Pasākumu kalendārs: Lieldienu svinēšana Latvijas pilsētās un Rīgā

Kā pavadīt četras brīvas dienas šajā nedēļas nogalē? Jau rīt - Lielajā piektdienā, sākas Lieldienu gaidīšanas pasākumi - dievkalpojumi Latvijas baznīcās, bet svētdien varēs svinēt Lieldienas gan kristīgā, gan tautiskā stilā. Izvēlies kaut ko sev un savai ģimenei. 

Viena no Lieldienu tradīcijām ir arī svētku tirdziņi, kuri šajās brīvdienās, pārsvarā – svētdien, notiks gan pilsētās, gan arī nelielos miestos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Viena no Lieldienu tradīcijām ir arī svētku tirdziņi, kuri šajās brīvdienās, pārsvarā – svētdien, notiks gan pilsētās, gan arī nelielos miestos.

Kristieši Lielajā piektdienā dodas ne tikai uz dievkalpojumiem, bet arī iet Krusta ceļā, kas izvēršas par reliģiski teatrālu mistērijas uzvedumu. Ja arī neesat iedziļinājušies Bībeles stāstos, tad piektdien, vērojot vai piedaloties Krusta ceļā, mazliet neierastā veidā varēsiet izjust ticības noslēpuma stāstu, vienlaicīgi arī izstaigājot vecpilsētas ieliņas vai pastaigājoties gar Daugavas krastu, - kur, tas atkarīgs no tā, kurai vietai un draudzei esat tuvāk. Piektdien tradicionāli Krusta ceļi notiks vairākās Latvijas pilsētās:

Ekumēniskie Krista ceļi Lielajā piektdienā
Piektdien, sagaidot Lieldienas, vairākās Latvijas pilsētās notiks ekumēniski Krusta ceļi, kuros varēs izstaigāt Jēzus Kristus šīs zemes pēdējās gaitas. 

  • Vecrīgā tas sāksies pulksten 12.00.
  • Valmieras pilsētas Krusta ceļš ceļā no Svētā Sīmaņa luterāņu baznīcas dosies pulksten 11.00.
  • Kuldīgā Krusta ceļš pulksten 12.00 sāksies pie Svētās Annas luterāņu baznīcas.
  • Ekumēnisks Krusta ceļš no Kandavas katoļu baznīcas dosies pulksten 13.00.
  • No Talsu luterāņu baznīcas Krusta ceļa dalībnieki izies pulksten 17.00.

Krusta ceļi noritēs arī citās Latvijas pilsētās.


  
Pasākumi Rīgā sestdien un svētdien
Līdz pat pirmdienai, 28. martam, Rīgā pirmo reizi norisināsies pasākums - izstāde – spēle „Zaķu paslēpes”, kuras ietvaros Rīgu apdzīvo milzu zaķi. Vairāk informācijas internetā: www.zakupaslepes.lv.


Kalnciema ielas kvartālā sestdien, 26.martā, no pulksten 10.00 līdz 16.00 norisināsies Lielais Lieldienu tirgus, kurā svētkus svinēs saskaņā ar tautas tradīcijām. Amatnieki būs sarūpējuši īpašus izstrādājumus ar Lieldienu tematiku, bet zemnieki - mielastu svētku galdam. Varēs šūpoties lielajās šūpolēs, bet mazākie tirgus apmeklētāji varēs darboties radošajā darbnīcā.


Sestdien, 26. martā, no plkst. 11.00 līdz 16.00 Latvijas Dabas muzejā notiks ģimenes diena, kurā šoreiz pētīs pavasara zīmes dabā un cilvēka dzīvē. Uzmanību pievērsīs putnu olām, apaļām un ieapaļām sēkliņām, un noskaidros, ko tad īsti nozīmē astronomiskais pavasaris.  Pētīs kustīgu Zemes un Saules modeli – telūriju – un uzzināsim, kāpēc pie mums mainās gadalaiki un kas īsti ir astronomiskais pavasaris.

