Kino un teātra pirmizrādes, radošās darbnīcas un koncerti ģimenes izklaidēm šajās brīvdienās

Laikā, kad daba vēl pošas, lai ietērptos ziemas rotā, bet sajūtās jau mostas Ziemassvētku noskaņa, Latvijas pilsētās sākas Adventes laikam pieskaņoti pasākumi – koncerti, darbnīcas, tirdziņi. 

 

Glābējsuņi no organizācijas Bezvests.lv

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Glābējsuņi no organizācijas Bezvests.lv

Pirms  svētiem sarosījušies arī  izrāžu veidotāji, piedāvājot bērniem tematiskas izrādes.  Apkopojām dažas idejas, kuras var izbaudīt jau šajās brīvdienās. 



Jaunmoku pils aicina uz radošajām darbnīcām

Četrās svētdienās no dabā atrodamiem materiāliem taps vainagi, mājas un eglīšu rotājumi, kā arī gaismeklīši. Kā no pavisam parastām ezera niedrēm radīt gaisīgus, gaisa plūsmās virpuļojošus puzurus? Kā jūras malā salasīti priežu čiekuriņi ar māksliniecisku pieskārienu var kļūt par šīs ziemas gaumīgāko telpu rotājumu? To visu uzzināsiet un izmēģināsiet savām rokām Jaunmoku pils Ziemassvētku noskaņu darbnīcās 3., 10. un 17. decembrī.

26. novembrī taps Adventes vainagi, 3. decembrī puzuri un telpu rotājumi,

10. decembrī gaismeklīši,
17. decembrī – rotājumi eglītēm.

Darbnīcas vadīs pils ainavu arhitekte, floriste Guna Mikute.  Vainagu un rotājumu radīšanai nepieciešamie materiāli jau ir sagādāti.

Dalība darbnīcās –  5 EUR pieaugušajiem, 3 EUR skolēniem. Bērniem, kuri darbnīcās piedalās kopā ar vecākiem – bez maksas. Vairāk informācijas www.jaunmokupils.lv

 



Dziesminieku koncerti Adventa mūzikas svētkos Rīgā

Austras biedrība aicina uz Adventa mūzikas svētkiem – latviešu dziesminieku koncertiem Rīgas baznīcās. 

No 3. līdz 24. decembrim notiks septiņi koncerti, kuros siltas svētku sajūtas dziesmās radīs dziesminieki – Ieva Akuratere, Goran Gora, Silvija Silava, Anta Eņģele, Laine Ligere-Stengrevica un Haralds Sīmanis.

Pirmajā Adventa svētdienā, 3. decembrī, Adventa mūzikas svētkus ieskandinās Ievas Akurateres koncerts pulksten 13.00 Rīgas Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā (Brīvības ielā 119). Dziesminiecei koncertā pievienosies Matīss Akuraters un Leons Sējāns. Savukārt, tajā pašā laikā, pulksten 13.00, Rīgas Lutera baznīcā  muzicēs Goran Gora.

10. decembrī pulksten 16.30 Rīgas Sv.Antona Romas baznīcā (Maskavas ielā 309) skanēs komponistes Silvijas Silavas un Sniedzes Prauliņas balsis, ģitāras, flautas un ērģeļu spēle. Savukārt vakarpusē, pulksten 18.00, Latvijas Apvienotajā metodistu baznīcā (Akas ielā 13) ikvienam būs iespēja baudīt dziesminieces Antas Eņģeles koncertu.

Trešajā Adventa svētdienā, 17. decembrī, pulksten 13.00 Rīgas Krusta baznīcā (Ropažu ielā 120) skanēs leģendārā balss – Haralds Sīmanis. Savukārt vakarā, pulksten 18.00, Rīgas Mateja baznīcā (Matīsa ielā 50B) klausītājus priecēs mūziķi – Laine Ligere-Stengrevica, Helvijs Stengrevics un Agnese Stengrevics.

Adventa mūzikas svētku noslēguma koncertā, kas notiks ceturtajā Adventa svētdienā, 24. decembrī, pulksten 12.00 Rīgas Sv. Trīsvienības baznīcā, klausītājiem dāvājot krāšņu svētku programmu, satiksies un muzicēs visi svētku dalībnieki. 

Adventa mūzikas svētki Rīgā klausītājiem atvērti bez ieejas maksa. 

 


Rīgā norisināsies labdarības pasākums ar glābējsuņu piedalīšanos 

3. decembrī  “Dino Zoo Pasaule” (Rīga, Krasta iela 52) norisināsies labdarības pasākums “Krāsainās ķepas”, kurā piedalīsies Latvijas mākslinieki, apvienības Bezvests.lv kinologi un viņu četrkājāinie draugi – glābējsuņi. Pasākumu organizē: cilvēku ar īpašām vajadzībām biedrība “Motus Vita”.

Reklāma
Reklāma

Organizatori aicina uz pasākumu visus interesentus noskatīties glābējsuņu šovu, piedalīties tematiskā mākslas darba tapšanā profesionālā mākslinieka pavadībā un pakomunicēt ar domubiedriem patīkamā gaisotnē.   

