Brīvdienās ar visu ģimeni uz "Latvijas Grāmatu izstādi 2020"

Jau šajā nedēļas nogalē – no 28. februāra līdz 1. martam – Ķīpsalā notiks “Latvijas Grāmatu izstāde 2020”, kurā īpaši gaidīti mazie apmeklētāji! Līdzās plašajam bērnu grāmatu klāstam būs daudz izglītojošu un aizraujošu pasākumu. Jautrība un prieki garantēti! 

Publicitātes foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto

Jaunākās bērnu grāmatas
Iepazīt jaunākās bērnu grāmatas izstādē piedāvās gandrīz visi Latvijas grāmatizdevēji. Piemēram, “Liels un mazs” prezentēs Romanas Romanišinas un Andrija Lesiva jaunās izziņas bilžu grāmatas “Tā es redzu” un “Skaļi, klusu, čukstus”, “Pētergailis” Jura Zvirgzdiņa grāmatu “Rasas vasara” un igauņu rakstnieces Kairi Lookas grāmatu ne tikai bērniem “Lidostas blaktis nepadodas”, "Jāņa Rozes apgāds" trīspadsmito grāmatu par Kokosriekstu “Mazais pūķis Kokosrieksts un džungļu dārgumi” u. c. Savukārt bērnu grāmatas krievu valodā piedāvās izdevniecība “Samokat” no Krievijas, “Belkniga” no Baltkrievijas, “Ranok” no Ukrainas. 


Iepazīsti plašo spēļu pasauli!
Laba spēle ir tikpat aizraujoša un izglītojoša kā laba grāmata. Cilvēks, kas spēlē dažādas spēles, bagātina savu iztēli un iemācās redzēt pasauli no cita skatpunkta. Šādiem cilvēkiem vienmēr ir idejas, kā izkļūt no sarežģītām situācijām vai salabot nesalabojamo. Izstādē ar burvīgo spēļu pasauli gan lielus, gan mazus iepazīstinās “Games4You”, “Brain Games”, “Ekka”, “Solid Wood Gifts”, Izglītojošo spēļu un metožu asociācija un citi. 28. februārī plkst. 14.00 “Games4You” ekspozīcijā varēs satikt Burvju mākslinieku, bet sestdien plkst. 14.00 piedalīties kubiku rubiku turnīrā. Savukārt “Brain Games” eksperti iemācīs jaunas spēles un atgādinās jau zināmo spēļu noteikumus.


Atbildības stunda kopā četrkājaino draugu
28. februārī izstādes “Jautrajā lasītavā” plkst. 12.15 un 13.15 Labo un radošo darbu apvienība aicina bērnus uzspēlēt literatūras spēli par rakstniekiem un darbiem, kas māca būt atbildīgiem par saviem četrkājainajiem draugiem. Atbildības stunda ir sirsnīgs un ļoti izglītojošs pasākums, kurā bērnus rosina domāt un just. Būs arī tikšanās ar kādu mīļu četrkājaino draugu. Bērni varēs piedalīties interesantos konkursos par grāmatām, kas vēsta par sirsnību un nesavtīgu attieksmi pret dzīvniekiem. Zinošākajiem balvas – grāmatas un kāds gards pārsteigums! 


Darbojies sensoro aktivitāšu zonā!
Kamēr vecāki iegrims fantastiskajā grāmatu pasaulē, bērni varēs darboties “Smilšu lampas”  sensorās aktivitātes zonā – sajust smilšu un gaismas burvīgo iedarbību smilšu lampās, zīmēt un radīt pasaku stāstu ilustrācijas uz gaismas galdiem, pārbaudīt magnēta likumus un izveidot garāko vārdu no magnētiskā konstruktora. Ikviens varēs izveidot arī savu Rīgas stāstu ar koka pilsētu “Mana Rīga”. 


Tikšanās ar stāstu varoni Rafi
Slavenais stāstu varonis čaučau sunītis Rafi ar saimnieci, rakstnieci Vitu Štelmaheri ielūdz visus mazos lasītājus un viņu vecākus uz tikšanos “Jautrajā lasītavā” 28. februārī plkst. 15.15. Būs stāsti par grāmatu tapšanu, jaunām iecerēm, fotografēšanās un ķepaini autogrāfi! 