27. un 28. martā Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs aicina sagaidīt pavasara saulgriežus.  Sestdien, 27. martā plkst.10:00 dievkalpojums Usmas baznīcā. Gadatirgus laukumā olu krāsošana un šūpošanās. Dziesmas, rotaļas, paražu izzināšana un Putnu dzīšana folkloras kopu vadībā. Lieldienu rotaļlietu izstāde muzeja Izstāžu zālē. Priedes krogā gardēžus priecēs Lieldienu ēdieni. Amatnieku tirdziņš.
Svētdien 28.martā Pededzes muzeja darbnīca – Lupatu leļļu tīšana Kurzemes zemnieka dzīvojamajā mājā. Plkst. 11:00 un 13:00 Baibas Magonas ekskursija (bez maksas) Lieldienu svinēšana senajā latviešu zemnieka sētā. Sākums pie Galvenās ieejas.
 

Reklāma
Reklāma

Pirmajās Lieldienās, 27. martā, no pulksten 10.00 līdz 16.00 Čiekurkalnā (Rusova ielā 9, laukumā iepretim „Ezerparka namiem”) norisināsies pasākums „Liela diena Čiekurkalna Krustcelēs”. Programmā: izglītojošas un izklaidējošas aktivitātes gan bērnu, gan pieaugušo auditorijai, bet tirdziņā savas preces piedāvās Latvijas mājražotāji, amatnieki un zemnieki. Uz skatuves notiks koncerts, kurā muzicēs Čiekurkalnā dzīvojošie un arī pieaicinātie mākslinieki.

Laukumā pie Brīvības pieminekļa un Līvu laukumā svētdien, 27. martā no pulksten 10.00 līdz 19.00 būs Jautrās Lieldienu šūpoles - jautra šūpošanās visas dienas garumā.


Citās Latvijas pilsētās

Aglona
Pie Aglonas kultūras nama Lieldienu svinības sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 13.30. Programmā: koncerts, konkurss „Skaistākā Lieldienu ola", tirgus, trušu izstāde, Zaķu skrējiens, tradicionālas svētku atrakcijas un groziņballe.

Cēsis
Svētku pasākums „Izkrāso Lieldienas Rožu laukumā” Rožu laukumā sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 12.00. Pasākuma laikā, sadarbībā ar Cēsu Mākslas skolu, darbosies Raibo zaķu un Koka olu darbnīcas, varēs izšūpoties lielajās šūpolēs. Lai piedalītos lielajā olu ripināšanā, līdzi no mājām jāpaņem krāsainākās un stiprākās olas! Par jautrību rūpēsies Lieldienu zaķis.

Daugavpils
Rīgas un Muzeja ielā līdz pirmdienai, 28. martam, apskatāma vides objektu - Olu galerija. Galeriju veido 16 spilgtas un interesantas olas, kuru skices zīmējuši un apgleznojuši pilsētas skolu audzēkņi.
Pirmdien, 28. martā, pulksten 11.00 Vienības laukumā sāks darboties Lieldienu rotaļas un atrakcijas. Pusdienas laikā būs koncerts „Nāc šūpoties!”, kam sekos Lieldienu zaķa brīvais mikrofons bērniem,kurā aicināti piedalīties bērni ar Lieldienu dzejoļiem un dziesmām, par kurām Lieldienu zaķis būs sarūpējis saldas dāvanas.

Dobele
Dobeles vēsturiskajā Tirgus laukumā svētdien, 27. martā, no pulksten 11.00 gan lieli, gan mazi aicināti doties atrakcijās un rotaļās kopā ar stilīgo zaķi Kašeru, bet pēc tam doties meklēt Lieldienu zaķa paslēptās olas, piedalīties olu kaujās un izstādē – konkursā „Krāšņākā Lieldienu ola!”. Būs skanīgi priekšnesumi konkursa “Cālis 2016” dalībnieku izpildījumā, kā arī pozitīvās Burkānu atrakcijas, Trušu pilsētiņa, Dobeles Amatu mājas un Kašera sapņu fabrikas radošās darbnīcas, Lieldienu foto siena un citi pārsteigumi.

Doles sala
Doles salā pie Daugavas muzeja svētdien, 27. martā, pulksten 11.00 sāksies svētku svinības, kurās mazie varēs darboties tematiskajās darbnīciņās: krāsot olas, pārtapt par zaķēniem, iesaistīties spēlēs, sacensties olu ripināšanā, staigāt ar „garajām kājām” un kopā ar vecākiem labi izšūpoties. Pa muižas parku svētku dalībniekus izvizinās elektromobilis. Spēlēs mūzika, darbosies bufete.