„Šī ir vieta, kur satiksies cilvēki, suņi un krāsas,” stāsta māksliniece Līga Zīle, kas speciāli pasākumam sagatavoja krāsojamas lapas bērniem un pieaugušajiem ar suņu attēliem. Kas jūt izaicinājumu gleznot uz audekla, var piedalīties kopējā lielformāta mākslas darba tapšanā. 

Pasākuma programma sāksies ar glābējsuņu šovu. Bezvests.lv kinologi demonstrēs kā četrkājāinie draugi palīdz meklēt pazudušus cilvēkus. 

 


Ziemas noskaņa mūzikā un dziesmās “Laba slava sniedziņam!”  
Orķestris “Rīga” aicina mazos klausītājus uz koncertu un sarunu par mūziku 6. decembrī kinoteātrī “Splendid Palace”. Tā būs otrā tikšanās reize koncertciklā "Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!”, kuru vadīs Daumants Kalniņš, stāstot par ziemas priekiem, sniegu un apslēptiem sniega brīnumiem. Koncertā kopā ar Orķestri “Rīga” un diriģentu Valdi Butānu uzstāsies īpašie viesi – dziedātāja Rūta Dūduma un meiteņu popgrupa “Nando”. 

Turpinoties koncertciklam “Nāc, ieklausies Orķestrī Rīga!”, jau 2018. gada 24. janvārī iepazīstināsim mazos klausītājus ar dārgmetāliem orķestrī. Pēdējā koncertā 28. februārī noskaidrosim, kas ir kopīgs sportistam un mūziķim un cik nozīmīga ir sporta tēma mūzikā un vai sports var iztikt bez mūzikas. 

Iespēja iegādāties abonementu biļetes uz trim cikla “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!” koncertiem 6. decembrī, 24. janvārī un 28. februārī, kā arī ieejas biļeti uz tuvāko koncertu “Laba slava sniedziņam” 6. decembrī plkst. 14.00 visās “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

 


Kampaņas “Supervaronim nepazust” noslēgums

Atzīmējot kampaņas “Supervaronim nepazust” noslēgumu, jau šo sestdien, 2.decembrī, no plkst. 11.00 līdz 14.00 Valsts policija modes un izklaides centrā Rīga Plaza rīko Mazo drošības dienu! Pasākuma mūsu mazajiem kļūt par supervaroņiem palīdzēs SuperAnna kopā ar draugiem – Valsts policijas Runci Rūdi un Bebru Bruno, Mans Rimi Brokoli, Burkānu un Ābolu, kā arī BALTA apdrošināšanas Zilonīti Baltiņu un Skudru Moniku!

 Pasākumā bērniem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas dažādos ar drošību saistītos jautājumos, spēlēt Valsts policijas drošības spēli – cirku, kā arī piedalīties dažādās  radošās darbnīcās, piemēram, izgatavojot pašiem savus atstarotājus.  Par radošu un skanīgu atmosfēru pasākumā parūpēsies kampaņas vēstnesis – dīdžejs Toms Grēviņš.

  


Nacionālajā teātrī iestudējums bērniem “Mazais Ganiņš”

Latvijas Nacionālajā teātrī 5. decembrī notiks režisora Jāņa Znotiņa iestudējums Alberta Kronenberga pasakai "Mazais ganiņš". Izrāde paredzēta pirmskolas un sākumskolas vecuma bērniem. “Izrāde kopā ar aktieriem dosimies palīgā mazajam ganiņam atrast pazudušo zaķīti. Sastapsim Sēņu veci, Koku rāvēju. Nonāksim debesīs un arī lielas zivs vēderā. Piedzīvosim un iztēlosimies mazā ganiņa pasauli, kurā viņš ir pazaudējis savu zaķīti. Kronenbergs, viņa zīmētie varoņi un sacerētās vārsmas uzrunājušas daudzas latviešu bērnu paaudzes ar labestību, vieglu smaidu un dzīvu iztēli,” par iestudējumu stāsta teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

 


Lācēns Padingtons atgriežas uz lielajiem ekrāniem

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos sirsnīga un jautra komēdija visai ģimenei “Lācēna Padingtona piedzīvojumi 2” (Paddington 2). Šoreiz filmiņas galvenais varonis, animētais lācēns Padingtons, dosies pa pēdām kādam meistarīgam zaglim.

Ģimenes komēdijas pirmā filma saņēma skatītāju un kino nozares atzinīgu novērtējumu, sasniedzot gan augstus kases ieņēmumu rādītājus, gan vairākas nominācijas un balvas. Starp visām nominācijām un apbalvojumiem jāizceļ Lielbritānijas Rakstnieku ģildes balva par labāko scenāriju, ko saņēma filmas režisors Pols Kings, kurš arī šoreiz režisējis Lācēna Padingtona jaunos piedzīvojumus. Filmas scenārijs veidots pēc rakstnieka Maikla Bonda grāmatu motīviem.