Ejam uz labu kino! Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 30. augustam

Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" repertuārā līdz 30. augustam.

Filmas Neuztraucies, tālu viņš netiks publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Filmas "Neuztraucies, tālu viņš netiks" publicitātes foto.

 

LIELAJĀ UN MAZAJĀ ZĀLĒ

SENIORU SEANSS - NEUZTRAUCIES, TĀLU VIŅŠ NETIKS. (DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT). ASV, 2018

Garums: 1 st. 53 min.

Komēdija, drāma

Režisors: Gass van Sants

Lomās: Hoakins Fīnikss, Rūnija Mara, Džona Hills, Džeks Bleks

Džonam Kalahanam piemīt dzīvesprieks, prasme nepiedienīgi jokot un tieksme iedzert.  Pēc nakts uzdzīves viņš cieš avārijā un paliek ratiņkrēslā. Draudzenes (Rūnija Mara) pamudināts, viņš negribīgi sāk ārstēties no alkohola atkarības un atklāj sevī karikatūrista talantu. Filmas pamatā ir patiess dzīvesstāsts. To veidojis “Zelta palmas zara” un citu nozīmīgu balvu ieguvējs Gass van Sants. Filma demonstrēta Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā, starptautiskā pirmizrāde notikusi  kinofestivālā “Sundance”.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī “Splendid Palace” 28. augustā plkst. 13.00!

Ieeja SENIORIEM - 3.50 EUR!

 

CŪKA. (Pig). Irāna, 2018

Garums: 1 st. 48 min.

Komēdija

Režisors: Mani Hagīgī

Lomās: Hasans Madžūnī, Leila Hatāmī, Leila Rašīdī

Teherānā cits pēc cita iet bojā modīgi kinematogrāfisti. Savulaik nežēlastībā kritušo, tagad aizmirsto režisoru Hasanu nebiedē nāve, drīzāk tas, ka slepkava viņu atstājis bez ievērības. Vai tiešām viņš nav gana talantīgs? Viņš ir gatavs darīt visu, lai atgūtu slavu. Drīz situācija krasi mainās – patmīli tur aizdomās par traģēdiju virkni.

Provokators Mani Hagīgī skāris visas “Instagram” laikmeta nebūšanas, ironiski pasmaidījis arī par sevi.

Satīriskās komēdijas “Cūka” pirmizrāde notika Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā. Režisors tur godināts jau ceturto reizi.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma persiešu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Filmas pirmizrāde Kinoteātrī “Splendid Palace” 22. augustā plkst. 19.00! Repertuārā no 23.augusta.

Mazajā zālē: 24.08. seanss 20.15; 25.08. seanss 17.00; 26.08. seanss 19.15; 27.08. seanss 18.00; 29.08. seanss 20.15; 30.08. seanss 18.00

 

 

IEMESTI PASAULĒ. Latvija, 2018

Garums: 1 st. 28 min.

Dokumentāla filma

Režisore: Antra Cilinska

Operatori: Robert C Morton (Austrālija) un Andrejs Verhoustinskis

Montāžas režisore: Sandra Alksne un Antra Cilinska

Skaņu režisors: Anrijs Krenbergs

Reklāma
Reklāma

Pēcapstrāde Mātiņš Jurēvics, Oskars Morozs un Andris Zemītis

Trimdas latviešu ģimenē dzimušais Imants Tillers (1950) ir viens no vadošajiem Austrālijas mūsdienu māksliniekiem, kura darbus var lasīt kā sava veida pasaules grāmatu, jo tajos visi notikumi ir saistīti un kultūras citāti savstarpēji mijiedarbojas. Mākslinieka vecāku emigrācija no Latvijas viņa darbos radījusi arī reflekcijas par migrāciju un dvēseles pārvietošanu. Imants Tillers pārstāvējis Austrāliju Sanpaulu biennālē (1975), Documenta 7 (1982) un 42. Venēcijas mākslas biennālē (1986). Autoram notikušas personālizstādes Mūsdienu mākslas institūtā Londonā (1988), Nacionālajā mākslas galerijā Velingtonā (1989), Nacionālajā Austrālijas mākslas galerijā Kanberā (2006). Starptautisku reputāciju Tillers ieguvis, piedaloties grupu izstādēs Gugenheima muzejā Ņujorkā, Osakas glezniecības triennālē (1990), Stedelijka muzejā Amsterdamā. Tāpat mākslinieks saņēmis nozīmīgas mākslas balvas: Osakas triennāles balvas (zeltu - 1993, bronzu - 1996, sudrabu - 2001), Beidžinas mākslas biennāles balvu (2003) un galveno Austrālijas mākslas balvu ainavu glezniecībā - Vinna balvu (2012, Wynne Prize). 2013. gadā iekļuva Austrālijas Arčibalda balvas finālā (Archibald Prize).

Antras Cilinskas dokumentālajā filmā “Iemesti pasaulē” skatītājam būs iespēja redzēt gan unikālo mākslas tapšanas procesu mākslinieka darbnīcā Austrālijā (mākslinieks savus darbus veido, izmantojot nelielus ar audeklu apvilktus taisnstūra kartonus, no kuriem tiek salikti bieži vien izmēros iespaidīgi darbi), gan sekot līdzi viņam dažādos mākslas notikumos. Unikāls ir fakts, ka filmēšanas grupai bija iespēja doties līdzi Imantam Tilleram pie aborigēnu mākslinieka Maikla Nelsona Džagamaras, kurš dzīvo ļoti noslēgtā kopienā.

Filma valoda - angļu un latviešu, ar latviešu subtitriem.

