Ieskaties kinoteātra "Splendid Palace" jaunumos līdz 1. decembrim!

Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs no 25. novembra līdz 1. decembrim. 

Foto no filmas Tas ir tikai pasaules gals.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no filmas "Tas ir tikai pasaules gals".

LIELAJĀ ZĀLĒ 

GIMME DANGER. (Gimme Danger). ASV, 2016. Dokumentāla biogrāfiska muzikāla filma
Garums: 108 min. 
Režisors: Jim Jarmusch

Atklāts un ass amerikāņu kino meistara Džima Džārmuša skats uz leģendāro grupu "The Stooges" un tās līderi - pārgalvīgo Igiju Popu. Personisks ceļojums pa Igija Popa trakās karjeras ceļiem - kalnup XX gadsimta 70. gados, pankroka mūzikas zelta laikmetā, tad pēkšņi lejup, lai 2003.gadā piedzīvotu negaidītu atdzimšanu. Arvien dzīvīgs un rosīgs ir Igijs Pops, tāda ir viņa mūjzika, tāda ir šī filma.    
 
Vecuma ierobežojums: 16+ 

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 24. novembra!

Lielajā zālē: 24.11. seanss 18:00; 29.11. seanss 18:30; 30.11. seanss 20:00 

Mazajā zālē: 26.11. seanss 18:30; 27.11. seanss 14:30; 28.11. seanss 18:15; 30.11. seanss 15:00; 01.12. seanss 16:00 

 

TAS IR TIKAI PASAULES GALS (Juste la fin du monde). Kanāda, Francija, 2016. Drāma
Garums: 97 min.
Režisors: Xavier Dolan
Lomās:  Nathalie Baye, Vincent Cassel, Marion Cotillard
Žana-Luka Lagarsē lugas iedvesmota, filma stāstīs par kādu rakstnieku (Gaspārs Ulī), kurš pēc ilgas prombūtnes atgriežas dzimtajās mājās, lai tuviniekiem pavēstītu, ka drīzumā mirs… taču pirms tam viņu gaida tikšanās ar sen neredzētiem cilvēkiem un savstarpējo attiecību nokārtošana reizi par visām reizēm.

Filma franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Vecuma ierobežojums: 16+ 
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 18. novembra!
Lielajā zālē: 28.11. seanss 16:00; 29.11. seanss 20:30; 30.11. seanss 18:00 

Mazajā zālē: 27.11. seanss 19:00


MELĀNIJAS HRONIKA. Latvija, 2016. Biogrāfiska drāma
Garums: 124 min. 
Režisors: Viesturs Kairišs
Scenārija autors: Viesturs Kairišs
Operators-inscenētājs: Gints Bērziņš, LGC
Māksliniece: Ieva Jurjāne
Komponisti: Arturs Maskats, Aleksandrs Vaicahovskis, Kārlis Auzāns
Montāžas režisors: Jussi Rautaniemi
Skaņa: Aleksandrs Vaicahovskis, Robert Slezák
Producenti: Inese Boka-Grūbe, Gints Grūbe (filmu studija Mistrus Media)
Kopproducenti: Julietta Sichel (8Heads Productions, Čehija), Klaus Heydemann (Inland Film Company, Somija
Lomās: Sabine Timoteo, Edvīns Mekšs, Ivars Krasts, Guna Zariņa, Maija Doveika, Viktor Nemets, Erwin Leder, Baiba Broka, Lilita Ozoliņa, Astrīda Kairiša, Evija Rudzīte
Viņa izdzīvoja, lai izstāstītu. Un lai mēs neaizmirstu.
Režisora Viestura Kairiša filma, kas uzņemta pēc rakstnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem.
Jaunības sapņi, dzīves labākie gadi, veselība, mājas, vīrs, dēls, sava zeme – padomju vara to visu atņēma, taču viņa izdzīvoja. Izdzīvoja, lai piedzīvoto pierakstītu un lai arī nākamās paaudzes neaizmirstu stāstu, kurā ar varu tikām ierauti mēs visi.
Filma veidota pēc raksnieces Melānijas Vanagas atmiņu romāna “Veļupes krastā” motīviem.

