Svētku piknikā svinēs Rīgas 821. dzimšanas dienu. PROGRAMMA

Sestdien, 20. augustā, ar “drosmīgo dziesmu svētkiem”, gardākās kūkas un smieklu konkursu, tostiem un atzīšanos mīlestībā no plkst. 12.00 līdz plkst. 20.00 Vecrīgā notiks Rīgas 821. dzimšanas dienas svētku pikniks.
Šogad Rīgas dzimšanas dienai plaša svētku programma!

FOTO: Shutterstock.com

Šogad Rīgas dzimšanas dienai plaša svētku programma!

Balkonu koncerti un “drosmīgo dziesmu svētki” Doma laukumā

Plkst. 12.00 ar pūtēju kvinteta uzstāšanos no Rīgas biržas balkona notiks svinīgā svētku atklāšana. Doma laukumā dienas laikā uzstāsies jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”, “Tenoru trio”, zvanu ansamblis “Campanella”, Laimis Rācenājs un “Mariachi Baltica” un citi kolektīvi. Tāpat viesi aicināti piedalīties “drosmīgo dziesmu svētkos”, kuru laikā koru solistu un diriģenta Artūra Gaiļa vadībā kopā tiks izdziedāta virkne latviešu dziesmu. Plkst. 14.00 konkursā tiks noskaidrota Rīgas gardākā kūka. To dalībnieki aicināti izcept paši un sestdien nogādāt konkursa žūrijai Doma laukumā. Vakara noslēgumā ar galā koncertu viesus priecēs operdziedātāja Sonora Vaice.

 

Doma baznīcas pakājē no plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 darbosies radošās darbnīcas bērniem un norisināsies “slackline” apmācības.

 

“Tostu tornis” un Rīgas oficiālo smieklu konkurss Rātslaukumā

Plkst. 12.00 Rātslaukumā kopā ar Daini Grūbi notiks “tostu torņa” atklāšana. Svētkus ieskandinās jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”. Dienas laikā šeit uzstāsies jauniešu koris “Balsis”, operdziedātaja Ilona Bagele un akordeoniste Inita Āboliņa, dziedātāja Kristīne Pāže, mūziķis Rūdolfs Macats un grupa “Ezeri” ar Imanta Kalniņa dziesmām. Plkst. 16.00 Rātslaukumā norisināsies Rīgas gardāko smieklu konkurss, bet visas dienas garumā svētku viesi aicināti kāpt tornī, lai publiski teiktu dzimšanas dienas tostus. Plkst. 18.15 notiks sadancošanās ar Rīgas Danču klubu.

 

No plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 Rīgas dzimšanas dienas piknika viesi varēs vērot “slackline” mākslinieku pāreju un paraugdemonstrējumus no bijušās RTU ēkas, Kaļķu ielā 1 uz Rīgas Rātsnamu.

 

Atzīšanās mīlestībā Līvu laukumā un Torņa ielas svētki

Līvu laukumā aktieri Meinards Liepiņš un Artis Jančevskis aicinās ikvienu svētku viesi atzīties mīlestībā mammai, draugam, Rīgai. Savukārt Torņa ielā Rīgas dzimšanas dienas piknika laikā uzstāsies jauniešu koris “Balsis”, jauniešu pūtēju orķestris “Auseklītis”, Laimis Rācenājs un “Mariachi Baltica”, kā arī zvanu ansamblis “Campanella”.

 

Reklāma
Reklāma

Tāpat piknika ietvaros notiks Torņa ielas svētki, kuros izskanēs kontrabasista Staņislava Judina solo programma, uzstāsies dziedātāja MARTA, bet vakara noslēgumā klausītājus ar koncertu iepriecinās mūziķe KATŌ. No plkst. 12.00 līdz plkst. 18.00 Arhitektu namā darbosies radošās darbnīcas.

 

Gidu cīņas un dzejas lasījumi

Rīgas dzimšanas dienas svētku piknika laikā iedzīvotāji aicināti vērot gidu cīņas, kuru laikā Rīgas vēsturnieki un zinātnieki sacentīsies savās zināšanās. Pulcēšanās tūrēm plkst. 14.00, plkst. 15.00 un plkst. 16.00 pie Pulvertorņa. 

 

Savukārt Rīgas biržas pagalmā no plkst. 17.00 līdz plkst. 18.00 notiks jauno dzejnieku dzejas lasījumi ar surdotulkojumu.

 

Svētku pikniks viscaur Vecrīgai

20. augustā viscaur Vecrīgai būs izvietoti piknika galdi. Piknika cienastu ikviens aicināts atnest pats vai iegādāties kādā no svētku restorāniem. Doma laukumā, Rātslaukumā un Jēkaba ielā šajā dienā darbosies restorāns “Kaļķu vārti”, “Entresol”, “Garage”, “Osta”, “Tinto”, “K.K. fon Stricka villa”, “Equus”, “Kolonāde. Mūsu stāsti”, “Cuba Cafe”, “B.Bārs”, “Herbārijs”, “Uztin vrapu”, “Naturli Food Truck Latvia”, “Re`chef”, “Borščs”, “Taste Maker”, “Valmiermuižas alus”, “Rankas vīns”, “Nosaints Bar”, “Bowl digger” un “Buržujs”.

 

Ņemot vērā gaidāmos laikapstākļus, Vecrīgā būs nodrošināta iespēja atvēsināties. Herdera laukumā varēs uzpildīt dzeramo ūdeni bez maksas.  Tāpat svētku dienā Vecrīgā būs noteikti arī satiksmes ierobežojumi. Plašāka informācija par tiem riga.lv.