Intars Rešetins noslēdz Floriana Zellera triloģiju ar izrādi "Māte"

Režisors Intars Rešetins ir iestudējis izrādi “Māte”, ar to noslēdzot franču autora Floriana Zellera ģimenes tēmai veltīto triloģiju. Iestudējums no 29. janvāra ir skatāms Dailes teātra Kamerzālē.

Foto autors Mārcis Baltskars.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto autors Mārcis Baltskars.

Mātes dzīvē valda liels tukšums. Viņa nevienam vairs nav vajadzīga. Visi no viņas aiziet viens pēc otra. Bērni jau ir aizgājuši. Tagad ir vīra kārta. Bet viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā dēla Nikolā. Bez sava dzīves prieka. Kad mīlestība ir pārāk stipra, tā drīzāk iznīcinās nekā atlaidīs prom no sevis. Kā žņaugs ap kaklu, kas neļauj brīvi elpot.


Māte, Tēvs un Dēls satiekas, lai atvadītos un noslēgtu Floriana Zellera ģimenes triloģijas iestudējumu sēriju, atgriežoties pie visa sākuma – Mātes. Triloģijas pirmās daļas veido izrādes “Ak, tētīt...” (2016) Nacionālajā teātrī un “Dēls” (2019) Dailes teātrī – abas izrādes joprojām ir teātru repertuārā.

Reklāma
Reklāma

Izrādē lomas atveido Lilita Ozoliņa, Pēteris Liepiņš, Kaspars Dumburs un Inita Sondore. Izrādes scenogrāfs ir Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece – Jana Čivžele, bet gaismu māksliniece – Māra Vaļikova. Lugu tulkojusi Agnese Kasparova.


Ieskaties: www.dailesteatris.lv