Svinēsim brīvdienas! Tēva diena, Baltā nakts un muzikāli pasākumi visā Latvijā

Par spīti solītajam vēsajam laikam, šajās brīvdienās solās būt daudz un interesanti pasākumi. Notver īsto sajūtu un dodies svinēt. Kā arī neaizmirsti 8. septembrī ir Tēva diena, tāpēc noteikti apsveic tēti, vectētiņu, krusttēvu šajos svētkos. 

Baltā nakts. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Baltā nakts. Publicitātes foto.

Pagalmu svētki un Putras godēšana Bauskas vecpilsētā
Sestdien. 7. septembris plkst. 10:00 varēs iepazīt Bauskas vecpilsētas pagalmus, piedalīties radošajās aktivitātēs, iepirkties Zemgales dižtirgū, baudīt mūzikas priekšnesumus un iespēju izzināt vēstures faktus par Bausku kā bijušo Kurzemes Zemgales hercogistes pilsētu.
Pulksten 14.00 vairumā pagalmu tiks pasniegtas Latvijā iecienītas putras, kuru garšu dažādību varēs nobaudīt ikviens svētku apmeklētājs. Svētku klāstā būs kviešu putraimi ar sviestu, grūbu putra ar dārzeņiem, mannas putra ar ievārījumu, šķelto zirņu putra ar žāvētu gaļu, auzu pārslas ar medu, uzpūtenis, kā arī citi putru veidi.


Baltā nakts 2019
2019. gada naktī no 7. uz 8. septembri Rīgā norisināsies ikgadējais Mūsdienu kultūras forums “Baltā nakts”. Šogad jau 14 reizi. Šī gada programmā ir iekļauti vairāk nekā 50 pasākumi un projekti, kas pārstāvēs plašu laikmetīgās kultūras piedāvājumu - mūziku, kino un video, dzeju, performances u.c. Projekti koncentrēsies Rīgas centrā, Vecrīgā, Miera ielas apkaimē un Pārdaugavā. Savukārt, tālākās norises vietas Rīgā būs Pļavniekos un Ziepniekkalnā.
Ar visu pasākuma programmu var iepazīties šeit.


“Siguldas devons”   
No 6. līdz 8. septembrim Siguldā  tiks atklāta Siguldas kultūras centra  “Siguldas devons” jaunā sezona. ''Lēciens DZIĻUMĀ, lēciens DZĪLĒS”, tā varētu raksturot otrās  sezonas aktualitāti.  Pasākuma repertuārs trīs dienu garumā priecēs visu paaudžu apmeklētājus ar futūristisku piedzīvojumu, mainot dislokāciju viena pasākuma ietvaros, ar īpašu  komponista Jāņa Lūsēna koncertprogrammu, kino, izzinošu un radošu ģimenes dienu  un  LNSO koncertuzvedumu bērniem. Vairāk par programmu Siguldas mājaslapā.

 

"Iepakosim videi draudzīgāk"
7.septembrī no plkst. 12.00 līdz 13.30. Eiropas Savienības (ES) māja aicina uz radošu lekciju un praktisku nodarbību par to, kā videi draudzīgāk iepakot un uzglabāt skolas lietas. Nodarbība piemērota bērniem, kas ir vismaz 3 gadus veci. Radošā sestdiena ES mājā notiks sadarbībā ar biedrību “Zero Waste Latvija". Tās vadītāja Laura Treimane lekcijā stāstīs, kā bērnudārza un skolas dzīvei nepieciešamo (sporta apģērbu, mazās uzkodas, grāmatas u.c.) iepakot un uzglabāt videi draudzīgāk. Pēc lekcijas radošā nodarbībā no veciem krekliņiem izgatavos un apgleznos auduma maisiņus. Aicina līdzi ņemt T kreklu, kas vairs netiks lietots, lai tam dotu otru elpu. Pieteikšanās nodarbībai, rakstot uz e-pastu info@esmaja.lv. Lūgums norādīt bērnu skaitu un vecumu, kā arī pavadošo pieaugušo skaitu. Visi pasākumi ES mājā ir bez maksas.


Komiksu darbnīca
7. septembrī plkst. 11.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem ir aicināti uz komiksu darbnīcu “Notikumi un visi, kas līdzdarbojas”. Kopā ar bērniem lasīs Aspazijas dzejoļus un pārrunās, kā katrs saprot tajos notiekošo. Zīmēs komiksu, izmantojot dažādas tehnikas (zīmuļus, guašas, krītiņus), lai uzsvērtu kustību un miera stāvokļus dzejā. Centīsies saprast, kā aprakstītie notikumi ietekmē tēlu un kā tēls jūtas. Lūgums pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu santa.apala@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruņiem 67764295 vai 29239472.

Reklāma
Reklāma


Ragakāpas vides festivāls
7. septembrī no 11.00 līdz 14.00. Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Buļļuciemā, Lielupē)  notiks Ragakāpas vasaras vides festivāls. Koncertēs aktieris un dziesminieks Varis Vētra, uzstāsies Jūrmalas jaunie mūziķi, bērniem būs iespēja piedalīties radošās vides darbnīcās un spēlēs, kopā ar ornitologu pētīt Lielupes putnus. Pieaugušajiem noderīga būs farmācijas doktores Vijas Eniņas lekcija par ārstniecības augiem un to ietekmi uz veselību. Festivāla viesi varēs baudīt Ragakāpas zivju zupu un iegūt par piemiņu festivāla fotogrāfiju fotokastē. Vairāk informācijas par programmu būs biedrības ''Facebook'' lapā @bulluciems.


Tēva dienas gājiens un festivāls 2019
8. septembrī, plkst. 12.00 no Brīvības pieminekļa Rīgā sāksies tradicionālais Tēva dienas gājiens, kurā aicinātas piedalīties ģimenes no visas Latvijas. Gājiens noslēgsies Vērmanes dārzā pie skatuves, kur uzreiz gaidāms svētku koncerts. Svētkus kā ik gadu rīko Latvijas vecāku organizācija Mammamuntetiem.lv, Tēva dienas lieldraugs - “Rimi Bērniem”. Svētki Vērmanes dārzā norisināsies visas dienas garumā līdz pat plkst. 17.00. Ieeja bez maksas. 
Ar visu pasākuma programmu var iepazīties šeit.


Tēva diena Siguldā
Svētdien, plkst. 11.00, Siguldas pilsētas stadionā jau trešo gadu pēc kārtas tiks turpināta tradīcija – Tēva dienu svinēt sportiskā gaisotnē. Pasākuma ietvaros norisināsies Tēva dienas futbola spēle. Tajā aicināti pieteikties gan amatieri, gan tie, kuri futbolu spēlē ikdienā, jo komandas tiks veidotas uz vietas pēc izlozes principa, lai veicinātu saliedēšanos starp tēviem. Gaidīti un aicināti ir arī topošie tēti. Tāpat, svētku laikā norisināsies sportiskas sacensības ģimenēm, gastronomijas meistarklase un aizraujošas radošās darbnīcas bērniem.  
Papildus informācija šeit.