Sestdien Siguldā aicina uz aizraujošiem notikumiem izcilu garšu un lielisku piedzīvojumu baudītājiem
Nedēļas nogalē lieliska atpūta sagaida ikvienu, kurš novērtē izcilu pavārmākslu un aizraujoši pavadītu laiku. Sestdien Bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda” pirmo reizi Latvijā tiks aizvadīts Pasaules junioru čempionāts skeletonā, savukārt Livonijas ordeņa Siguldas pilī notiks Eiropas Gastronomijas reģiona atklāšanas pasākums „Ziemas garšu svinēšana”, kurā gaidīts ikviens, kurš novērtē izcilu ēdienu, lielisku mūziku un labu atmosfēru.
Sestdienas bagātīgo
aktivitāšu piedāvājums sāksies jau plkst.8.00 no rīta, kad Siguldas
Pilsētas trasē tiks aizvadīts Latvijas kausa kalnu slēpošanā
pirmais posms. Sacensībās startēt aicināti pieaugušie un jaunieši
no 12 gadu vecuma.
Savukārt plkst.10.00 ikviens adrenalīna un sporta cienītājs
aicināts atbalstīt mūsu skeletonistus Starptautiskās Bobsleja un
skeletona federācijas Pasaules junioru čempionātā skeletonā, kas
Latvijā tiks aizvadīts pirmo reizi. Bobsleja un kamaniņu trasē
„Sigulda” pulcēsies vairāk nekā 50 pasaules labākie jaunās paaudzes
sportisti no 20 valstīm. Latviju sacensībās pārstāvēs Ivo
Šteinbergs, Krists Netlaus, Kristaps Zeila, Dārta Zunte un Endija
Tērauda. Pasākuma vietā būs pieejama karsto ēdienu un dzērienu
bufete, visas dienas garumā skatītājus izklaidēs DJ. Sacensības
starta un finiša zonās būs iespējams vērot uz lielā ekrāna.
Ieeja pasākumā – bez maksas.
Plkst.12.00 gardēži un izcilas atpūtas cienītāji gaidīti Livonijas
ordeņa Siguldas pilī, lai lieliskā atmosfērā atklātu Eiropas
Gastronomijas reģionu pasākumā „Ziemas garšu svinēšana”. Pasākuma
laikā līdz plkst.16.00 apmeklētāji aicināti izbaudīt Rīgas–Gaujas
reģiona šefpavāru uz uguns gatavotos ēdienus. Ziemas izaicinājumu
pieņēmuši un uz uguns ēdienus gatavos seši Rīgas–Gaujas reģiona
restorāni: „Valmiermuižas alus virtuve” un šefpavārs Dzintars
Kristovskis, „Ostas Skati” un šefpavārs Ingmārs Ladigs, „Mālpils
muiža” un šefpavāre Aija Gabrāne, „Kungu Rija” un šefpavārs Gvido
Skoboļevs, „Bīriņu Pils” un šefpavārs Kaspars Rocēns, kā arī
restorāns „Garšas Frekvece” un šefpavārs Vadims Jevsejevs.
Gardēžiem būs iespēja mieloties ar alus plakanmaizi un šķelto zirņu
aizdaru, brieža gaļu un skābētu kāpostu pīrāgu, ceptu biezpienu ar
lāceņu ievārījumu, kartupeļu pankūkām ar foreles fileju, sīpoliem
tumšā alus marinādē un kūpinātu biezpienu, cidoniju vārītā krēma
pudiņu ar karameles mērci un daudziem citiem ziemas gardumiem.
Ēdienu cenas – no 3 līdz 5 eiro. Par autentisku mūzikas sajūtu
gādās izcilas latviešu grupas – no plkst.12.05 līdz plkst.13.45
uzstāsies „Iļģi”, savukārt no plkst.14.00 līdz 16.00 pasākumu
pieskandinās „Auļi”.
Ieeja – bez maksas.