Tērvetes Dabas parkā sāk izgaismot rūķu pilsētas Čiekures namiņus

Dienās pirms Ziemassvētkiem, kad tumsas un gaismas stundas mijas ar mērenu, tik tikko jaušamu krēslas robežu, dabas parkā Tērvetē iedegtas svētku gunis. Dabīgās gaismas mežā šajās dienās ir maz, krēslot sāk ātri, bet svētku uguntiņas raisa viegluma sajūtu un gaismas atblāzmas mirkļus.

Tērvetes dabas parka Ruķu ciema mājas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tērvetes dabas parka Ruķu ciema mājas

Pagājušo gadu pirmo reizi dabas parkā Tērvetē svinējām gaismas un rūķu pilsētas Čiekures svētkus. Šogad apmeklētāji aicināti apciemot ciematiņu jau ap plkst. 15.00, kad tiek iedegtas gaismiņas. Iemirdzēsies Rūķīšu meža populārākie un atpazīstamākie objekti - Rūķu sēta, rūķu pilsēta Čiekure, un nedaudz vēlāk dižais koka skatu tornis, bet Pasaku mežā brīnumi laistīsies Sila Raganiņas mītnē.
 

Lasi arī: Krāšņas, izgaismotas takas un pilsētas Latvijā. 5 vietas, kur ir vērts doties pēc gaismas šajās brīvdienās. FOTO 
 

Te var doties pārsteigumiem bagātā pēcpusdienas pastaigā. Doties uz Rūķīšu mežu, izstaigāt slepenas takas, atstāt vēstuli Rūķu pastā ar stāstu par to, kā pavadi savus Ziemassvētkus. Rūķu pasta aktivitāte atvērta tikai līdz 17. decembrim, tad līdz svētkiem varēsi saņemt vēstuli no Tērvetes rūķiem. Un tad ejot tālāk, jau pa nogāzi lejā, nokļūst meža ielokā, kur var priecāties par izgaismoto Rūķu pilsētu Čiekuri. Bet pašā dienas izskaņā, līdz plkst. 16.30, var paspēt uzkāpt dižajā koka skatu tornī, bet pēc tam, nokāpjot lejā, kad iestājas tumsas stundas, vērot gaismu spēles uz skatu torņa dižajām sienām. Lai baudītu mežu tumšajā gada sezonā, aicina “bruņoties” ar kabatas lukturīti, visi taku posmi nav izgaismoti.

Reklāma
Reklāma

Ja pietiek spēka un enerģijas pa Sprīdīša taku var doties uz Raganas silu. Arī tur šogad izgaismota raganas māja. Un tad pa izgaismoto Meža mātes taku doties izejas virzienā. Taka izgaismota līdz plkst. 20.00.

Tērvete šogad rotājas gaismās. Garāku pastaigu cienītāji var vērties izgaismotajās priedēs un koka tiltā-laboratorijā pie ieejas dabas parkā un tad pa jaunatklāto taku doties apskatīt Tērvetes novada svētku egli.