Filma latviešu, krievu un vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Lielajā zālē: 27.11. seanss 12:00; 28.11. seansi 13:30, 18:00; 29.11. seanss 16:00; 30.11. seansi 13:00, 15:30

Mazajā zālē: 26.11. seanss 13:00; 27.11. seanss 21:00; 01.12. seanss 20:00


IZRĀDE „ALU CILVĒKS“

“Alu Cilvēks” ir izrāde, kas ar humoru, caur smiekliem ļauj paskatīties uz nopietnām lietām, kā arī mīļā veidā palīdz izskaidrot dzimumu atšķirības. Sagaidīsim jauno sezonu ar izrādi 27. novembrī, kur alu vīrieša lomā plkst. 16:00 iejutīsies talantīgais komiķis Jānis Jarāns.

Daži interesanti fakti par izrādi:
“Alu Cilvēks” ir visilgāk spēlētā stand-up komēdija Ņujorkā, Brodvejā, kas ir guvusi pasaules atzinību un cilvēku mīlestību visā pasaulē. Tā šobrīd tiek izrādīta 30 pasaules valstīs, 150 pilsētās un to spēlē vairāk kā 40 aktieri.

“The New York Times” “Alu Cilvēku” ir nosaucis par “starptautiska mēroga komisku fenomenu”. To var teikt arī par Latviju, ko pamato izrādes nerimstošā popularitāte jau 11. gadu.

Lugas autors ir scenārists un psihologs Robs Bekers, kurš 10 gadus pierakstīja novērojumus savās attiecībās ar sievu. Daudzi autori ir mēģinājuši atkārtot lugas panākumus, tomēr to nav spējuši. Abi izrādes aktieri izrādē ir ielikuši daudz ko no savas attiecību pieredzes. Ko tieši? Tas lai paliek noslēpums, kas atklājas atnākot uz izrādi.

Lielajā zālē: 27.11. plkst. 16:00 (Jānis Jarāns); plkst. 19:00 (Ainārs Ančevskis) 

Biļešu cenas: EUR 10; 12; 15; 20

Biļetes nopērkamas visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 

Vairāk info: https://www.facebook.com/jaffalv

 

VERA POLOZKOVA – DZEJAS VAKARS

26.NOVEMBRĪ VERA POLOZKOVA ATGRIEZĪSIES UZ „SPLENDID PALACE” SKATUVES AR ATJAUNOTU KONCERTPROGRAMMU

Apbrīnojami talantīgajai Verai Polozkovai izdevās iekarot visu vecumu un sociālo statusu poēzijas cienītāju sirdis. Viņa – paaudzes kultūras varone. 2008.gadā iznāca pirmā Veras „pieaugušo” grāmata „Nepoēmmānija”, pēc tam bija debijas albums „Ne/vienlīdzības zīme” ar savu rok-grupu un, rezultātā, veiksmīgas viesizrādes. 

Vera Polozkova izdomāja pilnīgi jaunu poētiskā vakara žanru, kura laikā dzejas poētiskā uztvere daudzkārtīgi palielinās ar piemeklētu atbilstošu mūziku. Vēl, katru dzeju pavada oriģināla videofilmu sērija, kas paplašina koncerta telpu.

Reklāma
Reklāma

Veras Polozkovas neparastās popularitātes noslēpums ir ne tikai viņas poētiskajā talantā: viņa vēl ir brīnišķīga dramatiskā aktrise, spējīga pārdzīvot savu varoņu jūtas un pārvērsties uz skatuves, parādīties skatītāju priekšā dažādos tēlos. 

26.novembrī Vera atgriezīsies Rīgā, lai uzstātos ar atjaunotu programmu. Izskanēs vairāki cikli par mīlestību, nāvi, ceļu, vecumu un amatu, un teksti, kurus jau skatītāji paguvuši iemīlēt.  Pagājušajā gadā „Splendid Palace” visas biļetes tika izpirktas, tādēļ ir vērts pasteigties ar to iegādi.

