Garo svētku brīvdienu izklaides ceļvedis ģimenēm ar bērniem

Ir pienācis svētku laiks, tāpēc esam sagatavojuši bērnu pasākumu kalendāru katrai brīvajai dienai!

FOTO: Mammamuntetiem.lv


Ceturtdien (4. maijā) svini svētkus un noteikti apmeklē Baltā galdauta svētkus
Baltā galdauta svētkus var svinēt ikviens visur – savā kopienā, ģimenē, pagalmā vai draugu lokā - kopīgi klājot galdu un svinot mūsu brīvību! Ieeja bezmaksas.

Bērniem draudzīgi “galdi” norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur ir sagatavota plaša svētku programma, kā arī viscaur Rīgai – vari apskatīt pasākumus šeit.

 

“Baltā galdauta svētki”  Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā
4. maijā, no plkst. 10.00 līdz 16.00, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz “Baltā galdauta svētku” programmu muzejā.  Plkst. 11:00, 13:00, 15:00 interesenti tiks gaidīti uz tematisku ekskursiju “Lepojies ar Latviju - savu Dzimteni!”.  Radošajā darbnīcā „Mani apsveikumi un vēlējumi Latvijai”, kas darbosies no 10:00 līdz 16:00, bērni un, protams, arī jau pieaugušo statusā esošie, varēs zīmēt un veidot savus apsveikumus Latvijai. 
 

Svētku sakarā norisinās arī 4. maija Filmu Maratons - Bērnu Programma
Jau no 11.00 notiks Latvijas filmu maratons kinoteātrī “Splendid Palace” ar bezmaksas seansiem visas dienas garumā! PIRMIZRĀDES BĒRNIEM: Dziedošais Hugo un viņa neticamie piedzīvojumi, Vaikiki, Ruksīša ceļojums un Mūsu ome rullē. Ieeja bezmaksas.
 

Bezmaksas atrakcijas Mežaparka vasaras sezonas atklāšanā
4. maijā biedrība “Reāls Piedzīvojums” aicina kopīgi nosvīnēt ikgadējo Mežaparka vasaras sezonas atklāšanas pasākumu, kas no plkst. 12.00 - 16.00.
Pasākuma ietvaros varēs izbaudīt dažās atrakcijas - divmetrigās zemeslodes ripināšanu, vides spēli "Ceļojums pasaku zemē", loka šaušanu, cīņu pasaku mežā ar milzu kaķeni, gumijas stiepšanu, milzu desas vilkšanu
un citas aizraujošas aktivitātes un stafetes.
Dalība pasākumā ir bez maksas.


Piektdien (5. maijā) noteikti dodies uz muzeju, lai izbaudītu skatuves tērpu darbnīcu un jauno Ģimenes somu, kas palīdzēs pilnīgāk izbaudīt LNMM.

Scenogrāfija un skatuves tērpi
17:00 Latvijas Nacionālās mākslas muzejā, iedvesmojoties no Romana Sutas radītajiem operas un baleta izrāžu tērpiem, darbnīcā tiks veidotas oriģinālas un iedvesmojošas skices, kolorējot ar akvareli vai krāsainajiem zīmuļiem.Visi darbam nepieciešamie materiāli tiks nodrošināti uz vietas. Dalībnieku skaits ierobežots. Ieeja: 5.00 €


LNMM Ģimenes soma
Latvijas Nacionālajā Mākslas Muzejā ir pieejama īpaša Ģimenes soma ar spēlēm un uzdevumiem, kas muzeja apmeklējumu padarīs par aizraujošu piedzīvojumu! Somas var saņemt bezmaksas.

Sestdien (6. maijā) dodies uz izrādi un tirdziņu

Eksperiments ar apskāvienu
12:00 un 15:00 Kaņepes Kultūras centra telpās pirmizrādi piedzīvos laikmetīgās dejas izrāde bērniem "Eksperiments ar apskāvienu". Izrāde iecerēta kā jautra rotaļa kopā ar skatītājiem, kuras laikā izrādes dalībnieki pētīs, kāds apskāviena veids ir vispatīkamais. 
Ieeja: 7.00 € (ģimenes biļete 4 cilvēkiem 21.00 €)
Vecums: bērniem vecumā no 4 - 8 gadiem, kā arī pieaugušajiem.


