LVM Kalsnavas arborētums aicina uz "Peoniju ziedu parādi"

Jūnijs LVM Kalsnavas arborētumā iekrāsosies īpašos peoniju toņos un izskanēs dažādās kultūras pasākumu programmās, radot īstus satikšanās mirkļus.
LVM Kalsnavas arborētums aicina uz ikgadējo peoniju ziedēšanu un “Peoniju ziedu parādi”.

FOTO: Publicitātes foto

LVM Kalsnavas arborētums aicina uz ikgadējo peoniju ziedēšanu un “Peoniju ziedu parādi”.

Peonijas, kuras dēvētas par dārza dīvām, LVM Kalsnavas arborētuma apmeklētājus priecē jau vairāk nekā 15 gadus. Aldoņa Vēriņa un Nacionālā botāniskā dārza dāvinājums ir licis stingru pamatu, lai peoniju kolekcija Kalsnavā varētu priecēt tuvus un tālus ciemiņus no visas Latvijas. Kolekcija, tāpat kā Rīga, īsti gatava nebūs nekad, tā ik gadu tiek papildināta. Šogad iestādītas selekcionāra Jāņa Dukaļska peonijas, kas papildina Latvijas selekcijas dažādību, iestādītas arī krūmveida peonijas. Bet iecerēts vēl daudz. 

 

 

Vai varam pateikt īsto laiku, kad peonijas ziedēs? Nē! Tās savus ziedus raisa, sākot ar maija nogali un zied visu jūniju, tādēļ 

svētkus svinam un gaidām viesus gan ikdienā, gan visās nedēļas nogalēs. 

Krāšņos ziedos “mirdz” ne tikai dārza dīvas peonijas, bet arī rododendri un citi ziedošie un  zaļojošie kokaugi. 

 

 

Dārza piknika vietās iespējams organizēt skaistus satikšanās brīžus un svētkus. Ekskursantu, darba kolēģu un draugu grupas aicinātas doties izzinošā ekskursijā ar gidu. Bērni kopā ar vecākiem var doties atraktīvā spēlē “Ģimenes rallijs”, bet zvilnot tūju labirinta atpūtas zonas šūpolēs un šūpuļtīklos ikviens var klausīties skanīgajā sienāžu simfonijā. Arborētumā katrs var radīt savas īpašās sajūtas, no kurām veidot sajūtu kolekciju un ņemt to sev līdzi. 

 

Reklāma
Reklāma

 

Ielūkojies jūnija kultūras programmā un atrodi savu īpašo svētku notikumu. Uz tikšanos Latvijas valsts mežu Kalsnavas arborētumā!

 

 

 

 

 

Saistītie raksti