Lielajā zālē: 26.11. plkst. 19.00

Biļetes visās „Biļešu Serviss“ kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 

 

MAZAJĀ ZĀLĒ 

ZOOLOĢIJA. (Zoologiya). Krievija, Francija, Vācija, 2016, Drāma
Garums: 88 minūtes
Režisors: Ivan I. Tverdovskiy
Lomās:  Masha Tokareva, Natalya Pavlenkova, Aleksandr Gorchilin

Nataša dzīvo divatā ar māti nelielā piejūras pilsētiņā. Viņas dzīve ir garlaicīga un paredzama. Viņa strādā zoodārzā, kur sen jau ir kļuvusi par kolēģu izsmiekla objektu. Taču pēkšņi ar Natašu notiek dīvaina metamorfoze – ne no šā, ne no tā viņai izaug aste. Viņai jāpārvar kauns un izmisums, lai atgūtu īsto sevi.

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.
Mazajā zālē: 01.12. seanss 18:00 

 

SENIORU SEANSS – TONIJS ERDMANIS. (Toni Erdmann). Vācija, Austrija. 2016. Drāma, komēdija
Garums: 162 min.
Režisore: Mārena Ade
Lomās: Pēters Simonišeks, Sandra Hillere, Mihaels Vitenborns
Šī komēdija ar rūgtu piegaršu stāsta par padzīvojušu mūzikas skolotāju Vinfrīdu (austriešu teātra aktieris Pēters Simonišeks) un viņa meitu Inesi (vācu kinozvaigzne Sandra Hillere), kas Bukarestē kāpj karjeras kalnā.  Inese visādi izvairās no tēva, taču Vinfrīds nepadodas. Viņš izraisa komiskas situācijas, lai būtu tuvāk meitas darba videi un pašai meitai, kas acīmredzot cīnās ar depresiju. Cenzdamies atvērt Inesei acis, Vinfrīds iemiesojas kouča Tonija Erdmaņa tēlā un iejaucas Ineses kā pulkstenis precīzajā dzīves ritumā.
“110 kinokomēdijas pastāvēšanas laikā šī ir unikāla filma,” par Kannu kinofestivālā ar ovācijām uzņemto konkursa programmas filmu teicis britu laikraksta “The Telegraph” kinokritiķis Robijs Kolinss. Iespaidīgais vācu režisores Mārenas Ades darbs – mūsdienu attiecību pētījums – aizrauj jau no pirmā kadra un, skatītājiem smejoties ar asarām acīs, pārsteidz līdz pat pēdējam kadram.
“Tonijs Erdmanis” sagrauj mītu, ka vāciešiem nav ne miņas no humora. Filma smīdina un fascinē pašus izsmalcinātākos mūsu laiku skatītājus.
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma vācu, angļu, rumāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Mazajā zālē: 29.11. seanss 13:00

 

