Iespēja bez maksas izmēģināt popularitāti gūstošu sporta veidu – raundnetu

Visas vasaras garumā, no 15. jūnija līdz pat 31. augustam, jebkurš interesents no 13 gadu vecuma ir aicināts izmēģināt savus spēkus raundneta spēlē. Dalība ir bez maksas.
Latvijā raundnets tiek spēlēts jau piecus gadus.

FOTO: Publicitātes foto

Latvijā raundnets tiek spēlēts jau piecus gadus.

Katram gribētājam būs iespēja apgūt spēles pamatus Latvijas labāko spēlētāju uzraudzībā un iegūt neaizmirstamas emocijas spēles laikā. 

Nav nepieciešama iepriekšējā pieredze, augsta fiziskā sagatavotība vai specifisks inventārs (bumbiņas un tīkli tiek nodrošināti).  

Treniņu laikā paredzēti dažādi iesildošie vingrinājumi, spēles noteikumu iepazīšana, sitienu un piespēļu tehnikas attīstīšana, un ik pa laikam treniņturnīri ar veicinājuma balvām!

 

Raundneta atvērtie treniņi notiks Rīgā, trešdienās Uzvaras parkā no plkst. 18:00 līdz 20:00 un sestdienās Lucavsalā no plkst. 17:00 līdz 20:00

Treniņu laiki un vieta var tikt precizēti ņemot vērā laikapstākļus, tāpēc katru spēlētgribētāju aicinām sekot Latvijas Raundneta federācijas sociālajiem tīkliem, lai nepalaistu garām jaunāko informāciju par treniņu norisi Latvijas Raundneta Federācijas facebook lapā un reģistrēties dalībai treniņā, lai varam sarūpēt pietiekamu skaitu tīklu.

Raundnetu spēlē līdzīgi kā pludmales volejbolu – divas komandas, katrā ir pa diviem spēlētājiem. 

Reklāma
Reklāma

Atšķirībā no pludmales volejbola, spēles laukums ir 360 grādi un nav laukuma robežu. Spēlētāji sākumā izkārtojas ap nelielu batutam līdzīgu tīklu. Spēle sākas ar servi no vienas komandas otrai. 

Viens no spēlētājiem uzsāk izspēli tā, lai bumbiņa atsistos pret tīklu, bet pretējā komanda to nevarētu uztvert. Savukārt otras komandas uzdevums ir uzņemt servi un ar līdz 3 pieskārieniem (“uzņemt servi – uzcelt – uzbrukt”) iesist to atpakaļ tīklā. Tā komandas pārmaiņus sit bumbiņu tīklā līdz tā nokrīt zemē vai notiek pārkāpums.

 

Raundneta attīstība Latvijā

Raudnets radies 1989. gadā, bet lielāku popularitāti ieguva 2008. gadā, kad raudneta ekipējuma ražotājs “Spikeball Inc.” piedalījās populārā ASV televīzijas šovā “Shark Tank”. Drīz vien sports atnācis arī līdz Eiropai. 

Latvijā raundnets tiek spēlēts piecus gadus, bet aktivitāte būtiski palielinājusies tieši 2021. gadā, kad Latvijas čempionātā piedalījās rekordliels skaits – 30 komandas. 

Saistītie raksti