Groks ar ievārījumu

FOTO: Shutterstock.com

Aukstā laikā ļoti iecienīts dzēriens, kas vienlaikus var efektīvi palīdzēt novērst saaukstēšanos vai vīrusu infekcijas slimības sākuma stadijā. Lielā krūzē sajauc 1,5 - 2 ēdamkarotes ievārījuma ar 50-60 gramiem 40-50 grādu alkohola. Turpinot maisīšanu, lēnām pielej karstu ūdeni, tēju vai kafiju. Tā alkohols nenostājas virspusē, bet tiek iejaukts dzērienā, un bieži vien pēc garšas un smaržas alkohols nav jūtams. Vislabāk ir izvēlēties upeņu vai aveņu ievārījumu, jo šīm ogām piemīt ārstnieciskas īpašības.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Stiprais alkohols - 50-69.g
  • Tēja vai kafija - 200.ml
  • Ievārījums.pēc izvēles