Svinēsim Māmiņdienu! Daudz forši pasākumi lieliem un maziem

Spriežot pēc termometra stabiņa – vasara jau ir sākusies. Šo svētdien atzīmēsim Māmiņdienu, un gan šai dienai par godu, gan visas nedēļas nogales garumā ir pieejams plašs pasākumu klāsts bērniem un ģimenēm.

FOTO: Shutterstock.com

Lūk, daži ierosinājumi, kā ar mazajiem pavadīt šo nedēļas nogali.


Animācijas filma “Suņu sala” (12+)
11. maijā 18:30
13. maijā 15:30
Kino “Splendid Palace”

ASV, Vācija, 2018, garums: 101 min. Piedzīvojumu filma, komēdija, drāma.
Režisora Vesa Andersona ("Viesnīca Diženā Budapešta", "Lieliskais Lapsas kungs") jaunā leļļu animācijas filma stāsta par 12 gadus veco Atari Kobajaši. Kad pēc korumpētā mēra pavēles visi Megasaki pilsētas suņi tiek nosūtīti dzīvot uz vientuļas salas, Atari vienatnē dodas glābt savu uzticamo suni Spotu. Kopā ar pārējiem suņiem viņš uzsāk krusta gājienu pret korumpēto mēru, kas pāraug piedzīvojumā, kurš mainīs ne tikai pilsētas, bet arī paša Atari dzīvi...
Vecuma ierobežojums: 12+. Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodās.



Fizikas festivāls “FIZMIX Eksperiments”,
12. maijā plkst. 11.00.
Arhitektūras un mediju centrā H2O 6, Durbes ielā 4, Rīgā.

Notiks Latvijā pirmais fizikai veltītais festivāls “FIZMIX Eksperiments”, kurā bērni, jaunieši un arī vecāki varēs iepazīt eksaktās zinības daudzveidīgās un aizraujošās aktivitātēs. Dienas garumā festivālā bez maksas būs pieejama plaša izglītojoši izklaidējoša programma, kas ļaus uzzināt, kā uzbūvēt robotu, tikt pie savas zemūdenes, kādi fizikas likumi darbojas raķešu palaišanā, sportā, kulinārijā un ne tikai. Dienas noslēgumā koncertēs Markus Riva un Edavārdi. Bez maksas.



 


Māmiņdienai veltīts koncerts un tirgus Kalnciema kvartālā
12. maijā 10:00-16:00
Kalnciema iela 35

Sestdien Kalnciema kvartālā norisināsies tirgus, kurā zemnieki, mājražotāji un amatnieki piedāvās kvalitatīvu produkciju no visas Latvijas. Savukārt tirgus aktivitātes papildinās Māmiņdienai veltīts koncerts.
Kalnciema kvartāla tirgus preču klāstā būs vietējie pavasara zaļumi un garšaugi, pirmie redīsi un zemenes, ziedi un citi stādi podiņos, mājražotāju saldējums un kūkas, zivju ikri, gaļa, siers un citi labumi, kā arī daudzveidīgi amatniecības izstrādājumi pavasara sezonai.
Programma:
11.00 - 11.30 Jauniešu orķestris no Norvēģijas
12.00 -13.00 Deju skolas „Colour Point” un "Baleta klase" koncerts
11.00-15.00 „Brain Games” galda spēļu darbnīca
   

Ģimeņu diena Pokaiņos
12.maijā no plkst. 11.00.
„Senpokaiņi” Naudītes pagastā, Dobeles novadā.

Pokaiņu mežā norisināsies plašs Ģimeņu dienas pasākums. Visas dienas garumā pavasara dzīvinošo spēku un enerģiju varēs izbaudīt, piedaloties meža teritorijā notiekošajā foto orientēšanās aktivitātē, līdzsvara riteņu sacensībās, radošajās darbnīcās, kur varēs mācīties ornamentu pīšanu, kolāžu veidošanu, mandalu darināšanu, gleznošanu uz lielā audekla, LEGO torņu būvēšanu un citas nodarbes. Plkst .14 improvizācija "Teātra sports", pēc izrādes gan mazus, gan lielus gaidīs gardā Pokaiņu zupa. Cena: 2 eiro pieaugušiem un 1,70 eiro bērniem, studentiem, pensionāriem.


