Zem ziedošajām sakurām Pārdaugavā iekārtotas pop-up piknika zonas

Viens no pirmajiem pavasara vēstnešiem ir Pārdaugavā ziedošie sakuru koki. Katru gadu gan Rīgas iedzīvotāji, gan pilsētas viesi dodas uz sakuru dārzu Pārdaugavā, lai vērotu, kā nedēļu no nedēļas arvien krāšņāk un skaistāk savus ziedus atver 129 sakuru koki. Šogad IKEA sadarbībā ar Rīgas pašvaldību ir izvietojusi un labiekārtojusi atpūtas zonas, kur apmeklētāji var baudīt pikniku, kopā būšanu un atpūsties, apmeklējot parku.
Labiekārtotās pop-up piknika un atpūtas zonas būs pieejamas parkā līdz 8. maijam.

FOTO: Publicitātes foto

Labiekārtotās pop-up piknika un atpūtas zonas būs pieejamas parkā līdz 8. maijam.

Pārdaugavā, zem ziedošajiem sakuru zariem, izveidotas un iekārtotas 30 atpūtas zonas ar galdiņiem un krēsliem. Labiekārtotās pop-up piknika un atpūtas zonas būs pieejamas parkā līdz 8. maijam.

 

 

“Brokastis, pusdienas, vakariņas vai vienkārši uzkodas svaigā gaisā garšo vēl labāk. Mēs esam pārliecināti, ka ideāla piknika svarīgas sastāvdaļas ir ne tikai labi laikapstākļi, bet arī atbilstošas āra mēbeles. Tāpēc esam priecīgi, ka Rīgas pašvaldība bija atsaucīga un atvērta mūsu idejai un sadarbībai, pateicoties kurai varam uzlabot ārtelpu vidi, ļaujot rīdziniekiem un Rīgas viesiem ilgāk uzturēties parkā un pat baudīt pikniku, lasīt grāmatu vai nodoties citām radošām aktivitātēm labiekārtotās atpūtas zonās,“ saka IKEA Latvija vadītājs Pēteris Grīnbergs.

 

"Sakuru ziedēšana katru gadu priecē arvien vairāk rīdzinieku – tā ir kā pavasara svinēšana, izkrāšņojot Rīgu arī valsts svētkos. Šīs skaistās relaksācijas zonas padarīs ērtāku atpūtu ģimenēm un visa vecuma ļaudīm,” uzsver Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētāja Selīna Vancāne.

Reklāma
Reklāma

 

 

Pirmās sakuras Pārdaugavā gar Mārupīti (starp Slokas un Bāriņu ielām) tika iestādītas 2012. gadā. Rīga tās saņēma dāvinājumā no Japānas vēstniecības, apliecinot Latvijas un Japānas draudzīgās attiecības. Sakura simbolizē Japānu, tās iedzīvotāji sakuru ziedēšanu ik gadu saista ar pavasara iestāšanos. Japānas salās, kas izvietotas garā ķēdē no dienvidiem uz ziemeļiem, tās plaukst dažādos laikos, bet Tokijā sakuras zied marta beigās vai aprīļa sākumā. Kad koki ir pilnos ziedos, zem tiem cilvēki ģimenes vai draugu lokā dodas pastaigās vai rīko piknikus, tādējādi kopīgi priecājoties par pavasara atnākšanu.  

Saistītie raksti