AHHAA centrs aicina izzināt savu maņu noslēpumus jaunā izstādē!

Baltijā lielākajā zinātnes centrā AHHAA durvis vērusi jauna un aizraujoša izstāde “Ahā, maņas!”. Gan lieli, gan mazi var pārbaudīt un vēl vairāk izzināt cilvēka maņas – smaržu, garšu, tausti un dzirdi – un to unikalitāti. Izstāde apmeklētājiem ir atvērta līdz šī gada novembrim.
AHHAA zinātnes centrā pirmo reizi centra vēsturē ierastā izstāžu zāle ir pārvērtusies par rotaļu zemi, kura aizved aizraujošā maņu izzināšanas pasaulē. 

(Foto: AHHAA Zinātnes Centrs).

FOTO: Publicitātes foto

AHHAA zinātnes centrā pirmo reizi centra vēsturē ierastā izstāžu zāle ir pārvērtusies par rotaļu zemi, kura aizved aizraujošā maņu izzināšanas pasaulē. (Foto: AHHAA Zinātnes Centrs).

Vai pievērs uzmanību, kā ikdienā sajūti, sasmaržo, sagaršo un sadzirdi dažādas lietas, kas atrodas visapkārt? AHHAA zinātnes centrā pirmo reizi centra vēsturē ierastā izstāžu zāle ir pārvērtusies par rotaļu zemi, kura aizved pasakainā un aizraujošā maņu izzināšanas pasaulē. 

 

 

Izstādes eksponāti palīdzēs rast atbildes uz jautājumiem, vai auksts vienlaikus var būt arī silts, kurš ir briesmīgāks – skaņu vai vēja tornado, kā arī piedāvās sajust, kā būtu dzīvot pasaulē, kurā ir tikai spoguļi. Vēl vairāk maņas un to, kā mēs tās pazīstam, ar kājām gaisā sagriezīs iespēja iekosties skaņā un eksponāts, kas liks stostīties. Savukārt nervus kutinošā pārbaudē varēs noskaidrot savu elektronisko spriedzes izturību.

 

 

Izstāde “Ahā, maņas!” pastiprinās visas cilvēka maņas un ļaus tās izbaudīt, un pieredzēt, katru kā atsevišķu, aizraujošu piedzīvojumu, iedodot pavisam jaunu uzticību un nozīmi savām ausīm, acīm, pirkstiem un degunam gan bērniem, gan pieaugušajiem! “Sajūti, ja uzdrošinies!”.

 

Reklāma
Reklāma

 

Papildus izstādei “Ahā, maņas!” klienti var izbaudīt arī trīs patstāvīgās izstādes. Dabas zālē var iepazīt skudru un cāļu ikdienas aktivitātes, kā arī aplūkot eksotiskas zivis. Foajē var ceļot spoguļu labirintā, likt burtu puzles, aplūkot sevi greizajos spoguļos un risināt dažādus atjautības uzdevumus. Tehnoloģiju zālē var ar riteni pa trosi pārbraukt pāri zālei, nobildēties ar plīstošu balonu un izpētīt mājas elektroierīces no iekšpuses. Anatomijas interesentiem patiks arī Tartu Universitātes medicīnas kolekcija – tajā var aplūkot veselus orgānus, preperātus ar dažādu slimību parādībām un pat eksponātu no 1803. gada.

 

AHHAA zinātnes centra galvenais mērķis ir iepazīstināt ar zinātni un iedrošināt to atklāt ar prieku. Šobrīd AHHAA pasākumus ir apmeklējuši jau vairāk nekā 2 000 000 cilvēku.

Ērtākam izstādes apmeklējumam iesakām izmantot nesen radīto AHHAA web aplikāciju. Tajā var ne tikai elektroniski nopirkt biļetes, bet ar tās palīdzību var arī ērti iebraukt un izbraukt no izstāžu centra stāvlaukuma.

 

Plašāka informācija ŠEIT
Seko līdzi arī sociālajos tīklos:
Facebook
Instagram
Tiktok

Saistītie raksti