11. un 12. augustā ikgadējie Zemgaļu svētki Tērvetē

Nedēļas nogalē 11. un 12. augustā nu jau piecpadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas ir guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu un tūristu vidū. Svētki norisināsies XII gs. Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē. Šī gada svētku tēma -  Nameja gredzens.

Sestdien norisināsies Baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, loka šaušanas turnīrs, svētdien – bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi un uzbrukums Tērvetes koka pilij.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Sestdien norisināsies Baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, loka šaušanas turnīrs, svētdien – bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi un uzbrukums Tērvetes koka pilij.

Tērvetes pils pagalmā  - Seno laiku apmetnē grupēsies pašmāju un viesu  senlaicīgas teltis cīnītajiem un amatniekiem. Te tiks demonstrēts 9.-13. gs. dzīvesveids, rādot amatu prasmes, iepazīstinot ar seno apģērbu un rotu izgatavošanas un nēsāšanas tradīcijām, muzicēs kopas no Latvijas un Baltkrievijas. Sestdien norisināsies Baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, loka šaušanas turnīrs, svētdien – bruņinieku cīņu paraugdemonstrējumi un uzbrukums Tērvetes koka pilij. Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties konkursā “Zemgaļi senatnē”, bērniem - īpašas nodarbes un Trušu pilsētiņas dzīvnieku apskate. Ieeja par maksu, kurā iekļauta arī XII gs. Tērvetes koka pils apskate.  

 

Tērvetes estrādē  plkst. 13:00 svētki iesāksies ar dalībnieku gājienu no Tērvetes pils, kam sekos koncerts – uzstāsies folkloras kopas "Ceļteka" un "Laiva", vīru kopa “Vilki”,  grupa no Baltkrievijas “Lity Taler “, Brīvās gribas ansamblis “Stiprās sievas”,  Etnoprieka grupa “Ogas”, studijas “Tev un man” audzēkņi. Ieeja - bez maksas. 

 

Gan estrādē, gan pils pagalmā no plkst. 11:00  norisināsies svētku tirgus. 

 

Svētku programma: www.lielkenins.lv 

Reklāma
Reklāma

 

Svētkus organizē biedrība „Latviešu karavīrs” sadarbībā ar Tērvetes novada domi.