5 vasaras festivāli visai ģimenei

Vasara ir festivālu laiks un varētu šķist, ka ģimenēm ar bērniem tie nav piemēroti. Taču daži festivāli ir atšķirīgi un tajos īpaši ir padomāts par ģimenēm ar bērniem. Esam apkopojuši 5 vasaras festivālus, kuri būs interesanti ne tikai pieaugušajiem, bet arī bērniem.
Vasara ir iespēju laiks – tā ir iespēja kopā doties dabā, ceļot, laivot, iepazīt jaunas garšas un pieredzes un līksmot vasaras festivālos!

FOTO: Publicitātes foto

Vasara ir iespēju laiks – tā ir iespēja kopā doties dabā, ceļot, laivot, iepazīt jaunas garšas un pieredzes un līksmot vasaras festivālos!

Sarunu festivāls LAMPA Cēsīs

9. un 10. jūnijā jau devīto reizi Cēsu pils parkā un citviet Cēsu pilsētvidē notiks Sarunu festivāls LAMPA. Kā vienmēr, LAMPAS komanda un pasākumu rīkotāji aicina iesaistīties interesantās sarunās, un arī bērniem un jauniešiem šogad tiks piedāvāts daudzveidīgs saturs.

“mini LAMPA” bērniem solās būt koša un daudzpusīga – ar mākslas izstādi, Brīnummājas labirintu, radošām darbnīcām, mūziku, literatūru, leļļu teātri un citām radošām aktivitātēm. Savukārt jauniešiem būs iespēja iesaistīties svarīgās sarunās par pieaugušo un gandrīz pieaugušo tēmām, diskutējot par politiku, finansēm, emocionālo veselību, labklājību, izmēģinot simulāciju spēles, piedaloties rakstīšanas meistarklasē un pat iejūtoties tiesneša lomā. Dalība bērnu un jauniešu programmā, tāpat kā visā festivālā – bez maksas. Vairāk par festivālu – festivalslampa.lv.

 

17. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls “Summer Signs 2023”

10. un 11. jūnijā Pasta salā Jelgavā notiks ikgadējais smilšu skulptūru festivāls, kurā 17 tēlnieki no Indonēzijas, ASV, Mongolijas, Spānijas, Nīderlandes, Ukrainas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas smilšu mākslā atveidos pasaules mūzikas hitus. Skanēs arī Latvijā iemīļotu mūziķu koncerti un norisināsies plaša programma ģimenēm ar bērniem.

Festivāla temats – pasaules hiti – iedvesmojis māksliniekus smilšu mākslā izteikt tādus pasaulslavenus skaņdarbus kā Hotel California, Somewhere over the rainbow, No Woman No Cry, Take On Me un citus, vizualizējot sajūtas, ko rada visiem labi zināmās dziesmas. Smilšu skulptūru parka vērienīgākais mākslas darbs ierasti būs demo skulptūra, ko veidos latviešu tēlnieki Kārlis un Maija Īles. Viņus iedvesmojusi grupas The Beatles izpildītā kompozīcija Yellow Submarine. Abas dienas Pasta salā būs arī plaša programma ģimenēm ar bērniem – atrakcijas, izrādes un performances. Vairāk informācijas  šeit.

 

Valmieras vasaras teātra festivāls

Reklāma
Reklāma

No 4. līdz 6. augustam norisināsies ikgadējais vasaras teātra festivāls Valmierā, kura gaisotne izrādēs, ārpus tām un pilsētā ir viens no iemesliem, kādēļ ģimenēm piedzīvot festivālu kopā. Šogad paredzētas vairākas pirmizrādes visai ģimenei, bet galvenā tēma būs pieņemšana, dažādo notikumu radīšanas procesā iesaistot šī gada festivāla galveno auditoriju – bērnus un jauniešus. Īpašs uzsvars šoreiz likts uz jaunās paaudzes pasaules uzskatiem, pret kuriem pieaugušie bieži vien izturas neiecietīgi. Festivāla izrādes veidos Valmieras teātris kopā ar māksliniekiem no Igaunijas, sadarbībā ar Liepājas teātri taps izrāde Dmitrija Petrenko režijā kopā ar dramaturgu un pusaudžu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu, bet sadarbībā ar Latvijas Leļļu teātri – izrāde Edgara Kaufelda režijā. Horeogrāfe Kristīne Brīniņa veidos iestudējumu sadarbībā ar Siguldas bērnu un jauniešu literatūras festivālu. Izrādes iestudēs arī Matīss Budovskis, Liena Šmukste un Endīne Bērziņa, bet festivāla vizuālo koncepciju šogad veido mākslinieks Andris Eglītis kopā ar saviem skolas vecuma bērniem. Valmieras vasaras teātra festivālu Valmieras teātris kopā ar Valmieras novada pašvaldību un atbalstītājiem rīko jau astoto gadu. Vairāk informācijas par programmu un biļetēm šeit.

 

Festivāls Laba Daba

No 4. līdz 6. augustam Līgatnes pagastā, Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā “Ratnieki” norisināsies ģimenēm draudzīgākais no festivāliem - Mūzikas un mākslas festivāls “Laba Daba”, pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķus, teātra, dejas un performanču māksliniekus. Uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk, nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises. Kā ierasts, gaidāma plaša programma bērniem, darbosies bērnu dārzs, Babyroom mazuļu terase un atsevišķa telšu pilsētiņas ģimeņu zona. Atgādinām, ka biļetes nav nepieciešamas bērniem līdz 13 gadiem (ieskaitot). Vairāk informācija par programmu un biļetēm šeit.

 

“Ezīšfests 2023”

26.augustā Rīgā, Tallinas ielas kvartālā, norisināsies vasaras noslēguma festivāls “Ezīšfests 2023” ar dziesmām, dejām, dažādām aktivitātēm un izklaidēm radošā gaisotnē līdz pat saullēktam. Šajā festivālā ir iespēja iepazīt gan jaunus, talantīgus mūziķus, gan baudīt atzītu un zināmu skatuves vārdu priekšnesumus, kā arī kārtīgi izdejoties dažādu dīdžeju ballītēs un performancēs. Paralēli skatuvju programmai norisinās radošas, izklaidējošas un izglītojošas aktivitātes. Vairāk informācija par programmu un biļetēm šeit.

Saistītie raksti