Apkopotas 43 apskates vietas un objekti Latvijā

Šovasar, kad iedzīvotāji tiek aicināti ļoti rūpīgi apsvērt nepieciešamību doties ārvalstu braucienā, jo sevišķi ārpus Baltijas valstīm, Omniva aicina visus izbaudīt vasaras brīvdienas tepat Latvijas teritorijā. Sadarbībā ar tūrisma informācijas centriem ir apkopoti vairāk nekā 40 apskates objekti un vietas Latvijas teritorijā.

Kokneses viduslaiku pilsdrupas ar Moku kambari. Foto no omniva.info

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kokneses viduslaiku pilsdrupas ar Moku kambari. Foto no omniva.info

Daudziem ir ierasts vasaras brīvdienu laikā doties tuvākos vai tālākos ārzemju ceļojumos, taču šogad šādi braucieni nav ieteicami mūsu visu drošībai. Tomēr tas nav iemesls, lai pilnībā atteiktos no brīvdienu plāniem. 

“Ceļojot pa Latviju, iedzīvotāji bieži vien apmeklē lielākos un populārākos tūrisma objektus, taču mums netrūkst arī mazu, interesantu apskates vietu ar savu stāstu un vēsturi, un tieši tas padara šīs vietas īpašas. Mēs vēlējāmies parādīt, ka nevajag skumt par esošajiem ierobežojumiem, bet gan meklēt iespējas, un tādu nudien netrūkst,” stāsta Omniva Latvija vadītāja Beāte Krauze-Čebotare.

Zemgales viesiem ir iespēja nofotografēties pie foto rāmja “Pastkarte no Bauskas”, kas uzstādīts Bauskas pils pakājē, vai apmeklēt Ezerlūķu pilskalnu Dobelē, kur pašā kalna galā atrodas zibens sasperts koks, kas vietai piedod papildu teiksmainu un mītisku noskaņu.

Vidzemes apceļotāji aicināti doties līdz Gulbenei un no skatu platformas Stāmerienā aplūkot Gulbenes–Alūksnes bānīti, bet pēc tam atpūsties Dabas viesistabā Stāķu parkā. Savukārt Smiltenes pilsētas pievārtē atrodas vecas šķūņa drupas, kas atgādina vienu no pasaules brīnumiem - akmens pieminekli Stounhendžu Lielbritānijā.

Dodoties atpūtā pa Latgali, ir vērts izbaudīt mirkli Balvos pie pasaulē lielākā vēja zvanu ansambļa “Gaiss”, kas, reaģējot uz gaisa kustību, ar vēja stabulēm rada mūziku. Savukārt laimes dažādību var izbaudīt Laimes muzejā Indrā.

Reklāma
Reklāma

Ceļojot uz Kurzemes pusi, ir vērts apskatīt Eiropā garāko ķieģeļu tiltu pār Ventu Kuldīgā, nobildēties Biļļu kalnā pie iespaidīgā lielizmēra uzraksta “Saldus”, kā arī paviesoties piejūras pilsētās.

 

Šos un citus apkopotos apskates objektus skati šeit: https://omniva.info/lv/2020/07/17/celo-ar-omniva/