Jēkabpils
Kena parkā Lieldienas svētdien, 27. martā, sāks svinēt pulksten 11.00. „Šūposimies, krāsosim, ripināsim olas, kaulēsimies, Lieldienu Zaķu kompānijā iesim rotaļās, piedalīsimies stafetēs, kopā ar folkloras kopu „Rati” iedejosim un ieskandināsim Lieldienas,” aicina pasākuma organizatori.

Jūrkalne
Laukumā pie Jūrkalnes tautas nama svētdien, 27. martā, pulksten 13.00 visi Lieldienas svinēs ar lustīgām dziesmām un dejām, jautrām spēlēm un rotaļām, olu meklēšanu un ripināšanu. Neizpaliks arī cienāšanās ar gardo Lieldienu putru.


Jūrmala
Jūrmalas brīvdabas muzeja (Tīkla ielā 1a, Lielupē) Zvejnieku sētā 27. martā Lieldienas svinēs no pulksten 13.00 līdz 16.00. Kopā ar zaķēniem Frici un Grietu varēs krāsot, mest un ripināt olas, iet rotaļās, šūpoties, par zaķēniem pārvērsties, putnu būrīšus veidot un darīt vēl daudz citu interesantu lietu.

Pie Kauguru kultūras nama Lieldienas svinēs svētdien, 27. martā, no pulksten 13.00 līdz 16.00. Būs radošo kolektīvu koncerti, Jūrmalas teātra Leļļu studijas izrāde, kā arī radošās darbnīcas, šūpošanas un olu ripināšana.

Majoros, Horna dārzā, 27. martā no pulksten 14.00 līdz 17.00 būs radošās darbnīcas bērniem, šūpošanās, dekoratīvo vistiņu un baložu izstāde „Silkalnu zoodārzs”. Koncertā uzstāsies bērnu popgrupa „Dzeguzīte”, deju ansamblis „Zelta sietiņš” un citi.

Dzintaru mežaparkā svētdien, 27. martā, pulksten 15.00 norisināsies Putnu būru izvietošana kopā ar Lieldienu Zaķiem.

Kārsava
Pavasara saulgriežos 26. martā plkst. 11.00 Malnavas “Dzīļu” maiznīcā tiek rīkotas suprātkas, kas veltītas Lieldienu tradīcijām. Kopā ar namamāti Ainu Barsukovu viesiem būs iespēja izzināt olu krāsošanas paražas Latgalē, iemācīties gatavot Lieldienu maizi un pavadīt pēcpusdienu īsteni latviskās noskaņās. Mežvidos, 27. martā plkst. 11:00 notiks Lieldienu zaķu maratonā Pēc maratona dalībnieki tiks cienāti ar gardu zupu, kura gatavota tur pat uz ugunskura. 27. marta pusdienlaikā visi ir aicināti pulcēties pie Kārsavas kultūras nama, lai ļautos “Lieldienu rīta priekam” – kopīgi ietu rotaļās, dziedātu un ripinātu olas. 

Koknese
Kokneses parkā Lieldienu jampadracis sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 12.00. Programmā: šūpošanās, olu ripināšana, mīklu minēšana, fotosesija pie zaķiem, Lieldienu zaķa groza rotāšana un piepildīšana (līdz jāņem zaļumi, burkāni, āboli, dekoratīvas oliņas un citi svētku gardumi). Svētkus ieskandinās folkloras grupa „Urgas”.

Kuldīga
Pilsētas dārzā Lieldienu svinības iesāksies svētdien, 27. martā, pulksten 12.00. „Krāsosim un ripināsim olas, darināsim Lieldienu dekorus, mauksim stabules, iesim rotaļās, dziedāsim un, protams, kārtīgi izšūposimies,” aicina pasākuma rīkotāji.

Liepāja
Sestdien, 26. martā, ikviens liepājnieks Rožu laukumā aicināts apmeklēt svētku tirdziņu. Savukārt turpat līdzās, Liepājas Latviešu biedrības namā, dzīvnieku mīļotāji varēs apskatīt dekoratīvos un pasta baložus, vistas, trušus un citus dekoratīvos mājdzīvniekus Starptautiskajā dekoratīvo dzīvnieku izstādē. Tirdziņš sāksies pulksten 10.00, bet dzīvnieku izstāde – pulksten 11.00 un ilgs līdz pieciem pēcpusdienā.