Dzīvnieku ģimeņu dienas zoodārzā
12. un 13. maijā.
No 12.00 līdz 16.00.
Rīgas zoodārzā

Dzīvnieku ģimeņu dienās zoodārzā uzmanības centrā noslēpumainie naktsputni - pūces. Lai vairāk uzzinātu par šiem neparastajiem lidoņiem, Baložu mājā, kas atrodas pie Latvijas pūču ekspozīcijas, darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca “Pūču pasaules noslēpumi”. Tajā pētīs, kādas ir pūces, kur tās dzīvo un ko ēd. Vai zini, cik labi šie putni spēj grozīt galvu? Kāpēc tiem ir tik lielas acis? Kāpēc pūces tik klusi lido? Uz šiem un vēl daudziem neskaitāmiem jautājumiem meklēs atbildes spēlējot spēles, risinot uzdevumus, klausoties pūču balsis un lūkojoties mikroskopos. Cena: 5 un 7 eiro.


Rīgas Jūgendstila centrā bērnu rīts
13. maijā plkst. 12.00.
Muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” Alberta ielā 12, Rīgā.

Māmiņām veltīts bērnu rīts. Muzeja runcis Alberts kopā ar Čučumuižas rūķiem Kikī, Taustiņu un Bučiņu aicina bērnus līdzdarboties muzikālā uzvedumā "Lielākais brīnums". Čučumuižā valda īpaša noskaņa un rūķi gatavojas svētkiem. Pēkšņi rosīgo noskaņu iztraucē nelūgts ciemiņš. Izrādās, ka viņš nemaz nezina un nesaprot, kas ir Māmiņdiena un kāpēc tā ir jāsvin, jo nekad mūžā nav saņēmis māmiņas mīlestību. Ar Čučumuižas rūķu palīdzību ciemiņš ierauga, ka pasaule un cilvēki var būt arī jauki, ja pats esi labs.    Cena: 3 eiro.

 

Reklāma
Reklāma

Kim? bērnu diena
12. maijā plkst. 12:00-14:00
Kim? Laikmetīgās mākslas centrs

Jaunā izstāžu cikla ietvaros, kurš norisināsies līdz 20.maijam Kim? Laikmetīgās mākslas centrs piedāvā divas izstādes divās dažādās lokācijas vietās:
• “ĢIMENES BIZNESS: STRĀVAS PĀRRĀVUMS” Dafnas Maimonas personālizstāde Kim? ierastajās telpās Sporta ielā 2, k-1,
• “ORIENT”, kas ir starptautiska grupas izstāde Tallinas ielā 6.
Izstāžu cikla ietvaros Kim? aicina vecākus ar bērniem apmeklēt izstādes un piedalīties meistardarbnīcā Kim? ierastajās telpās Sporta ielā 2, k-1. Kopā ar bērniem iesim tūrē, zīmēsim speciāli veidotajās Kim? darba burtnīcās un aktīvi darbosimies arī meistardarbnīcā ar dažādiem neierastiem materiāliem.
Darbnīca paredzēta bērniem no 4 līdz 10 gadu vecumam. Lūgums vilkt drēbes, kuras nav bail sasmērēt.
Vietu skaits darbnīcā ir ierobežots. Iepriekšēja pieteikšanās obligāta, rakstot uz e-pastu sintija@kim.lv vai zvanot pa tālruni 28649014. Ieeja bezmaksas.


Izrāde “Kentervilas spoks” (6+)
12. maijā plkst. 14:00
Latvijas Leļļu teātris

Oskars Vailds, ilgums: 1:15 (2 cēlieni), dramatizētājs: N. Aleksejevas skatuves versija
Senā angļu pilī mīt lorda Saimona de Kentervila spoks. Naktīs tas mīl pastaigāties pa pils tumšajiem gaiteņiem, baidīt mājkalpotāju, elsot dūmvadā un izmēģināt savas šausminošākās „lomas”. Viss mainās brīdī, kad pili iegādājas draudzīga amerikāņu ģimene, kas netic spokiem un neplāno pieņemt Anglijas senākās tradīcijas.
Izrāde par savstarpējās izpratnes un mīlestības nozīmi rosinās pārdomas gan bērniem, gan viņu vecākiem. Iestudējuma pamatā ir Oskara Vailda ironiski gotiskais stāsts „Kentervilas spoks”.


