Vasaras programma Rīgas cirkā – gan atjaunotajā arēnā, gan pilsētvidē

Rīgas cirks izziņo cirka izrāžu vasaras programmu atjaunotajā arēnā un Rīgas pilsētvidē. Vasaras sezonā paredzēta gan Rīgas cirka skolas audzēkņu izrāde, gan virtuozās cirka un interneta zvaigznes Joana Buržuā izrāde, kā arī festivāls Re Rīga!
Rīgas cirks sarūpējis aizraujošu un pat ekskluzīvu programmu vasaras sezonai, turklāt daļa izrāžu būs skatāmas bez maksas.

FOTO: Publicitātes foto

Rīgas cirks sarūpējis aizraujošu un pat ekskluzīvu programmu vasaras sezonai, turklāt daļa izrāžu būs skatāmas bez maksas.

Jau šajā nedēļas nogalē, 11. jūnijā plkst. 17.00 atjaunotajā Rīgas cirka arēnā notiks Rīgas cirka skolas audzēkņu pirmā publiskā izrāde “Jaunā cirka spēle”. Izrādē piedalīsies jaunieši vecumā no 11 līdz 18 gadiem, un tajā pārstāvētas dažādas cirka skolā apgūstamās disciplīnas – gaisa akrobātika, līdzsvars (vienriteņi), žonglēšana un akrobātika. 

 

“Jaunā cirka spēle” tapusi, cirka skolas pasniedzējiem un audzēkņiem sadarbojoties ar Jelgavas Jaunā teātra režisori Antru Leiti-Straumi, aktieriem Juri Bandenieku un Annu Mariju Ozolu, kā arī citiem skatuves mākslas profesionāļiem. Izrāde piemērota dažādu vecumu auditorijām, īpaši ģimenēm.

 

Savukārt 17. jūnijā Rīgas cirkā viesosies mūsdienu cirka un horeogrāfijas zvaigzne no Francijas Joans Buržuā (Yoann Bourgeois) ar centrbēdzes izrādi “Krītošais” (“Celui qui tombe”) – iestudējumu, kas spēlējas ar fizikas likumiem, izaicinot centrbēdzes spēku un gravitāciju.


 

“Buržuā izrādes izdaudzinātas ne tikai ar jaudīgu izpildījumu, bet arī ar pārsteidzošiem scenogrāfijas risinājumiem. Šajā izrādē cirka arēnas kupolā tiks iekārta gandrīz divas tonnas smaga platforma–svārsts – “skatuve”, ko apdzīvos seši izrādes tēli. Joans Buržuā (1981) ir starptautiski atzīts cirka un kustību mākslinieks, kas plaši pazīstams ne vien cirka un horeogrāfijas aprindās, bet arī digitālajā vidē, kur lielu popularitāti ieguvis Buržuā kāpņu performances video. 

Reklāma
Reklāma

Šī ir pirmā reize, kad Baltijā viesojas Buržuā lielizmēra izrāde.

 

Ir tapusi zināma arī starptautiskā laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāla “Re Rīga!” programma – šogad festivāls noritēs no 15. līdz 20. augustam, un šoreiz tas notiks gan Rīgas cirka telpās un pagalmā, gan tuvējā apkārtnē Rīgas pilsētvidē. 

 

Kā ierasts, būs gan ģimeņu, gan nobriedušākai auditorijai paredzētas izrādes, kā arī maksas un bezmaksas izrādes. 

 

Festivāla programmā ir vairākas klaunādes izrādes, objektu manipulācijas un žonglēšanas izrādes, kā arī daudz kas cits. Galvenie festivāla viesi: Los Galindos (Katalānija) ar melnā humora izrādi “Beigts no smiekliem”, klauns Cronopio (Argentīna/Latvija) ar izrādi “Pačamamo”, apvienība Kapsel (Zviedrija) ar pārsteidzošo izrādi “Aparāts” un Federiko Menini (Argentīna/Spānija) ar žonglēšanas izrādi “Oyun”.
 

Saistītie raksti