Jūrmalas parka bērnu laukumā svētdien 27. martā, pulksten 12.00 Lieldienu svinībās uzstāsies ceļojošā leļļu teātra „Maska” aktieri. Kopā ar tēliem – ezi, cāļiem un zaķiem – visi sauks, meklēs un modinās pavasari dažādās radošās aktivitātēs līdz pat pulksten 15.00 pasākumā „Ola te, ola tur, tikai zaķa nav nekur”. Visi varēs lielajā katlā krāsot un ripināt līdzi paņemtās olas, darināt svētku dekorus un pīt ligzdiņas kopā ar tautas lietišķās mākslas studijas „Liepava”, ziedu dizaina studijas „Liepzars” meistarēm un Radošo skolotāju apvienību. Dažādās spēlēs iesaistīties aicinās radošā apvienība „Krāsu karuselis”, bet zinātkāres centrs „Zili brīnumi” pasauli atklās aizraujošos eksperimentos. Būs arī daudz citu jautru aktivitāšu.

Lubāna
Lubānas pilsētas centrā svētdien, 27. martā, pulksten 10.00 sāksies svētku Lielā pastaiga. Būs orientēšanās sacensības „Olu meklējumos”, Olu mešanas un ķeršanas sacensības, atrakcijas „Nekrāsojam olas - krāsojam bērnus” un sveiciens no pašdarbniekiem.

Mazsalaca (Sēļu muiža)
Lielās dienas sveikšana Mazsalacas novada Sēļu muižā sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 14.00. Piedalīsies Mazsalacas vidusskolas deju kolektīvs „Ķipari”, novada jauniešu deju kolektīvs „Oga”, vidējās paaudzes deju kolektīvs „Skaņaiskalns”, Sēļu pagasta folkloras kopa un tautas mūzikas kopa „Sēļu muižas muzikanti”. Programmā: šūpoļu iešūpošana, kopīgas dziesmas, danči un rotaļas, mīļdzīvnieku sēta, izstāde „Košāko Lieldienu olu parāde”.

Mērsrags
Pie Engures ezera Smilšu apļa Pavasara saulgriežu svinēšana sāksies sestdien, 26.martā, pulksten 10.00. Programmā: radošās darbnīcas bērniem, Putnu modināšana un saukšana kopā ar folkloras kopu „Vilcenes”, kā arī olu krāsošana, atrakcijas un vēderprieki.

Ogre
Svētdien, 27. martā, pulksten 12.00 pie Ogres Kultūras centra sāksies ekspedīcija „Meklējam Lieldienas”. Programmā: Lieldienu koncerts, kurā uzstāsies vokālā studija „Svilpastes”, radošās darbnīcas pie Ogres muzeja ēkas, orientēšanās sacensības ģimenēm kopā ar Ogres orientēšanās klubu – olu meklējumi pilsētas centrā un multfilmas bērniem. Par sportiskajām aktivitātēm rūpēsies Ogres novada Sporta centrs. Būs iespēja izšūpoties, satikt Lieldienu cāli un sacensties olu kaujās.

Rakši (Drabešu pagasts)
Lieldienas viesu namā „Rakši” Amatas novada Drabešu pagastā tiks svinētas svētdien, 27. martā, no pulksten 12.00 līdz 16.00. Tur Pavasara ziedu feja ar kamielēniem Raksēnu un Pumpuriņu aicinās izbaudīt Lieldienu programmu, kurā būs Pavasara muzikālie ritmi, pastaiga ar lamiņām, izbraucieni lamu ratos, šūpošanās un olu ripināšana, stafetes un sacensības ģimenēm.

Rēzekne
Svētdien, 27. martā, no pulksten 9.00 līdz 14.00 Brāļu Skrindu ielā (visas ielas garumā) notiks svētku O’mammas gadatirgus. Būs ne tikai zemnieku un mājražotāju produkcija - pārtikas un amatniecības preces, bet arī plaša Lieldienu kultūras un atpūtas programma ģimenēm.

Lieldienu programma ģimenēm laukumā pie Rēzeknes pilsētas kultūras nama sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 13.00. Būs folkloras draugu kopas „Vīteri" Lieldienu programma ģimenēm, dziesmas, rotaļas un danči

Saldus
Oskara Kalpaka laukumā Lieldienu pasākums sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 11.00. Uzstāsies postfolkloras grupa „Zari”, bet pašus mazākos apmeklētājus priecēs pasaku tēli Lieldienu izrādē, rotaļas, dejas, izjāde ar zirgu un tradicionālās pavasara saulgriežu izdarības.

