Kalnciema kvartāla tirgus un latviešu zīmju bingo 5. janvārī

5. janvārī plkst. 10.00-16.00 Kalnciema kvartāla zemnieku un amatnieku tirgū visi jaunas apņēmības pilnie gaidīti nesteidzīgi izvēlēties veselīgus dižpārdokļus un latviskos brīnumlīdzekļus imunitātes stiprināšanai. Savukārt bērni un pieaugušie varēs paslēpties no ziemas spelgoņas mājīgajā Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā&kafe un uzspēlēt galda spēli bingo, kur ierasto skaitļu vietā būs latviešu zīmes.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Tie, kas jaunajā gadā vēlas iekļaut ēdienkartē veselīgus produktus, tirgū atradīs dabīgus sīrupus un sulas, bioloģisku medu, lauku pesto, svaigi ceptu rudzu un griķu maizi, kaņepju izstrādājumus un citus spēcinošus labumus. Restorāns „Māja” uz dzīvās uguns pagatavos īstu uzbeku plovu, un „Sidrabjērs” cienās ar bagātīgu zupu harčo un jēra burgeriem.

Plkst. 12.00-15.00 aicinām paņemt siltu dzērienu Kalnciema kvartāla kafejnīcā un uzspēlēt galda spēli bingo kopā ar skolēnu uzņēmumu „Māras līkloči”, kuru spēle balstās uz latviešu zīmju apguvi un izpratni. Spēles izveidotājas ir Rīgas Valsts 3. ģimnāzijas 11.c1 klases audzēknes. Uz kartītēm ir norādīti zīmju nosaukumi, paskaidrojumi un ilustrācijas, bet uz kauliņiem ir tikai latviešu zīmju ilustrācijas. Velkot pa vienam kauliņam ārā no maisiņa, uz savas kartītes būs jāatrod pareizā zīme un jāaizsedz. Lai aizraujoši pavadītu tumšos ziemas vakarus, šo galda spēli būs iespējams arī iegādāties. Dalība bez maksas.

Reklāma
Reklāma