Vecuma ierobežojums: 12+

No 22.augusta filma dažos seansos būs skatāma Kinoteātrī “Splendid Palace”.

Mazajā zālē: 24.08. seanss 18.15; 25.08. seanss 15.00; 26.08. seanss 15.00; 28.08. seanss 18.00

 

NEUZTRAUCIES, TĀLU VIŅŠ NETIKS. (DON'T WORRY, HE WON'T GET FAR ON FOOT). ASV, 2018

Garums: 1 st. 53 min.

Komēdija, drāma

Režisors: Gass van Sants

Lomās: Hoakins Fīnikss, Rūnija Mara, Džona Hills, Džeks Bleks

Džonam Kalahanam piemīt dzīvesprieks, prasme nepiedienīgi jokot un tieksme iedzert.  Pēc nakts uzdzīves viņš cieš avārijā un paliek ratiņkrēslā. Draudzenes (Rūnija Mara) pamudināts, viņš negribīgi sāk ārstēties no alkohola atkarības un atklāj sevī karikatūrista talantu. Filmas pamatā ir patiess dzīvesstāsts. To veidojis “Zelta palmas zara” un citu nozīmīgu balvu ieguvējs Gass van Sants. Filma demonstrēta Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā, starptautiskā pirmizrāde notikusi  kinofestivālā “Sundance”.

Vecuma ierobežojums: 12+

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātra “Splendid Palace” repertuārā no 22. augusta!

Mazajā zālē: 25.08. seanss 19.15; 26.08. seanss 17.00; 27.08. seanss 20.15; 28.08. seanss 20.00; 29.08. seanss 18.00; 30.08. seanss 20.15

 

JAU OTRĀS BALTIJAS FILMU DIENAS AR LABĀKAJĀM KAIMIŅVALSTU FILMĀM

Arī šogad, turpinot tradīciju, trīs Baltijas valstu kino centri augusta nogalē, “Baltijas ceļa laikā”, organizē Baltijas filmu dienas. Lietuvā un Igaunijā pasākuma atklāšana tiks svinēta ar Latvijas Simtgades filmu “Paradīze ’89; Rīgā četri kaimiņu filmu seansi notiks 23. un 24. augustā kinoteātrī “Splendid Palace”, ieeja uz visiem seansiem – bez maksas.

Lai popularizētu Baltijas kino, stiprinātu trīs Baltijas valstu sadarbību kino jomā un vairotu skatītāju zināšanas par kaimiņvalstu filmām, jau otro gadu Nacionālais Kino centrs, Igaunijas Filmu institūts un Lietuvas kino centrs leģendārās Baltijas ceļa akcijas laikā rīko Baltijas filmu dienas, demonstrējot pa divām filmām no katras kaimiņvalsts un organizējot tikšanās ar filmu autoriem. 2017. gadā pirmās Baltijas filmu dienas izpelnījās lielu interesi un atsaucību publikā un medijos, seansus kinoteātrī Splendid Palace apmeklēja vairāk nekā 1000 kinoskatītāju.

Piektdien, 24. augustā plkst. 18:00 Baltijas filmu vakaru iesāks viena no Lietuvas Simtgades filmām, dokumentālā filma Rūta (2018, režisori Ronaldas Buožis un Rokas Darulis). Tā stāsta par vienu no Lietuvas veiksmīgākajām sportistēm – peldētāju Rūtu Meilutīti, kura 15 gadu vecumā ieguva zelta medaļu Londonas Olimpiskajās spēlēs un joprojām ir pasaules rekordiste 100 m brasa peldējumā. Nav viegli būt pirmajam, jo jebkurš cits, mazāks sasniegums vairs netiek pienācīgi novērtēts. No pirmajiem vēzieniem peldbaseinā līdz Olimpiskajam zeltam – dokumentālā filma seko peldētājas sarežģītajai bērnībai un viņas ceļam uz slavu. Rūta ir stāsts par piecpadsmitgadīgu meiteni, kura vienā mirklī kļūst pasaulslavena, nenojaušot, kā tas ietekmēs viņas dzīvi.

Pēc filmas saruna ar režisoru Ronaldu Buoži. 

Savukārt 24. augustā plkst. 20:00 Igaunijas traģikomēdija Vīrs, kurš izskatās pēc manis / Minu näoga onu (2017, režisori Andress un Katrīna Maimiki) caur smiekliem un asarām izstāsta attiecības starp tēvu un dēlu. Mūzikas kritiķis Hugo cieš no pēc-šķiršanās depresijas un jau grasās sākt jaunu dzīvi, kad negaidīti uzrodas viņa tēvs Raivo, džeza mūziķis. Spītīgais vecais vīrs paziņo, ka viņš drīz mirs un cer, ka viņa vienīgais dēls parūpēsies par viņu. 

Lietuvā un Igaunijā Baltijas filmu dienas atklās Latvijas Simtgades filmu programmas piedzīvojumu filma visu laiku bērniem Paradīze ’89 (2018), filmas seansā piedalīsies arī režisore Madara Dišlere. Igaunijā notiks arī Jura Kursieša drāmas Modris (2014) seanss, kurā piedalīsies filmas galvenās lomas tēlotājs Kristers Pikša. Savukārt Lietuvā ar vecmeistara, režisora Rolanda Kalniņa piedalīšanos izrādīs nu jau pasaulslaveno Latvijas kino klasikas darbu Četri balti krekli (1967) un Berlīnes kinofestivālā godalgoto spēlfilmu Mammu, es tevi mīlu (2013), klātesot filmas režisoram Jānim Nordam. 

 


Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.

 

Ieskaties: www.splendidpalace.lv