Saulkrasti
Pirmdien, 28.martā, pulksten 12.00 pie Saulkrastu sporta centra sāksies Lieldienu svinības mazajiem, atraktīvajiem, lielajiem un visiem Lieldienu zaķa draugiem. Svētku zaķis un viņa draugi piedāvās sacensties roku, kāju un prāta veiklībā, ieripināt olas, vienvārdsakot - jauki pavadīt laiku.

Sigulda
No sestdienas, 26. marta, līdz pirmdienai, 28. martam, Siguldā notiks festivāls „Latvija šūpojas Siguldā”. Festivāla mērķis ir realizēt inovatīvas un oriģinālas vides mākslas pasākumu, kurā šūpoles tiek eksponētas kā vides objekts jaunos un neparastos vizuālos risinājumos, katras ar savu stāstu un vēstījumu. Šāds festivāls Latvijā norisināsies pirmo reizi un tā objekti – gan dekoratīvas, gan interaktīvas šūpoles, papildinās un izdaiļos Siguldas pilsētvidi – pusotru kilometru garā ceļa posmā no dzelzceļa stacijas līdz Svētku laukumam. Tie būs brīvi pieejami ikvienam interesentam triju dienu garumā jebkurā diennakts laikā.
Sestdien, 26. martā, pulksten 13.00 pie dzelzceļa stacijas vairāk nekā 20 novada Lieldienu zaķi atklās pirmo šūpoļu festivālu. Svētdien, 27. martā, no pulksten 9.00 līdz 16.00 festivāla norisi papildinās Lieldienu svinēšana kopā ar folkloras kopām un amatnieku tirdziņš Svētku laukumā.

Skrunda
Pie Skrundas kultūras nama Lieldienas kopā ar kultūras nama bērnu deju kolektīvu „Jautrais dancis”, bērnu vokālo ansambli un Zirņu pagasta folkloras kopu „Zirņi” svinēs svētdien, 27.martā, pulksten 12.00.

Smiltene
Smiltenē svētdien, 27. martā, no pulksten 11.00 Atmodas ielā 2 norisināsies pasākums „Ripu, ripu, Tu saulīte, Lieldienīšu kalniņā…” Būs iespēja krāsot olas, izmantojot dabas materiālus, darboties radošajās darbnīcās, šūpoties, piedalīties olu kaujās un ripināšanā, kā arī gatavot īpašos Lieldienu plāceņus. Uz jautriem dančiem un rotaļām aicinās folkloras kopa „Rudzupuķe”.

Stopiņi
Stopiņu novada Līgo parkā Lieldienas svinēs svētdien, 27. martā, no pulksten 13.00. Programmā: deju kolektīvu koncerts, kurā ar jautrām Lieldienu izdarībām visus priecēs Lieldienu Zaķis un Zaķu Gans, tradicionālās Lieldienu atrakcijas, radošās darbnīcas, Foto stūrīši un Jaunās Līgo parka šūpoles.

Strenči
Strenču „Birzītē” Lielās dienas pasākums ģimenēm un bērniem „Saule zemi dancināja” sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 10.00. Programmā: rīta rosme kopā ar zaķi Jenci, olu krāsošana, ripināšana, meklēšana, stafetes un spēles, pankūku cepšana, lielā šūpošanās un tējas baudīšana. Līdzi jāņem saulains garastāvoklis un ievārījums.

Šlokenbeka (Smārdes pagasts)
Lieldienas Šlokenbekas muižā norisināsies svētdien, 27. martā, no pulksten 13.00 līdz 18.00. Programmā: Amatnieku un mājražotāju tirdziņš, jautras izklaides kopā ar Zaķi Robi, Cāli un Olu, spēles lieliem un maziem, radošās darbnīcas, lustīgi danči, truši un mājputni, Olu izstāde, Umurkumurs stipriniekiem un izjādes ar zirgiem.

Talsi
Lieldienu Jampadracis pie Tautas nama un Radošajā sētā sāksies svētdien, 27. martā, pulksten 11.00. Būs tirdziņš, radošās darbnīcas, dziesmas, rotaļas un citas jautras aktivitātes.

