Latvijas Leļļu teātrī atgriežas "Pelnrušķīte" – pirmizrāde jau 16. oktobrī

Pēc vairāku gadu pārtraukuma 16. oktobrī Latvijas Leļļu teātra Lielajā zālē atgriezīsies skaistā leļļu pasaka “Pelnrušķīte” – jaunā un krāšņā izskatā gaidot bērnus no 3 gadu vecuma. Pēc vairākiem avangardiskiem viesrežisoru jauniestudējumiem Māra Koristina režisētā izrāde priecēs klasiskās leļļu mākslas mīļotājus, kuri priekšroku dod širmja leļļu tehnikā veidotai pasaku pasaulei. 

Izrāde patiks arī vecākiem. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Izrāde patiks arī vecākiem. Publicitātes foto.

 

Pēc Šarla Pero darba veidotajā izrādē “Pelnrušķīte” neklātienē satikušies vairāku paaudžu ievērojamākie leļļu mākslinieki. Aizņemoties teātra dižgara Pāvila Šenhofa skices un leģendārās skulptores Annas Nollendorfas filigrānos leļļu seju vaibstus, māksliniece Anita Znutiņa-Šēve šo mantojumu pārvērtusi gluži jaunā veidolā, piešķirot tēliem spilgtus raksturus un cita laikmeta noskaņu. Ne velti pats režisors par izrādi saka: “Šīs lelles ir pārāk labi aktieri, lai tos neizmantotu! Kādēļ Pelnrušķīte visos laikos ir tik populāra? Jo, neskatoties uz to, kā mainījies dzīves ritms un uzskati, mēs katrs tomēr sirdī sapņojam un ilgojamies pēc sava Prinča vai Pelnrušķītes, lai cik banāli tas varbūt neizklausītos. Tiecamies pēc godīguma, čakluma, cēluma, pat ja pasaule dažkārt diktē pavisam ko citu. Kaut kur dziļi mūsos šis vērtību kurss acīmredzot vēl funkcionē, tikai dzīves laikā mēs iemācāmies no tā kaunēties, jo tas skaitās nemoderni un muļķīgi.”


Izrādes muzikālo noformējumu veido Silvestra Zemgala komponētā mūzika un Dainas Strelēvicas dziesmu teksti, savukārt scenogrāfiju – māksliniece Anita Znutiņa-Šēve. Titullomā aktrise Baiba Vanaga, lomās – Santa Didžus, Lienīte Osipova, Arnita Jaunzeme, Artūrs Putniņš, Miķelis Žideļūns, Pēteris Galviņš un Silvija Bitere.  

 

Tuvākās izrādes: 16. oktobrī, 4. novembrī, 11. decembrī. Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās, internetā un Latvijas Leļļu teātra kasē. Vairāk www.lelluteatris.lv.

Reklāma
Reklāma