Māmiņdienas vēlbrokastis un vakara koncerts kultūras pilī “Ziemeļblāzma”
13. maijā. Vēlbrokastis - 10:00-14:00, koncerts – 18:00
Ziemeļblāzmas iela 36, Rīga

Lieliska iespēja iepriecināt māmiņas un vecmāmiņas Mātes dienā, baudot branču jeb vēlās brokastis skaistajā kultūras pils "Ziemeļblāzma" kafejnīcā. Katru branča apmeklētāju gaida mazs pārsteigums, kā arī bērniem būs iespēja spēlēties bērnu laukumiņā blakus kafejnīcai.
Cenas: pieaugušajiem – 15 eur, bērniem 7-12 g. – 7,50 eur, bērniem līdz 7 g. – bezmaksas. Rezervācija – 25611151, kafe.blazma@inbox.lv.

Savukārt pulksten 18.00 visi ir gaidīti uz Mātes dienas koncertu “Dziedu vakaros un rītos”!
Koncertā piedalās Zelta Mikrofons 2018 balvu par Bērnu mūzikas albums ieguvusī Vokālā studija ''Knīpas un Knauķi'' grupas -Zīlītes, Žubītes, Balodīši, Strazdiņi, Cīrulīši, Bezdelīgas. Solisti: Andris Sējāns, Sanita Sējāne Instrumentālais pavadījums: Andris Sējāns, Leons Sējāns, Anrijs Grinbergs, Roberts Rasa. Ieeja bez maksas.


Māmiņdienas vēlbrokastis Mākslas muzeja restorānā
13. maijā. 12:00-15:00
Latvijas Nacionālā mākslas muzeja restorāns

Svētdiena ir kā radīta, lai nesteidzīgā gaisotnē baudītu gardus ēdienus, sarunas un satikšanās prieku! Sagaidīšanā - dzirkstošs dzēriens, bērniem pēc izvēles - kakao vai sula. Visā vēlbrokastu laikā skanēs dzīvā mūzika, bet par radošām nodarbēm mazajiem parūpēsies animatore. Baudīsim mūziku, bērnu smaidus, gardus ēdienus un košus desertus! Cena: 17 eur, bērniem 4-9 g. - 9 eur, bet pašiem mazākajiem bez maksas. Vēlams iepriekš veikt galdiņu rezervāciju: 25757390


Bērnu rīts ar Čučumuižu "Lielākais brīnums"
13. maijā plkst. 12:00-13:30
Rīgas Jūgendstila centrs

Svētdien muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” notiks māmiņām veltīts bērnu rīts "Lielākais brīnums". Muzeja Runcis Alberts un Čučumuižas rūķi Kikī, Taustiņš un Bučiņa sveic visas māmiņas, vecmāmiņas un krustmāmiņas svētkos.
Arī Čučumuižā valda svētku noskaņa, ko pēkšņi iztraucē nelūgts ciemiņš. Izrādās, ka viņš nemaz nezina un nesaprot, kas tie ir par svētkiem un kāpēc tie jāsvin, jo nekad mūžā nav saņēmis māmiņas mīlestību. Ar Čučumuižas rūķu palīdzību ciemiņš ierauga, ka pasaule un cilvēki var būt arī jauki, ja pats esi labs.
Uz pasākumu aicināti bērni vecumā no 4 līdz 8 gadiem, kā arī viņu vecāki vai pavadošās personas. Ieejas maksa katram apmeklētājam 3.00 EUR. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc dalība iepriekš jāpiesaka - 67181465 vai jugendstils@riga.lv.
 

Mātes dienas koncerts "Saldumu Impērija"
13. maijā plkst. 16:00
VEF kultūras pilī

Jauks, dzīvespriecīgs, māmiņām veltīts muzikāls uzvedums, kurā darbosies VEF bērnu vokālā ansambļa “Momo” dziedātāji, tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” dejotāji un pati galvenā persona - Hūgas kundze, kuras bufetē ir vesela saldumu impērija - eklērkūkas, čupačupi, marmelādes, šokolādes un citi iemīļoti gardumi. Kā tie draudzējas un ķīvējas, ja kādam tie negaršo, jo tie taču ir radīti, lai iepriecinātu! Šis uzvedums ir domāts ne vien māmiņām, bet visiem tiem, kam garšo saldumi! Bet kam tad tie negaršo?

 

Māmiņdienas pasākumus vienkopus iespējams aplūkot šeit, savukārt visus pasākumus bērniem – šeit.