Andele Mandele KIDS 
6.maijā   no plkst. 11:00-17:00 Izstāžu centrā " Kīpsala " norisināsies  Pērļu Medības bērniem "Andele Mandele KIDS". Zinot to, ka bērni aug pa stundām, šis būs vērtīgs pasākums, lai izpārdotu to, kas neder pašu bērniem un tiktu pie jaunām štātēm.
Pasākuma ietvaros norisināsies Mazo Ķiparu rokdarbu Tirdziņš, kur tieši bērniem būs iespēja tirgot savus ražojumu. Tirdziņam vēl var pieteikt, sūtot pieteikumu uz email: info@andelemandele.lv
Ieeja pasākumā no plkst. 11:00-15:00: 3 EUR, pēc plkst. 15:00: bezmaksas
Bērniem līdz 12 g.v.: bezmaksas


Svētdien (7. maijā), svētku nedēļas noslēgumā dodies uz kino vai radošo darbnīcu, lai attīstītu bērnu iztēli un zināšanas par tehnoloģiju!

Interaktīvās zemeslodes darbnīca
Svētdien no plkst. 12:00 līdz 15:00 Arsenālā. Darbnīcā tiks veidoti interaktīvi zemeslodes modeļi no zīmējumiem, pielietojot NFC tehnoloģiju. Dalībnieki izveidos fiziskas mikro-skulptūras, kas reaģē uz pieskārieniem viedtālrunī. Pēc darbnīcas katrs dalībnieks iegūs interaktīvu atslēgu uz virtuālu bagātību salu! Ņem līdzi savu viedtālruni un pievienojies! (Būs pieejamas mobilās ierīces dalībniekiem bez viedtālruņiem). Bērniem vecumā no 8-10 gadiem. Ieeja brīva.
 

KINO BIZE bērnu rīti: Degunradzis Otto
No plkst. 12:00 līdz 14:00 Kino Bizē būs redzama filma, kas uzburs aizraujošo kino pasauli un brīvdienu padarītu krāsaināku! Šoreiz redzēsim Dānijas animācijas filmu "Degunradzis Otto" plkst. 12:00, kas vēsta par iztēles pilnu puisēnu, viņa draugiem un maģiski uzradušos degunradzi.
Ieejas biļete: standarta 5,00 Eur; bērniem, skolēniem, studentiem, senioriem 3,50 Eur; Grupas biļete (vismaz 4 cilvēki) katram 3.50 Eur.
Pasākumu apskats tapis sadarbībā ar kurp.es pasākumu atlases platformu, kur var atrast vairāk bērnu pasākumu.


Citur Latvijā
 

Reklāma
Reklāma

Bērnu un jauniešu folkloras svētki “Pulkā eimu, pulkā teku 2017
5. un 6. maijā Vecpiebalgas novadā norisināsies bērnu un jauniešu folkloras svētki “Pulkā eimu, pulkā teku 2017”. Pulcēsies bērnu un jauniešu folkloras kopas no visas Latvijas.  2017. gada tēma ir “Zinu, zinu tēva sētu”. Svētku programma dalībniekiem piedāvā ļoti daudzveidīgas kopsadarbības formas, piemēram, interaktīvas darbnīcas, muzicēšanu, rotaļas, spēles, dejas, koncertus, priekšnesumus Dzērbenē, Taurenē, Vecpiebalgā un tuvākajā apkārtnē.
Svētku atklāšanas koncerts notiks sestdien, 5. maijā plkst. 11.00, Vecpiebalgā, Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja Vecpiebalgas filiālē “Vēveri”. 
Plkst. 18.00 notiks folkloras konkursu uzvarētāju koncerti – Dzērbenes baznīcā, Vecpiebalgas baznīcā, Taurenes kultūras namā. Svētdien, 6. maijā, svētkus noslēgs Novadu koncerts Dzērbenes Augstajā kalnā. Koncerta sākums plkst. 11.00. 
Vairāk par pasākumu lasīt: www.facebook.com/PEPT30

 

