Acu spiediena mērījums un tīklenes fotografēšana – senioru festivālā “Zelta ritmi” bez maksas!

Acu veselības ikgadēja pārbaude pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas ir būtiska acu veselības un dzīves kvalitātes nodrošināšanas faktors. Tieši tāpēc festivāla “Zelta ritmi” apmeklētājiem bez maksas būs pieejami dažādi veselības mērījumi – piemēram, “Latvijas Amerikas acu centrs” nodrošinās acu spiediena mērījumu un acs tīklenes fotografēšanu ar fundus kameru “Aurora”.
Pasākumā būs iespēja bez maksas veikt dažādas veselības pārbaudes, piemēram, Latvijas Amerikas acu centrs nodrošinās dažādus mērījumus acīm, kā arī būs iespējams apmeklēt acu veselības speciālistu lekciju.

FOTO: Shutterstock.com

Pasākumā būs iespēja bez maksas veikt dažādas veselības pārbaudes, piemēram, "Latvijas Amerikas acu centrs" nodrošinās dažādus mērījumus acīm, kā arī būs iespējams apmeklēt acu veselības speciālistu lekciju.

Festivāls “Zelta ritmi” ir īpaši pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēkiem veltīts izglītojošs un izklaidējošs pasākums, ko jau piekto gadu rīko vecāku organizācija “Mammamuntetiem.lv”. Festivāls notiks svētdien, 14. augustā, no plkst. 11.00 Rīgā, skvērā aiz Mākslas muzeja.

 

Pasākumā būs iespēja bez maksas veikt dažādas veselības pārbaudes, piemēram, "Latvijas Amerikas acu centrs" nodrošinās dažādus mērījumus acīm, kā arī būs iespējams apmeklēt acu veselības speciālistu lekciju.

 

Acu spiediena mērījums

Acu iekšējā spiediena mērījums ļauj laikus atklāt un uzsākt terapiju glaukomas gadījumā. Nepamanītas un neārstētas acu saslimšanas var radīt neatgriezeniskus acu veselības bojājumus un redzes zudumu.

 

Acs tīklenes fotografēšana ar fundus kameru “Aurora”

Acs tīklenes veselības pārbaude nepieciešama ikvienam pacientam, bet jo īpaši nozīmīgi tas ir seniora vecuma pacientiem un pacientiem, kuriem ir tādas blakus saslimšanas kā cukura diabēts, paaugstināts asinsspiediens, tuvredzība, mākulas deģenerācija, tīklenes atslāņošanās, u.c. acu saslimšanas.

Reklāma
Reklāma


Tīklenes apskate un fotografēšana sniedz iespēju atklāt acu slimības jau agrīnā stadijā un novērot  izmaiņas dinamikā.

 

Konsultāciju par mērījumu rezultātiem sniegs SIA “Latvijas Amerikas acu centrs”: 
 

  • ārsts rezidents oftalmoloģijā Olita Lūse
  • ārsts rezidents oftalmoloģijā Agnese Vikmane


Ar lekciju par izplatītākajām redzes problēmām un saslimšanām pēc 40 gadu vecuma sasniegšanas pasākumā piedalīsies “Latvijas Amerikas acu centra” ārste rezidente oftalmoloģijā Dr. Olita Lūse.


Festivālā būs iespēja iepazīties arī ar “Latvijas Amerikas acu centra” sniegtajiem pakalpojumiem.

Saistītie raksti