Dienas aprūpes centra "Saulessvece" Teātra studijas pirmizrāde „Sapnis par Romeo un Džuljetu” - jau 26. februārī

Biedrības „Svētā Jāņa Palīdzība” Dienas aprūpes centrs „Saulessvece” aicina Jūs uz Teātra studijas pirmizrādi,  „Sapnis par Romeo un Džuljetu”, 2016. gada 26. februārī, plkst. 18:00, NVO nama lielajā zālē, Laimdotas ielā 42, Rīgā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nav stāsta skumjāka ...

Jā, kādēļ šo seno stāstu gribas izstāstīt atkal un atkal? Pasaule mainās, bet ir lietas, kas paliek nemainīgas. Līdzās lielai mīlestībai (mīļotā cilvēka, mātes, tēva, brāļa, māsas, Dieva), mēs cilvēki pamanāmies pielikt savu mazo naidiņu, nenovīdībiņas, slinkumiņu, skaudībiņu, kas noved pie mazākām vai lielākām nesaskaņām, konfliktiem, Maximas traģēdijām, kariem un globāla mēroga katastrofām. Un tad mēs atkal atceramies: „pagaidi, bet kur tad palika mīlestība?” Stāstīsim vēlreiz seno stāstu un ļoti, ļoti stipri domāsim par Mīlestību ...

Krietni paviesojušies mums, latviešiem, tik tuvajā Rūdolfa Blaumaņa pasaulē, mazliet ieskatījušies Antona Čehova daiļradē, šoreiz dienas aprūpes centra „Saulessvece” teātra studijas aktieri „ķērušies pie krietni cietāka rieksta” – Viljama Šekspīra pasaules slavenās traģēdijas „ROMEO UN DŽULJETA” fragmentu iestudējuma. Jau kopš 2014. gada nogales, kad plaši tika atzīmēta Šekspīra 450. dzimšanas diena, aktieri sāka rūpīgi lasīt lugu, skatīties internetā pieejamās filmas, mūziklus, un teātra izrādes, pedagoģes Mārītes Ostrovskas vadībā zīmēt zīmējumus un veidot kolāžas par „ROMEO UN DŽULJETAS” tēmām, un, ar sociālās aprūpētājas Ludmilas Lazdiņas un sociālās rehabilitētājas Ievas Blauas atbalstu mācīties mūsu ausij mazliet svešādos, dzejas valodā rakstītos Šekspīra tekstus. Ir pagājis pusotrs gads un beidzot var atviegloti uzelpot: 2016. gada 26. februārī mēs svinēsim pirmizrādi!

 

Kā jau vairākos dienas aprūpes centra „Saulessvece” Teātra studijas iestudējumos, līdzās aktieriem, uz skatuves būs arī pianists Māris Žagars, kas improvizēs par Sergeja Prokofjeva baleta „ROMEO DŽULJETA” tēmām, kostīmus veidojusi sociālā darbiniece Mārīte Klenovska, bet pirmo reizi studijas pastāvēšanas vēsturē izteikties ne tikai dzejas, bet arī kustību valodā aktieriem palīdzējusi izcilā horeogrāfe un kustību režisore Tamāra Ēķe.

 

Īpašs paldies izrādes tapšanā un izrādīšanā jāsaka Rīgas domes NVO namam, biedrībai „Svētā Jāņa Palīdzību” par finansiālu atbalstu, kā arī viesiem labas gribas cilvēkiem, kuri iesaistījās šī projekta veidošanā un realizācijā. 

 

Reklāma
Reklāma

Ieeja: bez maksas (ielūgumus uz izrādi var saņemt zvanot pa tālruni 67339190 - Ieva)

 

 

Par dienas aprūpes centra „Saulessvece” Teātra studiju

Dienas aprūpes centra „Saulessvece” teātra studijā kopš 2008. gada aktrises un režisores Kristīnes Klētnieces – Sikas, pianista un mūzikas pedagoga Māra Žagara un horeogrāfes/dejas pedagoģes Tamāras Ēķes vadībā darbojas lielākā daļa dienas centra klientu.

Teātra studija ir vieta, kur savas iekšējās emocijas ar kustību, vārdu, dziesmu un dzeju izpauž dienas centra klienti – cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem. Teātra studija savu astoņu gadu pastāvēšanas laikā ir sevi godam pierādījusi gan piedaloties VI Starptautiskajā mākslinieciskās pašdarbības festivālā „Solis” cilvēkiem ar intelektuālās attīstības traucējumiem, gan III Starptautiskajā radošuma festivālā cilvēkiem ar psihiskās attīstības īpatnībām „Ariadnes pavediens”, Maskavā, gan ar savām izrādēm priecējot skatītājus Rīgā un citviet Latvijā. Teātra studijas aktīvajā repertuārā ir latviešu un krievu klasiķu darbi. Šajā mijiedarbībā vienlīdz iegūst abi gan skatītāji, gan aktieri jo ir iespēja nojaukt barjeru starp vieniem un otriem, tādejādi veicinot sociālās integrācijas procesu.