Lieldienu pasākumi ģimenēm ar bērniem – Brīvdabas muzejā, Kalnciema ielā un citviet. Apkopojums

Šogad atgriežas Lieldienu pasākumi, kas paver plašākas iespējas ne tikai nosvinēt svētkus, bet gan doties uz izzinošiem un izklaidējošiem pasākumiem.
Izpēti, kādi Lieldienu pasākumi šogad pieejami ģimenēm ar bērniem!

FOTO: Shutterstock.com

Izpēti, kādi Lieldienu pasākumi šogad pieejami ģimenēm ar bērniem!

Radošās darbnīcas, pastaigu takas, šūpošanās, olu meklēšana – piedāvājums ģimenēm ar bērniem šajās Lieldienās ir ļoti plašs!  Apkopojums, kādus pasākumus ģimenēm ar bērniem piedāvā Rīgā un citviet. 

 

  • Lieldienu pikniks ar “Olalā” Kalnciema kvartālā 16. aprīlī

16. aprīlī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāls aicina uz Lieldienu pikniku! Tirgū tiks gatavoti visdažādākie svētku ēdieni, visas dienas garumā būs iespējams krāsot un ripināt olas, kā arī piedalīties olu cīņās. Neiztiksim arī bez Lieldienu brīnumiem, jo apmeklētājus ar saviem trikiem pārsteigs iluzionists. Norises vieta – Kalnciema iela 35, Rīga, LV-1046.
 

  • 17. aprīlī Brīvdabas muzejā būs Lielā Lieldienu svinēšana

17. aprīlī Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Lielā Lieldienu svinēšana – ar plašu amatnieku un pārtikas mājražotāju tirgu, olu krāsošanu un ripināšanu, šūpošanos 15 dažāda veida šūpolēs, leļļu teātra izrādi bērniem, tautiskām dziesmām un dejām.

Jau vēsturiski Lieldienās ir saplūdušas tautiskās un kristīgās tradīcijas. Arī Brīvdabas muzejā diena sāksies ar dievkalpojumu Usmas luterāņu baznīcā, turpināsies ar olu krāsošanu, ripināšanu un folkloras kopu “Zeidi” un “Knipati” priekšnesumiem. Ģimenēm veltītā koncertā dziedās “Knīpas un knauķi” un dejos “Uguntiņa”. Mazākajiem muzeja apmeklētājiem būs iespēja noskatīties leļļu izrādi bērniem “Zaķu gans”. Visas dienas garumā būs arī āra spēles un radošā darbnīca bērniem.

 

  • Lieldienu brīvdabas spēļu taka Mežaparkā un Arkādijas parkā

17. un 18. aprīlī no pulksten 11.00 līdz 19.00 Arkādijas parkā un Mežaparkā pie Lielās estrādes gan lieliem, gan maziem Lieldienu svinētājiem būs iespēja izstaigāt Lieldienu brīvdabas spēļu taku ar 14 aizraujošām aktivitātēm, kas tapušas pēc latviešu, lietuviešu, igauņu, ukraiņu, vācu, čehu, rumāņu, grieķu, angļu, šveiciešu, poļu un franču Lieldienu tradīciju motīviem. Spēļu takā izvietotajos stendos būs pieejama katras aktivitātes informācija ar uzdevumu, visa informācija būs lasāma arī ukraiņu valodā, noskenējot kvadrātkodu (QR kodu) lasīšanas aplikāciju telefonā.

 

  • Lieldienu pasākums Melngalvju namā “Zaķim pa pēdām"

16. un 17. aprīlī no 10.00 līdz 17.00 Melngalvju namā ciemos tiek gaidītas ģimenes ar bērniem, lai palīdzēt sameklēt Lieldienu olas, ko pazaudējis zaķis. Iepazīstiet Melngalvju namu un dodieties ceļojumā "Zaķim pa pēdām"! Dalība aktivitātē ir bez maksas; jāmaksā tikai ieejas maksa muzejā.

 

  • 17. un 18. aprīlī Doma laukumā Lieldienu šūpoles. Izšūpoties aicināti gan lieli, gan mazi.