Grafiti darbnīca bērniem
29. februārī plkst. 11.15 “Jautrajā lasītavā” izdevniecība “Sapņu spalva” aicina apmeklēt grafiti darbnīcu bērniem, kurā notiks iepazīšanās ar Leldes Braķes-Klaverī un Nila Klaverī (12 gadi) jauno grāmatu bērniem “Grafiti noslēpums”. Mazie lasītāji varēs ieklausīties stāstījumā par Rīgas ielu mākslu un ar ūdensbāzes aerosola krāsām paši izveidot savu trafaretu jeb stensilu uz papīra vai T-krekla. Paķer līdzi uz izstādi savu krekliņu!


Jautrojies kopā ar mazo pūķi Kokosriekstu!
Vai ir kāds cilvēks, kurš kādreiz nav sapņojis atrast paslēptus dārgumus? Arī mazajam pūķim Kokosriekstam iedegas acis, kad viņš par to iedomājas! 29. februārī no plkst. 13.00 līdz 15.00 “Jāņa Rozes apgāda” ekspozīcijā darbosies atraktīvais grāmatu tēls pūķītis Kokosrieksts, kurš kopā ar bērniem atcerēsies jau zināmos stāstus un aicinās iesaistīties dažādās jautrās aktivitātēs. Pēc tam Kokosrieksts dosies uz “Jautro lasītavu”, kur plkst. 15.15 notiks trīspadsmitā stāsta “Mazais pūķis Kokosrieksts un džungļu dārgumi” atvēršanas svētki. 

Reklāma
Reklāma


Apmeklē Harija Potera fanu pasākumu!
Ja tevī mīt mīlestība pret fantāzijas žanru un Harija Potera pasauli, tad noteikti 29. februārī plkst. 13.00 “Jautrajā lasītavā” apmeklē aizraujošu pasākumu “Burvju nometnes Harija Potera faniem”. Būs tikšanās, fotografēšanās, aktīva darbošanās un maģija! Aicinām ierasties grāmatu varoņu tērpos un līdzi ņemt Potera pasaules maģiskos aksesuārus. 


Satiec bērnu grāmatu autorus un māksliniekus!
29. februārī plkst. 11.00 maskoties un našķoties mazos lasītājus uz “Zvaigzne ABC” ekspozīciju aicina grāmatas “Koko un Riko” autores Evija Gulbe un Linda Lošina. Tai pašā laikā “Pētergaiļa” ekspozīcijā ar bērniem tiksies iemīļotais rakstnieks Juris Zvirgzdiņš (viņš arī Tobiass!). Vēl Ķīpsalā viesosies igauņu rakstniece Kairi Looka, kura 29. februārī plkst. 16.15 prezentēs savu pirmo latviešu valodā tulkoto bērnu grāmatu “Lidostas blaktis nepadodas”. 1. martā bērni varēs vērot, kā viena no Latvijas ražīgākajām bērnu literatūras māksliniecēm Agija Staka zīmē. Savukārt Kurzemes rakstnieki svētdien plkst. 14.15 mammām, tētiem un bērniem iemācīs dažas jautras izklaides, kur vienīgā “rotaļlieta” ir grāmata. Būs labās blēņas! 


Noskaties Leļļu teātra izrādi!
“Tuntuļu Jurītis” ir pasakains un aizraujošs stāsts par apķērīgu lauku zēnu Jurīti, kurš iekļūst gan neticamos piedzīvojumos, gan nepatikšanās, no kurām vienmēr izkuļas ar veselu ādu. Asprātīgie pantiņi, kuros dzirkstī dzejniekam Albertam Kronenbergam tik raksturīgais vieglums un ironija, ir latviešu literatūras bagātība, un ikvienu bērnu aicinām to iepazīt. Tātad – svētdien, 1. martā, plkst. 11.15 “Jautrajā lasītavā” mazie izstādes apmeklētāji īpaši aicināti uz Leļļu teātra izrādi “Tuntuļu Jurītis”. Tiekamies! 


Mainies ar grāmatām!
Pirms dodies uz “Latvijas Grāmatu izstādi 2020”, pārskati savu grāmatplauktu, jo noteikti arī tev ir grāmatas, kas jau vairākkārt ir pārlasītas un nu ir gatavas doties pie cita mazā lasītāja. Starp citu, Rīgas Centrālā bibliotēka maiņas punktam ir sagatavojusi sākumkapitālu – 4876 grāmatas, no kurām 1096 ir bērnu un jaunatnes literatūra. Arī vecāki atradīs sev piemērotu lasāmvielu!

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izglītības izstāde “Skola 2020”. Vairāk: www.bt1.lv/skola

Darbalaiks:
28.–29. februāris 10.00–18.00
1. marts 10.00–17.00