Velo - kino festivāls „ Kino Pedālis” 
No 5.līdz 7.maijam velo un kino mīļus iepriecinās festivāls “Kino Pedālis”, kas vienlaikus norisināsies Valmierā, Kocēnu un Burtnieku novados. Festivāla unikālais formāts ir kino baudīšana īpaši iekārtotos pop – up kinoteātros. Tā būs gan dauzīšanās ar riteņiem, meklējot piedzīvojumus plaukstošajā pavasarī, gan iespēja vienuviet redzēt plašu filmu programmu. 
5.maijs. Kino nakts   
Piektdienas vakarā plkst. 19.00 Vecpuišu parkā, piedāvājot daudzveidīgu filmu programmu, tiks atklāta kino nakts piecos īpaši iekārtotos kinoteātros. 
6.maijs. Kino un velo burziņš 
Plkst. 12.00 restorāna „Vecpuisis” verandā atklās „Pedāļu stāsti”, kur stāstnieki rosinās uz diskusiju, kā velosipēda izmantošana ikdienā var mainīt skatu punktu dzīvei. 
No plkst. 12.30 līdz 20.30 turpināsies filmu maratons, kad būs atvērti septiņi pop – up kinoteātri. Viens no tiem, ar programmu bērniem,  būs līdzās  „Valmiermuižas alus darītavai”, kur norisināsies arī Ūsiņdienas svinības un tirdziņš „Ar Gardu muti Valmiermuižā”. Šajā kinoteātrī būs iespējams noskatīties iemīļotās multfilmas „Ness un Nesija” un „Fantadroms” (visas 13.sērijas), kā arī RIJA Films multfilmu par „Hugo un viņa neticamajiem piedzīvojumiem” pirmizrāde.  Šis būs bezmaksas kinoteātris. 
Plkst. 15.00 Vecpuišu parkā norisināsies leģendārās bērnu skrejriteņu sacensības.      
7. maijs. Velobrauciens 
 Ar kopīgu startu Vecpuišu parkā dalībnieki varēs izvēlēties sev tīkamāko maršrutu – „Ģimeņu pedālis” (ap 10 km), „Puspedālis” (ap 20km) vai „Dižpedālis” (ap 45 km). 
Plašāka informācija – www.kinopedalis.lv 
 


Rīgas Zoodārza filiālē „Cīruļi” Trušu diena 
Sestdien, 6. maijā Rīgas Zoodārza filiālē “Cīruļi” būs klāt Trušu diena Cīruļos. No plkst. 12.00 līdz 14.00 tur viesosies Latvijas Sīkdzīvnieku audzētāju biedrības “Trusis un citi” saimniecība “Kalvenes trusis” ar saviem garaušiem. Pasākumā apmeklētājiem būs iespēja apskatīt un samīļot vairāk nekā 7 kilogramus smagos zilos Beļģijas milžus jeb zilos flandrus, kā arī Meklenburgas sarkanos un melnraibos trušus. Trušu dienā “Cīruļu” apmeklētāji varēs iepazīt 20 šķirņu garaušus. 
Sadarbībā ar uzziņu dienestu 1188,  no 1.  līdz 31. maijam Zoodārza filiāli “Cīruļi” iespējams apmeklēt ar 50 % atlaidi no pamatcenas. Atliek vien izdrukāt bezmaksas kuponu no uzziņu dienesta 1188 mājaslapas. 

 

Stādu parāde Siguldā
5. un 6. maijā Siguldas Svētku laukumā norisināsies jau 14. Latvijas Stādu parāde. Pasākumā būs iespējams iepazīties arī ar AS „Latvijas valsts meži” struktūrvienības „LVM Sēklas un stādi” piedāvāto produkciju no Strenču un Kalsnavas kokaudzētavām, savukārt LVM Kalsnavas arborētuma pārstāvji priecēs bērnus un pieaugušos ar dažādām atraktīvām un izglītojošām spēlēm.

Latvijas Stādu parāde ir pirmais un lielākais dārzkopības pasākums, ar kuru tiek atklāta aktīvā dārza sezona un kas vienkopus pulcē stādu audzētājus no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu - vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus.

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespējams apskatīt arī amatnieku tirgu ar Latvijā ražotām amatniecības precēm un pārtiku, kā arī dārza precēm un tehniku. Šogad pasākumu papildinās vēl nebijusi garšu parāde, kas dos iespēju degustēt un iegādāties pašmāju izaudzētos garšaugus.