Ņem ragavas, slēpes, slidas un dodies ārā! Trases un slidotavas jau atvērtas!

Iestājoties aukstākam laikam un palielinoties sniega daudzumam, daudzviet Latvijā atvērtas distanču slēpošanas, kameršļūkšanas trases un arī slidotavas.
Pirmos ziemas prieku baudītājus sagaidījis arī Dienvidkurzemē labi zināmais Volzbaha kalns.

FOTO: Publicitātes foto

Pirmos ziemas prieku baudītājus sagaidījis arī Dienvidkurzemē labi zināmais Volzbaha kalns.

Rīgā

Šonedēļ Rīgā sākušas darboties distanču slēpošanas trases Lucavsalā un Uzvaras parkā, Uzvaras bulvārī 15, kā arī mākslīgā ledus slidotava Purvciemā, Lielvārdes ielā 141. Katru dienu no pulksten 10 līdz 21 atvērta arī inventāra noma, informē Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators Raimonds Grants.

Mežaparka Lielās estrādes teritorijā pieejamas iecienītās “Rīgas Sniega parka” kameršļūkšanas trases. Tās apsaimniekos SIA “Žagarkalns”. Sniega parks gan pagaidām darbojas tikai sestdienās no pulksten 10 līdz 21 un svētdienās no pulksten 10 līdz 20. 

Baudīt ziemas priekus var arī Mežaparkā, Kokneses prospektā 39, kur trasi ierīkojuši SIA "Rīgas meži", un Biķernieku mežā Sergeja Eizenšteina ielā 16. Tur distanču slēpošanu nodrošina Ceļu satiksmes drošības direkcija.

 

Kurzemē

Ragavu kalniņš no šīs nedēļas atvērts Ventspilī, slēpošanas kalnā “Lemberga hūte”, lasāms piedzīvojumu parka mājaslapā. Dodoties uz ragavu kalniņu, iepriekš nav jāpiesakās, bet jāņem vērā, ka drīkst izmantot tikai uz vietas esošās bezmaksas ragavas.

Tāpat pietiekami liela sniega sega klāj Dienvidkurzemē labi zināmo Volzbaha kalnu, savā “Facebook” kontā ziņo biedrība “Volzbahs”. Kalns atrodas Vaiņodes pagastā. Brīvdienu vakaros “bērnu kalniņā” darbojas apgaismojums. 

Tiem, kas plāno šļūkt no lielā kalna, jāņem vērā, ka lejā esošā ūdenstilpe zem biezās sniega segas vietām var nebūt pilnībā aizsalusi. 

“Par to jau vairākus gadus sakām “paldies” kaimiņiem,” ironiski piebilst biedrības pārstāvji. Turpat līdzās sagatavota arī distanču slēpošanas trase. 

Gan kalna, gan slēpošanas trases izmantošana ir bez maksas, bet apmeklētāji aicināti veikt ziedojumus atpūtas vietas uzturēšanai un labiekārtošanai.

 

Reklāma
Reklāma

Vidzemē

Šajā nedēļas nogalē atvērta 1,5 kilometrus gara distanču slēpošanas trase Krimuldā, zemnieku saimniecībā “Kalnzaķi”. Tā apsaimnieko tautā pazīstamo atpūtas vietu “Reiņa trase”. 

Slēpošanas trase veidota no dabīgā sniega un piemērota slēpošanai slidsolī. To drīkst izmantot bez maksas. Pieejama arī inventāra noma. Nedēļas nogalē trase tiek apgaismota.

Reiņa trasē esošā kameru šļūkšanas trase gan patlaban nedarbojas. Taču tāda pieejama turpat Krimuldas pagastā, “Allmucās”. Pirms došanās uz šo kameru šļūkšanas trasi gan nepieciešams iepriekš piezvanīt, lai rezervētu laiku un informētu par vajadzīgo kameru skaitu.

 

Latgalē

Kameršļūkšanas trase darbojas Daugavpils novada slēpošanas bāzē “Egļukalns”. Trases izmantošanai nav vecuma ierobežojuma un darbojas pacēlājs, teikts Latgales tūrisma mājaslapā.

Savukārt pie Daugavpils ledus halles darbu sākusi āra slidotava, informē pašvaldības Komunikācijas nodaļa. Pa dienu to treniņiem izmanto sporta skolas hokejisti, bet vakaros slidotprieku var baudīt ikviens interesents. Slidošanas maksa – 1 eiro par stundu. Pieejama arī slidu noma. 

 

Zemgalē

Dobelē, tautas sporta bāzē “Ceļa ēzeļi”, atvērta distanču slēpošanas trase. Pieejama arī inventāra noma. Pieaugušajiem trases izmantošana ir par maksu, bet bērniem un jauniešiem līdz 18 gadu vecumam, uzrādot dokumentu – brīva, teikts “Ceļa ēzeļu” kontā sociālajā tīklā “Facebook”.

Saistītie raksti