Šo brīvdienu plāns: Pankūku svētki, izglītības un grāmatu izstādes, pārgājiens…

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas Grāmatu izstāde 2020 
No 28. februāra līdz 1. martam – Ķīpsalā notiks “Latvijas Grāmatu izstāde 2020”, kurā īpaši gaidīti mazie apmeklētāji. Līdzās plašajam bērnu grāmatu klāstam būs daudz izglītojošu un aizraujošu pasākumu.
Sīkāka informācija par izstādi lasāma šeit.

Izstāde "Skola 2020"
No 28. februāra līdz 1. martam Ķīpsalā notiks 26. starptautiskā izglītības izstāde “Skola 2020”, kurā tūkstošiem jauniešu no visas Latvijas meklēs visaptverošu informāciju par mācību iespējām un izvēlēsies sev piemērotāko izglītības iestādi.


Masļeņica Līvu laukumā 
29. februārī Vecrīgā, Līvu laukumā, no 12:00 līdz 20:00 tiks svinēti pavasara tuvošanās svētki “Masļeņica – lielais pankūku cepiens”. Pasākumā piedalīsies gan Rīgas šefpavāri, gan Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris ar īpaši atlasītu programmu, gan Latvijas folkloras kolektīvi. Pasākuma galvenais ēdiens būs dažādu veidu pankūkas gan saldas gan sāļas, taču līdzām tām būs atrodami arī citi šiem svētkiem raksturīgi ēdieni. 


“Splendid Palace” aicina mazākos kino cienītājus uz kino bērniem
Kinoteātris “Splendid Palace”* sestdienās aicina mazos ķiparus kopā ar vecākiem uz bērnu seansiem – jaunākajām un bērnu iemīļotākajām kino filmām Klāra un burvju pūķis”, “Troļļi2” un “Trusītis Pēterītis 2: mazais bēglis”. 
Animācijas filma “Klāra un burvju pūķis” - 29. februārī; 7. martā; 14. martā. 
Animācijas filma “Troļļi 2” - 21. martā; 28. martā; 4. aprīlī. 
Filma “Trusītis Pēterītis 2: Mazais bēglis” - 18. aprīlī; 25. aprīlī; 2. maijā. 

Reklāma
Reklāma


Dabas muzejā stāstīs par ūdens iemītniekiem
Ģimenes ar bērniem sestdien, 29. februārī, aicina apmeklēt Latvijas Dabas muzeju, kur no plkst. 11.00 līdz 16.00 notiks pasākums „Zivju dzenītis un viņa kaimiņi mitrājos”. Kopā ar muzeja speciālistiem jaunie dabas pētnieki pildīs uzdevumu grāmatiņu un iesaistīsies citās aktivitātēs.

Ziemas pārgājiens: Tērvete ar Gjensidige 
Sestdien 29. februārī Tērvetes dabas parkā norisināsies “Ziemas pārgājiens: Tērvete ar Gjensidige”, piedāvājot maršrutus 15, 24 vai 32 kilometru garumā. Pārgājiena dalībnieki varēs aplūkot Tērvetes koka pili, Gulbja ezeru, apskatīt koka skulptūrās atdzīvinātos rakstnieces Annas Brigaderes pasaku personāžus, kā arī uzkāpt vienā no augstākajiem koka skatu torņiem Latvijā. “Pārgājiena dalībnieki visos distanču ietvaros izstaigās Tērvetes dabas parku, kurā atrodas aizraujošas pasaku atrakcijas, kā arī mājo Annas Brigaderes pasaku tēli. Tāpat dalībniekiem būs iespēja apskatīt Gulbju ezeru un tā skatu laipu, uzkāpt vienā no augstākajiem koka skatu torņiem Latvijā, kā arī apmeklēt 12.gs Tērvetes koka pili.  Vairāk informācijas un reģistrācija  pārgājienam šeit.


Izrāde bērniem “Pagalms atdzīvojas”
Svētdien, 1. martā,  plkst. 19.00 K. K. fon Stricka villā izrāde bērniem “Pagalms atdzīvojas”. Katru nedēļu pie garāžas satiekas vienā pagalmā dzīvojoši draugi. Šoreiz tikšanās pārtaps nepieredzētā piedzīvojumā, jo pēkšņi atdzīvojas nobružātās garāžas durvis, kannas un vēl daudzas citas lietas, kuras atrodas garāžā un pie tās. Draugi, sarunājoties ar lietām, uzzina, ko tās jūt, domā un kā tās sadzīvo vienā garāžā. Izrāde stāsta par lietām, kuras ir aizmirstas, bet sniedz daudz prieka un mīlestības.