SVELMAINAIS LĪCIS (Ma Loute). Vācija, Francija, 2016. Komēdija
Garums: 122 min. 
Režisors: Bruno Dumont
Lomās: Fabrice Luchini, Juliette Binoche, Valeria Bruni Tedeschi
1910. gada vasara. Vairāki tūristi ir pazuduši, atpūšoties skaistajā pludmalē Lamanša piekrastē. Divi neveikli policijas inspektori, kas ar savu izmeklēšanu rada vēl lielāku haosu, drīz vien atklāj, ka šīs noslēpumainās pazušanas notiek vietā, kur dzīvo kāda maza austeru zvejnieku kopiena. Šajā skaistajā vidē dzīvo divas ekstravagantas ģimenes: trokšņaina mīdiju vācēju ģimene un ekscentriski buržuāziska ģimene – visi kā viens deģenerāti un dekadenti. Kad aizsākas divu jauniešu mīlas stāsts, apjukums un mistifikācija pārņems abas ģimenes, satricinot viņu pārliecību un dzīvesveidu...
Kinokritiķe Daira Āboliņa par filmu: "Franču kinorežisors Bruno Dimons (Bruno Dumont) ir viens no ekstravagantākajiem savas paaudzes pārstāvjiem, līdzās Fransuā Ozonam, Leo Karaksam, kas nosaka franču kino toni pasaulē. Un tas ir spilgti. Dimonu mēdz saukt par franču kino ekstrēmistu. Režisora jaunākā filma “Svelmainais līcis”( Ma Loute) bija iekļauta Kannu kinofestivāla konkursa programmā 2016 un tika uztverta vētraini. Filma ir veidota kā melnā komēdija par divām ģimenēm ,kuras satiekas brīnišķīgas pludmales malā, Francijas ziemeļos, kādā saules pielietā dienā, 1910. gadā. Filmas galvenais triks ir brīnišķīgi aktieri (Žiljeta Binoša Fabriss Lukīni, Valērija Bruni-Tadeski), kuri savas lomas izspēlē franču teātrim raksturīgā žanrā – burleska. Tas nozīmē sakāpinātas jūtas, emocijas, pārģērbšanos un dzīves baudas dažādās nozīmēs. Sākot ar izsmalcinātiem aristokrātiem uz nervu sabrukuma robežas un beidzot ar klusiem mīdiju zvejniekiem, kuri noteikti nav veģetārieši. Filma ir asprātīga, koķetē ar kanibālisma tēmu un faktiski  ir mūsdienu morālo klišeju grotesks attēlojums. Ļoti spilgts autorkino paraugs. Viegli skatāma, tomēr prasa skatītāju, kurš spēj pieņemt negaidītus spēles noteikumus".
Vecuma ierobežojums: 12+ 
Filma franču, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Kinoteātrī “Splendid Palace” no 19. novembra!
Mazajā zālē: 26.11. seanss 20:30; 27.11. seanss 16:30; 28.11. seanss 15:30; 29.11. seanss 20:30

Lielajā zālē: 28.11. seanss 20:30


SKAISTĀS DIENAS ARANHUESĀ (Les beaux jours d'Aranjuez). Francija, Vācija, Portugāle, 2016.
Garums: 90 min
Režisors: Wim Wenders
Lomās:  Reda Kateb, Sophie Semin, Jens Harzer u.c.

Filma iekļauta 2016. gada Venēcijas kinofestivāla oficiālajā konkursa programmā.
“Ir pagājušas zeltītās dienas Aranhuesā…”
Kurš būtu varējis iedomāties, ka mazā gleznainā spāņu pilsētiņa spēj glabāt tik daudz noslēpumu? Šķiet, ikviens zina visu par saviem kaimiņiem, bet ja nu tas ir viņu kopīgais “netīrais” noslēpums? Un tieši tāpēc tas tik cītīgi slēpts...
Brīnišķīga vasaras diena. Dārza terasē laistās glāsmaina saules gaisma. Koku zari klāj trīsuļojošas ēnas pār sievietes un vīrieša sejām, vieglas vēja pūsmas maigi skar ādu. Kaut kur netālu vīd Parīzes silueti. 
Nebūtiski jautājumi, nenozīmīgas atbildes, kā iesildīšanās pirms gaidāmā uzbrukuma. Dialogs kļūst aizvien atklātāks un intriģējošāks. Šajā intelektuāli emocionālajā duelī morālie konflikti, nostalģija, vilšanās, bērnības atmiņas un neizteiktās vēlēšanās savijas seksuālā spirālē.
Vīrietis un Sieviete, mīlestība, nesaskaņa, kaislība… Abu intīmajam dialogam ir liecinieks – rakstnieks, kas vēro pāri no malas. Viņš raksta grāmatu, iespējams – noklausoties varoņus, iespējams – tos iztēlojoties… 
Laiks atklāt visus noslēpumus. 
Austrijas dramaturga, dzīvā klasiķa Pītera Handkes poētiskās lugas ekranizācija. Dažnedažādu citātu, kinematogrāfisko un literāro alūziju pārpilnībā filma pieskaras vissmalkākajām vīrieša un sievietes dvēseles stīgām. Uz ekrāna tiek izspēlēts stāsts par zudušo paradīzi, par mīlestību un tās izgaišanu. Ar vārdiem, kurus lietojam, kad runājam par mīlestību
Filma franču, vācu, angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Vecuma ierobežojums: 14+ 
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 18. novembra!
Mazajā zālē: 27.11. seanss 12:30; 29.11. seanss 16:15
Lielajā zālē: 26.11. seanss 12:30 


