Izbaudi vasaru Igaunijā – apmeklē Baltijā lielāko zinātnes centru AHHAA!

Vasara ir atvaļinājumu laiks, kurā var atpūtu un izklaidi apvienot arī ar aizraujošu jaunu lietu apguvi. Pie sevis ciemos apmeklētājus jebkurā vecumā aicina arī Igaunijā un Baltijas valstīs lielākais zinātnes centrs AHHAA, kurā zinātni iespējams atklāt kopā un ar prieku. Centrā ir gan tikko atklātas izstādes, gan jau apmeklētāju iemīļotas un pārbaudītas vērtības.
Jaunā izstāde “Ahā, maņas” jau ir kļuvusi par apmeklētāko izstādi visā centrā.

FOTO: Publicitātes foto

Jaunā izstāde “Ahā, maņas” jau ir kļuvusi par apmeklētāko izstādi visā centrā.

Pati jaunākā izstāde ir “Ahā, maņas”, kura atvērās maija beigās un jau ir kļuvusi par apmeklētāko izstādi visā centrā. Pirmo reizi centra vēsturē, ierastā izstāžu zāle ir pārvērtusies par maņu rotaļu zemi, kura aizved pasakainā un aizraujošā maņu izzināšanas pasaulē. Izstādē gan lieli, gan mazi var katru no maņām pārbaudīt un pieredzēt kā atsevišķu, unikālu piedzīvojumu.

 

 

Paši mazākie apmeklētāji priecājas apmeklēt arī Minhauzena torni, kur visu var apskatīt no pašas augšas – zāles griestiem. Drosmīgākajiem ir iespēja arī visu halli tādā augstumā šķērsot ar divriteni, palūkojoties kā ir būt kustībā daudzu metru augstumā. 

 

Papildus šīm un dažādām citām izstādēm jebkurš interesants ir aicināts uz planetāriju apskatīt Saules sistēmas planētas, galaktikas un zvaigznes, kas cilvēcei šobrīd ir zināmas. 

Zinātnes teātrī tiek eksperimentēts ar apkārtējās vides parādībām – ūdeni, uguni, elektrību, gaismu un daudzām citām, kuras izrādās var pielietot visdažādākajos veidos. Savukārt darboties pašiem ir iespēja vairākās darbnīcās, kurās var atdalīt savu DNS, pārbaudīt baktērijas uz virsmām sev visapkārt, radīt kristālus un pētīt dažādas citas ar zinātni saistītas lietas.

 

Atklāt zinātni dažādos veidos AHHAA ierodas daudzi, jo jau līdz jūnija vidum no gada sākuma zinātnes centru ir apmeklējuši gandrīz 100 000 apmeklētāju. 

Reklāma
Reklāma

Saprotams, ka vairāk nekā puse ir Igaunijas iedzīvotāji, bet arī no Latvijas zinātnes centru ir apmeklējuši nedaudz vairāk nekā 20 tūkstoši apmeklētāju.

 

Apmeklējot AHHAA vasarā, jāņem vērā, ka tas ir vispopulārākais apmeklējuma laiks ģimenēm ar bērniem. Vēl iecienīti ir arī skolēnu brīvlaiki un gada nogale – Ziemassvētku laiks, kad ģimenes pavada laiku kopā un brauc kopīgi izklaidēties. 


Lai izvairītos no burzmas un garām rindām, AHHAA ir radījis Web aplikāciju, kas ātri un ērti ļauj nopirkt biļeti attālināti, ietaupot laiku pie ieejas un autostāvvietā. 

Pašlaik, līdz novembrim, aplikācijā ir iespējams iegādāties biļeti ar 15% atlaidi un baudīt arī citas Tartu piedāvātās gastronomiskās un izklaides iespējas ar dažādām atlaidēm.


Interneta aplikācijas izstrādi finansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds kā daļu no Eiropas Savienības atbildes reakcijas uz COVID-19 pandēmiju.

 

Vairāk informāciju meklē: www.ahhaa.ee/lv/aha-manas
 

Un seko līdzi sociālajos tīklos:
Facebook
Instagram
Tiktok

Saistītie raksti