu sarūpētu cienastu; ieejas maksa: 10 eiro).
  • Stundu pēc pusnakts – 1. janvārī pulksten 01:00 Jaunā gada sagaidīšanas ballēšanās notiks virknē novada tautas namos: Vecumnieku pagasta Misas Tautas namā (Jaunā gada balle kopā ar grupu „Reversoft”), Bārbeles Tautas namā (Jaungada nakts balle kopā ar “Deficītu” un “2pro”), Valles Saieta namā (Jaunā gada balle kopā ar grupu „Poļu nams”) un Īslīces kultūras namā (Jaunā gada balle kopā ar dziedātāju Ēriku Budēvicu no grupas „Hameleoni” un mūziķi Indru Railu; ieejas maksa: 10 eiro).

 

Dobeles novads

  • Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā publiska Jaunā gada sagaidīšana sāksies 31. decembrī pulksten 23:00 un ilgs trīs stundas. Tur par atmosfēru rūpēsies dīdžeji un vakara vadītāja, iesaistot apmeklētājus dažādās aktivitātēs, sarunās un loterijā.
  • Auces pilsētas kultūras namā 31. decembrī no pulksten 22:00 būs iespēja sagaidīt Jauno gadu kopā ar muzikālo apvienību “Kopā būt….” (ieejas maksa: 10 eiro).

 

Apskati pasākumu ceļvedi arī:

Vidzemē

Latgalē

Kurzemē

Saistītie raksti