 

  • 18. aprīlī no plkst. 13.00 līdz 18.00 Ziemeļblāzmas parkā lielās koka spēles. 
    Bezmaksas ielūgumi “Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vietnē, kā arī K/P “Ziemeļblāzma” informācijas centrā.

 

Reklāma
Reklāma
  • Lieldienas Jaunmoku pilī

Bet Pirmajās Lieldienās, 17. aprīlī no plkst. 11:00 ikviens ir laipni gaidīts apmeklēt Lieldienu tirdziņu un dažādas jautras izdarības pils parkā.

Jaunmoku pils parkā notiks mājražotāju un amatnieku tirdziņš, skaistas dziesmas skandinās un jautrās rotaļās vedīs folkloras kopa “Avoti”, vārīsim garšīgas zāļu tējas uz ugunskura, visas dienas garumā šūposimies un ripināsim olas, kā arī kopā izkrāsosim un izdekorēsim lielo svētku olu. Tie, kas vēlēsies pārliecināties par savām zināšanām par Lieldienu tradīcijām Latvijā un Pasaulē, varēs piedalīties viktorīnā, bet tie, kas savā nodabā vēlas izzināt pils apkārtni un tās vēsturi - piedalīties Lieldienu orientēšanās spēlē. Vairāk informācijas par plānotajiem pasākumiem un biļešu rezervācija, zvanot uz 26187442 vai rakstot uz info@jaunmokupils.lv.

 

  • 18. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 13.00 Lieldienu meistarklase “Godinot sauli ”Rīgas Kultūras centrā “Iļģuciems”

Ikviens interesents varēs apgūt pīšanu saules formā un dekoratīvu elementu izgatavošanu, radošajā procesā izzināt materiālu un formu mijiedarbību, krāsu salikumus. Meistarklasē aicinātas piedalīties ģimenes ar bērniem bez vecuma ierobežojuma. Radošo darbnīcu vadītāji: Tautas lietišķās mākslas studijas “Ataudze” vadītāja Ineta Vēvere, Tautas lietišķās mākslas studijas “Irbi” vadītāja Baiba Pilāne, amata meistare Dace Gaile. Dalība Lieldienu meistarklasē “Godinot sauli” ir bez maksas.

 

 

  • No 12. aprīļa līdz 24. aprīlim muzeja “Rīgas Jūgendstila centrs ”Lieldienu dekori un iespēja nofotografēties svētku atklātnē

Interjerā būs apskatāmi mākslinieces Tamāras Čudnovskas radīti Lieldienu dekori un šiem pavasara svētkiem raksturīgi priekšmeti no muzeja krājuma. Skatlogos tiks izvietoti līdz šīm neredzēti dekori, kuri darināti pēc 20. gs. sākuma rotājumu darināšanas paraugiem. Košie dekori ar dekoratīviem tauriņiem un putnu spalvām skatlogos rosinās apmeklēt muzeju un apskatīt svētku galda klājumu ar īpašiem, baltiem porcelāna un stikla traukiem ar pavasara ziedu apgleznojumiem. Muzejs Alberta ielā 12 (ieeja no Strēlnieku ielas) atvērts plkst. 10.00 līdz 18.00 katru dienu, izņemot pirmdienas.

 

  • Rīgas Porcelāna muzejs aicina uz radošo darbnīcu “Lieldienas”

No 12. līdz 17. aprīlim, katru dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas Rīgas Porcelāna muzejā norisināsies radošā darbnīca “Lieldienas”. Darbnīcu vadīs muzejpedagoģes Rasa Jansone un Astra Kaprāne. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26406354 vai uz e-pastu: maija.nikitina@riga.lv, katru dienu no plkst. 11.00 līdz 18.00, izņemot pirmdienas un svētdienas. Pakalpojums pieejams individuāliem apmeklētājiem vai personu grupai kopskaitā līdz 6 cilvēkiem, tajā skaitā personām ar kustību traucējumiem. Dalība – bez maksas.