Rīgas zoodārzā ķenguru dienas: iespēja sacensties tāllēkšanā ar ķenguru un piedalīties Zīmējumu teātra izrādē

Jau šajās brīvdienās, 22. un 23. oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā notiks Ķenguru dienas, kurās apmeklētājiem būs iespēja no plkst. 11.00 līdz 15.00 izmēģināt spēkus tāllēkšanas disciplīnā, sacenšoties ar ķenguru, un noskaidrot, kurš būs meistarīgāks tāllēcējs.
Ikvienam būs iespēja arī nofotografēties, sēžot improvizētā ķengura somā. 2,5 metrus augsto fotoķenguru radījusi māksliniece Krista Bitmete.

FOTO: Shutterstock.com

Ikvienam būs iespēja arī nofotografēties, sēžot improvizētā ķengura somā. 2,5 metrus augsto fotoķenguru radījusi māksliniece Krista Bitmete.

Tāpat ikvienam būs iespēja nofotografēties, sēžot improvizētā ķengura somā. 2,5 metrus augsto fotoķenguru radījusi māksliniece Krista Bitmete, un tas atradīsies pie Ķenguru aploka. 
 

Savukārt Latvijas abinieku un rāpuļu zālē svētdien, 23. oktobrī, notiks divas Zīmējumu teātra improvizācijas izrādes  ar zoodārza apmeklētāju piedalīšanos un zīmēšanu. Režisora un aktiera Vara Klausītāja virsvadībā izrādes sāksies plkst. 12.00 un 14.00.
 

Ķenguru dienas zoodārzā notiek par godu rudo ķenguru meitenei, kas Rīgas Zooloģiskajā dārzā dzimusi pirms gada oktobra vidū, 

 

Reklāma
Reklāma

un atzīmējot Starptautisko ķenguru dienu 24. oktobrī. 
 

Pavisam pasaulē mīt apmēram 65 ķenguru dzimtas sugas, kuras nosauktas ne tikai par ķenguriem, bet arī par valabijiem, kokķenguriem un klinšu valabijiem. Šie dzīvnieki sastopami Austrālijā un tai tuvējās salās. Tie dzīvo ne tikai plašās pļavās, kur var pārredzēt lielus attālumus, bet arī mežos (tostarp prot lieliski kāpelēt pa kokiem), kā arī itin klinšainās un akmeņiem bagātās vietās. 
 

Rīgas Zoodārza Ķenguru mājā un tās plašajos aplokos apskatāmas divas ķenguru sugas – rudais ķengurs un purva valabijs. Savukārt Tropu mājas naktsdzīvnieku ekspozīcijā mīt arī ķenguru tuvs radinieks – tvērējastes žurkķengurs, kurš pasaulē ir reti sastopams un tādēļ iekļauts Pasaules Sarkanās grāmatas bīstami apdraudēto dzīvnieku kategorijā (IUCN CR kategorija). Īpatņu skaita un izplatības vērtējumi liecina, ka šai sugai pastāv ļoti augsta iespējamība izmirt savvaļā. Gan rudajam ķenguram, gan arī purva valabijam un tvērējastes žurkķenguram ir izveidotas starptautiskas EEP programmas, kurās piedalās arī Rīgas Zoodārzs un kuru uzdevums ir uzturēt zooloģiskajos dārzos veselīgas nebrīves populācijas. Visu trīs sugu dzīvnieki pie mums ir sekmīgi vairojušies, kas liecina par piemērotiem dzīves apstākļiem mūsu zoodārzā un darbinieku augstu profesionalitāti.

Saistītie raksti