Karstie dzērieni aukstajam laikam

Ziemas dzērienam jābūt karstam, lai silda gan vēderu, gan dvēseli.
Katrs var izvēlēties sev tīkamāko — karstu tēju, kafiju, karstvīnu, punšu, šokolādes dzērienu.
 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavojot šos dzērienus, ļoti svarīgas ir garšvielas. Ziemassvētku laikā dzērienam „piestāvēs” krustnagliņas, kanēlis, kardamons. Neatņemama sastāvdaļa būs medus, citrona vai laima šķēlītes. Visa Ziemassvētku garšu buķete minēta rakstā par Ziemassvētku tēju.
Bezalkoholisks ziemas dzēriens, kuru var dzert arī BĒRNI, ir Karstais ābolu punšs ar ābolu sulu vai tēju un Karstais citronu punšs. Dzērvenītes un cidoniju sulu izmanto, lai pagatavotu Karsto augļu dzērienu. Mežrozīšu dzērienu var baudīt kopā ar piparkūkām — īsta Ziemassvētku sajūta garantēta.
VISAI ĢIMENEI garšos Ingvera tēja — tā stiprinās imunitāti un vairos enerģiju. Noteikti pievieno laimu vai citronu — lieliska garša garantēta.
Pieaugušajiem NOVĒRST SAAUKSTĒŠANOS palīdzēs Groks ar ievārījumu. Ziemai noteikti piestāv KARSTVĪNS. Pamēģini Ogu karstvīnu un Karsto baltvīnu. Karstvīna gatavošans knifus lasi šeit.
Pamēģini PUNŠU! Tas ir alkoholisks dzēriens, ko gatavo, kādu alkoholisko dzērienu sajaucot ar citronu vai apelsīnu sulu, stipru karstu tēju. Punša sastāvā vienmēr ir piecas sastāvdaļas. Ar rumu un degvīnu — Tējas punšs, ar rumu un apelsīnu liķieri Bostonas tējas punšs. Omulīgās VIESĪBĀS labi garšos Kafija ar olu dzeltenumiem un konjaku vai Kafijas groks ar rumu un kanēli.Karstās šokolādes garšu var bagātināt ar mandeļu skaidiņām un putukrējumu Karsta šokolāde ar putukrējumu un mandelēm, ja vēlies „stiprāku” šokolādi, tad pievieno brendiju -  Karstā šokolāde ar brendiju. Atceries — šie dzērieni ir ļoti bagāti ar kalorijām!
Arī Rīgas Melnais balzams noderēs karsto dzērienu pagatavošanā. Riga Coffe Black— ievieto visas sastāvdaļas glāzē un ātri apmaisi pirms pasniegšanas. Tāpat gatavo arī Black Hot Mint.
Pēc karsto dzērienu baudīšanas ķermeni pārņem patīkams siltums un bargā ziema nešķiet nemaz tik barga.:)
Dažādu dzērienu receptes skati Virtuves kategorijā Dzērieni
Iesūti arī savu recepti!

Autore: Sanita Šteinberga
 

Reklāma
Reklāma