Sarunas par dziedinošām dzemdībām dažādās Latvijas pilsētās

Septembrī, iznākot grāmatai “Dziedinošas dzemdības”, Rīgā atklāšanas pasākums pulcināja kā grāmatas autores  - žurnālistes un dūlas Lindas Rozenbahas atbalstītājus, tā vecmātes un sievietes, kas darba tapšanā dalījušās ar savas dzīves dziļākajiem jautājumiem, emocionālajiem bezdibeņiem un pārsteidzošu pieredzi tapšanā par mammu – ar pirmo, otro, trešo vai pat piekto reizi. 

Publicitātes foto – Paula Kinne

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto – Paula Kinne

Dzemdības ir viens no intīmākajiem, trauslākajiem, spēcīgākajiem un sievietes būtību transformējošākajiem procesiem, tāpēc apzināties iespējas, kā tās padarīt par sevis dziedinājumu, ir nozīmīgi ikvienai sievietei – jau esošai mātei, grūtniecei vai vēl nedzemdējušai sievietei. Lai dalītos ar grāmatā ietverto un sieviešu stāstos uzticēto bagātību, autore organizē vairākas tikšanās ar lasītājām citviet Latvijā.

Pirmā jau notikusi Valmierā, bet tām sekos:

  • 12. oktobrī Siguldā
  • 16. oktobrī Rīgā
  • 18. oktobrī Dobelē
  • 7. novembrī Rīgā
  • 24. novembrī Jūrmalā
  • 30. novembrī Saldū


Daži no pasākumiem ir organizēti par maksu, atsevišķi - par ziedojumiem un bezmaksas. Vairāk informācijas par pasākumiem: www.gaidibas.lv.

Pasākums Rīgā pulcināja vienuviet gan mammas, kas uzticējušas autorei savus sarežģītos bērniņu gaidīšanas un pasaulē laišanas stāstus, gan viņu vecmātes. Un dažkārt, pat sievietēm varbūt vēl tobrīd neapzinoties, satiekot savu īsto vecmāti, caur dzemdību pieredzi notikusi milzīga psiholoģiska izlāde, emocionālais tuvums dziedinājis bērnības traumas, sievietes dvēselei pēkšņi notikusi brīvlaišana vai vecmātes sirsnība palīdzējusi atvērt daudzus kambarus sievietes apziņā un izlaist no tiem sāpes, bailes, neziņu, lai piepildītu sevi ar mieru, paļāvību  un siltu ticību sev.  


Grāmatas autore Linda Rozenbaha

 

Reklāma
Reklāma

Vecmātes un dūlas Līgas Giniborgas pēcsajūtas: “Jaudīgie sieviešu stāsti, kas aizkustina līdz asarām, par drosmi domāt plašāk, sadzirdēt sevi, bērniņu un Dieva aicinājumu, par izvēlēm, ticību un mīlestību. Vecmātes, kas nebaidās veidot attiecības, kas iemīl sievieti, klausās un sadzird, aprūpē un tic viņu varēšanai. Apļi, kas noslēdzas, spirāles, kas rod veselīgus turpinājumus, cilpas, no kurām ir izeja, mīlestības mezgli, kas manā un tavā lakatiņā.” 

Ja esi bērniņa gaidībās vai jau esi mamma, ja pat tikai plāno mazuli vai tieši otrādi – ja bijusi sāpīga pieredze dzemdībās un tu meklē atbildes – nāc dalīties, klausīties, sadzirdēt un izdzīvot līdz, uzdot jautājumus un iespējams, rast SAVAS atbildes! Tikšanās ir sievietēm, kas apzinās, ka dzemdības ir prātu, ķermeni un sirdi savstarpēji ietekmējošs un saistīts notikums.