Turaida
Lieldienas Turaidā "Atnāca Lieldiena" Turaidas muzejrezervātā Lieldienu pasākums „Atnāca Lieldiena” sāksies pirmdien, 28. martā, pulksten 14.30.

Tērvete
Pirmajās Lieldienās, 27. martā, no plkst. 12.00 aicina aktīvās atpūtas cienītājus un  ģimenes ar bērniem uz folkloras tradīcijām bagātu pasākumu dabas parkā Tērvetē. Pasakām apvītajā un noslēpumainajā priežu silā būs iespēja satikt Rūķu saimi un  griezties dejā ar Lieldienu zaķi, dziedāt skanīgas tautasdziesmas ar folkloras kopu “Dimzēni”, iet rotaļās un piedalīties sportiskās aktivitātēs. Tāpat ikvienu Rūķu sētas viesi gaida mīļa tikšanās ar Lieldienu zaķa mazajiem palīgiem, pūkainiem garaušiem – trušiem.Lieldienu pasākums norisināsies LVM dabas parka Tērvetē Rūķu sētā  un Atrakciju laukumā, un netrūks pārsteigumu arī citviet mežā. Noslēpumainajā priežu mežā kursēs Pasaku bānītis.

Ungurmuiža (Raiskuma pagasts)
Ungurmuižā svētdien, 27. martā, no pulksten 12.00 lieli un mazi gaidīti uz olu krāsošanu, ripināšanu, šūpošanos muižas parkā un tikšanos ar Lieldienu zaķiem. Būs iespēja piedalīties foto orientēšanās sacensībās, meklējot īpašas vietas muižā. Protams, visi laipni gaidīti apskatīt arī muižas pastāvīgo ekspozīciju un 18. gadsimta. sienu gleznojumus.

Valka
Lieldienas Lugažmuižā sāks svinēt sestdien, 26. martā, pulksten 13.00. Programmā: olu krāsošana, zupas vārīšana, rotaļas, šūpošanās, bet pulksten 15.00 – Lieldienu koncerts.
Savukārt otro Lieldienu pasākums Valkas Lugažu laukumā sāksies pirmdien, 28. martā, pulksten 10.00.
 
Vecumnieki
Vecumnieku Tirgus laukumā Lielās dienas svinības sāksies sestdien, 26. martā, pulksten 10.00. Programmā: Vecumnieku tautas nama amatiermākslas kolektīvu priekšnesumi, Lielās Lieldienu olas dekorēšana, Olu krāsošana un ripināšana, rotaļas un danči kopā ar Lieldienu zaķi un Bārbeles folkloras kopu „Tīrums”, trušu izstāde „Trīs truši ciemā” un Maiznieka telts.

Ventspils
Piejūras brīvdabas muzejā Lieldienu pasākums “Mosties! Kusties! Priecājies!” sāksies pirmdien, 27. martā, pulksten 12.00. Apmeklētājus izklaidēs un iepriecinās trušu dārzs, notiks lēkšana maisos, būs gan olu ripināšana, vēderprieki, konkursi, fotostūrītis un mūzika muzikālās apvienības „Vintāža” kvarteta un vokāli instrumentālo ansambļu „Jautrie draugi” un „Jautrie draudziņi” izpildījumā.
Tad pat – pirmdien, 27. martā, no pulksten 12.00 Lieldienas rotaļuzvedums bērniem „Raibās Lieldienas” atzīmēs Bērnu pilsētiņā Jāņa Poruka ielā 2.

Vidzemes bānītis (Gulbene – Alūksne)
Kā katru gadu, arī šogad Lielo dienu svinēs Vidzemes mazbānītis, šoreiz Papardes stacijā. Izbraukšana ar bānīti uz svinībām sestdien, 26. martā, no Gulbenes stacijas pulksten 13.00 (atgriešanās pulksten 17.25). Lielu dienu svinēt bānītī ir vienreizēja iespēja pavasarīgi pavadīt laiku ar priecāšanos, jārēšanos, lustēšanos, kustēšanos un olu vārīšanu.

Zvejniekciems
Pie Zvejniekciema kultūras nama Saulkrastu novadā Lieldienas latviskā garā tiks atzīmēts svētdien, 27. martā, pulksten 15.00. Būs olu ripināšana, sadziedāšanās ar folkloras kopu „Dvīga”, lielās šūpoles, spēles un rotaļas.