TONIJS ERDMANIS. (Toni Erdmann). Vācija, Austrija. 2016. Drāma, komēdija
Garums: 162 min.
Režisore: Mārena Ade
Lomās: Pēters Simonišeks, Sandra Hillere, Mihaels Vitenborns
Šī komēdija ar rūgtu piegaršu stāsta par padzīvojušu mūzikas skolotāju Vinfrīdu (austriešu teātra aktieris Pēters Simonišeks) un viņa meitu Inesi (vācu kinozvaigzne Sandra Hillere), kas Bukarestē kāpj karjeras kalnā.  Inese visādi izvairās no tēva, taču Vinfrīds nepadodas. Viņš izraisa komiskas situācijas, lai būtu tuvāk meitas darba videi un pašai meitai, kas acīmredzot cīnās ar depresiju. Cenzdamies atvērt Inesei acis, Vinfrīds iemiesojas kouča Tonija Erdmaņa tēlā un iejaucas Ineses kā pulkstenis precīzajā dzīves ritumā.
“110 kinokomēdijas pastāvēšanas laikā šī ir unikāla filma,” par Kannu kinofestivālā ar ovācijām uzņemto konkursa programmas filmu teicis britu laikraksta “The Telegraph” kinokritiķis Robijs Kolinss. Iespaidīgais vācu režisores Mārenas Ades darbs – mūsdienu attiecību pētījums – aizrauj jau no pirmā kadra un, skatītājiem smejoties ar asarām acīs, pārsteidz līdz pat pēdējam kadram.
“Tonijs Erdmanis” sagrauj mītu, ka vāciešiem nav ne miņas no humora. Filma smīdina un fascinē pašus izsmalcinātākos mūsu laiku skatītājus.
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma vācu, angļu, rumāņu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Mazajā zālē: 26.11. seanss 15:30; 28.11. seanss 20:15

 

GAISMA OKEĀNĀ (The Light Between Oceans). Lielbritānija, Jaunzēlande, ASV, 2016. Romantiska drāma
Garums: 133 min.
Režisors: Derek Cianfrance
Lomās: Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz
Toms Šerburns ir bākas uzraugs un kara veterāns. Viņš ar sievu Izabellu dzīvo uz bākas salas pēckara Austrālijā. Vienu dienu pāris izglābj mazu meitenīti no laivas, kuru viļņi izskalojuši krastā. Viņi nolemj mazulīti pieņemt kā savējo, dodot viņai vārdu Lūsija.Kādu dienu pāris, viesojoties cietzemē, sastop sievieti. Šī tikšanās liek pārim apjaust savas rīcības sekas audzinot svešu bērnu un draud izjaukt viņu ģimenes svētlaimi.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 12+ 
Mazajā zālē: 30.11. seanss 20:30 PĒDĒJAIS SEANSS 

 

AMERIKĀŅU SALDUMIŅŠ (American Honey). Lielbritānija, ASV, 2016. Komēdija, drāma 
Garums: 163 min. 
Režisors: Andrea Arnold
Lomās: Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough 
Jauna meitene, kurai dzīvē nav vairs ko zaudēt, pievienojas jauniešu grupai, kuri busiņā ceļo pa Ameriku, uzdodoties par žurnālu abonementu pārdevējiem. Pirmajā acu uzmetienā šķietami bezrūpīgais dzīvesveids ievelk viņu aizvien dziļāk - gluži kā Alisi truša alā...
Filma saņēmusi Kannu kinofestivāla žūrijas balvu.
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+ 

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 11. novembra!
Mazajā zālē: 30.11. seanss 17:30 PĒDĒJAIS SEANSS 

 

Kases darba laiks: Darbadienās no plkst. 15:00 līdz pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.
Ieskaties: www.splendidpalace.lv