No 15. aprīļa Rīgas Zoo mainās darba laiks, apmeklētājus jau priecē kamielīte Mrija un divpirkstu sliņķis Lūkass

Sākot no 15. aprīļa Rīgas zooloģiskais dārzs atsāks strādāt pēc “vasaras laika” un kases būs atvērtas katru dienu no plkst. 10.00 līdz 18.00. Savukārt ieeja iekštelpu ekspozīcijās tiks slēgta plkst. 18.30, aicinot apmeklētājus dzīvnieku apskati beigt līdz 19.00.
Divpirkstu sliņķu Lūkass Rīgas Zoo ir iedzīvojies gana labi.

FOTO: Publicitātes foto

Divpirkstu sliņķu Lūkass Rīgas Zoo ir iedzīvojies gana labi.

Šogad Lieldienu laiks Rīgas zooloģiskajā dārzā solās būt īpaši interesants. Sekojot norisēm dabā, kur krupji un vardes jau dodās uz nārsta dīķiem, ar 15. aprīli atkal būs atvērta Latvijas rāpuļu un abinieku ekspozīcija, kuras iemītnieki ziemu pavadīja kastītēs ar sūnām vecās zoodārza restorāna ēkas (Akvārija ēka) pagrabā un pieliekamajā kambarī. 

 

Savukārt vienā no Ķenguru mājas ekspozīcijām palēnām iekārtojies nepilnus divus gadus vecais divpirkstu sliņķu jauneklis Lūkass. Viņš pagājušā gada nogalē tika atvests no Zliņas zooloģiskā dārza (Zoologicka Garden Chateau Zlin–Lesna) Čehijā un nu gaida zoodārza Vides izglītības centra būvniecības noslēgšanos, lai pārceltos uz pastāvīgu dzīvi tajā. Tā kā Lūkass jau labi pieradis pie saviem jaunajiem kopējiem un ar lielisku apetīti bauda salātlapiņas, vārīta burkāna gabaliņus un citus gardumus, tika lemts viņu atrādīt apmeklētājiem. Protams, atbilstoši sugas nosaukumam, Lūkass ar pārlieku aktivitāti neizceļās un lielāko dienas daļu pavada snaužot zaru žāklē vai grozā. Bet var palaimēties ieraudzīt... 

 

 

Reklāma
Reklāma

Tā kā Lieldienās tiek solīti visai pavasarīgi laika apstākļi, par svētkiem īpašs prieks būs jaunākajiem Rīgas zoodārza iemītniekiem – Mišmi takinu meitenei Afrodītei un 30. martā dzimušaji kamielītei Mrijai. Rīgas zoodārza Facebook ievietotā video  komentāros varēja ierakstīt priekšlikumus, kā tad saukt mazo kamieļu meiteni.  No vairāk nekā 100 priekšlikumiem Ukrainas notikumu kontekstā tika izvēlēts vārds “Mrija”, kas, tulkojumā no ukraiņu valodas nozīmē “sapnis”. Un mazās Mrijas sapnis noteikti ir ātri izaugt lielai kā māte ar zīmīgo vārdu Vasara. 

 

 

Mazuļu sezona filiālē “Cīruļi”

Mazuļu sezona pamazām sākas arī Rīgas zooloģiskā dārza filiālē “Cīruļi”. Plašajos aplokos sazeļam zālīti jau gaida mājas lamas Liepas 9. februārī dzimusī atvase Laima un nedēļu jaunākais alpakas Lolipopas dēls Krokuss. Savukārt Plēsīgo putnu kompleksa apmeklētāji tiek lūgti uzvesties klusu, lai netraucētu perēt ūpjiem, melnajiem grifiem un klinšu ērgļiem. Šīs sugas ir iekļautas īpaši apdraudēto sugu sarakstā un to vairošanai nebrīvē ir ievērojama nozīme to saglabāšanā. 

Saistītie raksti