Aicina uz dziesminieku brīvdabas festivālu “AUSTRASDIENAS” Liepājas Jūrmalas parkā

Austras Pumpures audzēkņi, draugi un domubiedri – Austrasbērni – aicina uz dziesminieku festivālu "AUSTRASDIENAS", kas šogad norisināsies neierastā laikā un vietā – no 6. līdz 8. augustam brīvdabā – Liepājas Jūrmalas parkā. Ieeja par ziedojumiem.
Aicina uz dziesminieku brīvdabas festivālu “AUSTRASDIENAS” Liepājas Jūrmalas parkā

FOTO: Publicitātes foto

Dziesminieku festivāls “Austrasdienas” ik gadu ierastā situācijā notiek marta sākumā, atzīmējot leģendārās dziesminieces Austras Pumpures vārda dienu. Šogad festivāls taps īstenots augustā, turklāt jaunā formātā – uz brīvdabas skatuves Liepājas Jūrmalas parka zālājā pa kreisi no “Vēja mātes” jeb Pieminekļa bojā gājušiem zvejniekiem un jūrniekiem.
 

“Austrasdienās” ar saviem klausītājiem satiekas dziesminieki – lielā Austrasbērnu ģimene. Šogad festivālā piedalīsies Arnis Miltiņš, Ieva Akuratere, Zane Šmite, Ilze Grunte, Uldis Ozols, Laine Ligere-Stengrevica, Vita Krūmiņa, Juris Hiršs, Agita Kaužēna, Laila Ilze Purmaliete, Inta Pauļuka, Igeta Ozoliņa, Zanda Štrausa, Maija Kalniņa, Eduards Cauna, Simona Rača, Jana Egle, Jānis Rūcis, Kristīne Locika, Laura Vītola un daudzi citi Austrasbērni, kā arī grupa "Jumis" un dziesminieku konkursa "Tīrradnis" finālisti.


Festivāla programmu veido 5 koncerti, kuros klausītājus priecēs gan dažādu dziesminieku autordziesmas, gan Imanta Kalniņa kompozīcijas un latviešu tautasdziesmas.
 


“Austrasdienas” tiks atklātas piektdien, 6. augustā, pulksten 19.00, kad brīvdabas skatuvē skanēs Austrasbērnu autordziesmu koncerts, kurā dziesminieki izpildīs pašu sacerētas dziesmas ar saviem vai citu dzejnieku vārdiem. Koncertu vadīs dziesminieks Arnis Miltiņš.
 

Festivāls turpināsies sestdien, 7. augustā, ar Jaunradīto dziesmu koncertu pulksten 14.00. Šajā koncertā uzstāsies dažādi dziesminieki – konkursa “Tīrradnis” finālisti, kuri “Austrasdienās”, klātesot skatītājiem un žūrijai – Ievai Akuraterei, Zandai Štrausai, Agitai Dragunai un Inesei Muižniecei – dziedās ar mērķi iegūt galveno balvu – dziesmas ierakstu studijā “Wiktorija Records”. Koncertu vadīs Emīls Dreiblats. Savukārt sestdienas vakarā, pulksten 19.00, klausītāji aicināti uz Imanta Kalniņa dziesmu koncertprogrammu Austrasbērnu izpildījumā, muzicējot gan individuāli, gan visiem kopā. Koncertu vadīs Vita Krūmiņa.
 

Reklāma
Reklāma


Svētdien, 8. augustā, pulksten 11.00 “Austrasdienu” ietvaros paredzēta īpaša koncertprogramma “Mīļdziesmiņa”, kas tiks veltīta ģimenēm ar bērniem un būs atsauce uz savulaik Austras Pumpures veidotajām koncertprogrammām. Tajā skanēs gan Austrasbērnu radītās dziesmas bērniem, gan arī Imanta Kalniņa kompozīcijas. Koncertu vadīs Arnis Miltiņš. Festivāla izskaņā, pulksten 15.00, Austrasbērni ar skatītājiem vienosies kopīgā dziedāšanā Tautasdziesmu koncertā, daloties ar sev tuvākajām un mīļākajām latviešu tautasdziesmām. 

Festivālu “Austrasdienas” un tajā ietverto dziesminieku konkursu “Tīrradnis” rīko Austras biedrība un Liepājas radošā telpa “Austras istaba”, atbalsta Kultūras Ministrija, Latvijas Nacionālais kultūras centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Liepājas pilsētas pašvaldība un festivāls "VĀRTI". 

Pasākuma teritorijā ieeja atvērta ikvienam, uzrādot personu apliecinošu dokumentu un Covid-19 sertifikātu par vakcināciju, pārslimošanu vai testa negatīvu rezultātu. Saskaņā ar valstī pieņemtajiem noteikumiem, festivāla teritorijā jāievēro 2 m distance, pie ieejas tiks ievākta informācija par katru apmeklētāju (vārds, uzvārds, tel.numurs) un sēdvietas būs personalizētas. Rīkotāji būs pateicīgi par sapratni, lai mūsu svētki un kopā būšana izdotos.


Klausītāji aicināti līdzi ņemt brīvdabas notikumam atbilstošas lietas – pledus, piknika krēslus u.c., jo īpaši tāpēc, ka skatītājiem paredzētie krēsli būs ierobežotā daudzumā. Festivāla teritorijā būs arī iespēja gardi paēst. 

Ieeja festivālā “Austrasdienas” ir par ziedojumiem Austras biedrības tālāko mērķu īstenošanai.


Plašāka informācija:

Mājaslapas:
www.austrasistaba.lv
www.austrasbiedriba.lv 

FB lapas:
Austras istaba - https://www.facebook.com/IstabaAustras 
Dziesminieku konkurss “Tīrradnis” - https://www.facebook.com/KonkurssTirradnis 
Austras biedrība - https://www.facebook.com/Austrasbiedriba 

FB pasākums: 
Dziesminieku festivāls “Austrasdienas” - https://www.facebook.com/events/351766579912567