Kinoteātra "Splendid Palace" repertuārs līdz 21. janvārim

Ja nevilina sniega kalni, dodies uz kino!

21. janvārī pirmizrāde filmai Pelnu sanatorija.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

21. janvārī pirmizrāde filmai "Pelnu sanatorija".

            

LIELAJĀ ZĀLĒ 

PELNU SANATORIJA. Latvija, 2016. Kara drāma, vēsturiska filma
Garums: 100 min. 
Režisors: Dāvis Sīmanis
Lomās: Ulrich Matthes, Agnese Cīrule, Dmitrijs Jaldovs, Leonīds Lencs, Pēteris Liepiņš, Toms Liepājnieks, Marīna Janaus
Filmas darbība norisinās 1917. gadā Kurzemē. Kara pēdējās dienās atvaļināts vācu kara ārsts Ulrihs tiek nosūtīts uz nomaļu sanatoriju, kur ārstējas kontuzēti un mentāli traumēti kareivji. Ulriham atklājas dīvaina, sapņaina pasaule, kurā valda miers un aizmirstība. Tas izrādās pārbaudījums viņa racionālajam prātam un viņa apņēmībai "ieviest kārtību". Savukārt negaidīta pieķeršanās kādam pamestam, mežonīgam zēnam ļauj Ulriham atgūt notrulināto cilvēcību. Taču karš vēl nav beidzies – agrāk vai vēlāk tas sasniegs arī šo patvēruma vietu.

Filma latviešu, vācu un krievu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Vecuma ierobežojums: 16+
Kinoteātrī “Splendid Palace” no 21. janvāra!
Lielajā zālē: 21.01. seanss 19:00 PIRMIZRĀDE 


PAVISAM JAUNĀ DERĪBA (The Brand New Testament). Beļģija, Francija, Luksemburga, 2015. Komēdija 
Garums: 113 min. 
Režisors: Jaco Van Dormael  
Lomās:  Pili Groyne, Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve
Dievs eksistē! Viņš dzīvo Briselē. Viņš ir nejauks gan pret savu sievu, gan meitu. Mēs daudz zinām par viņa dēlu, bet ļoti maz par viņa meitu. Viņas vārds ir Ea un viņa ir desmit gadus veca. Kādu dienu viņa sadumpojās pret savu tēvu, uzlauž viņa datoru un visiem nosūta SMS, ļaujot uzzināt katra miršanas datumu..
“Pavisam jaunā derība” ir viena no veiksmīgākajām 2015. gada komēdijām, saņēmusi Eiropas Kinoakadēmijas nomināciju,  gan kā gada labākā filma savā kategorijā, gan arī balvu par labāko mākslinieka  darbu filmā! Beļģija izvirzījusi filmu Oskaram 2015 kategorijā labākā ārzemju filma.
Ņemot vērā, ka Eiropā komēdijas žanrs reti kad izpelnās ievērību, šis ir īpašs gadījums.  Vienā no galvenajām lomām redzēsim Eiropas zvaigzni Katrīnu Denēvu.
Filma, ir draudzīgi smieklīga, mazliet sarkastiska un “apšauba” Bībeles postulātu pareizību mūsdienu civilizācijā.
Vecuma ierobežojums: 12+
Filma franču, vācu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 8. janvāra!
Lielajā zālē: 16.01. seanss 15:00; 17.01. seansi 12:30, 20:00; 18.01. seanss 18:00; 19.01. seansi 15:30, 20:15; 20.01. seanss 15:30


JAUNĪBA (Youth). Itālija, Francija, Šveice, Lielbritānija, 2015. Drāma
Garums: 118 min.
Režisors: Paolo Sorrentino
Lomās: Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz, Paul Dano, Jane Fonda Jane Fonda
Freds un Miks ir draugi kopš senseniem laikiem. Freds ir slavens komponists un diriģents, taču principu dēļ atsakās no Elizabetes II uzaicinājuma uzstāties prinča Filipa dzimumdienas koncertā. Tikpat populārs ir arī kinorežisors Miks. Šveicē viņš ne vien mielo acis un prātu, bet arī cenšas notvert mūzu, jo kā gan citādi lai rada vēl vienu izcilu scenāriju. Abi ir smalki vērotāji, labsirdīgi smīkņā par nejēdzībām un apjauš, ka krietnajā vecumā mūžs  vēl nav galā. Alpu pakājē draugi pieredz savu pieaugušo bērnu mīlas pārdzīvojumus un kūrorta viesu personiskās drāmas, uzzina daudz jauna viens par otru un par sevi. 
Pēc “Dižā skaistuma” (“Oskars” par labāko ārzemju filmu) Paolo Sorrentīno radījis Fellīni cienīgu fantasmagoriju par jaunības burvību un atmiņas trauslumu. “Zelta palmas zara” nominācija Kannu kinofestivālā, Skatītāju simpātiju balva Karlovi Varu kinofestivālā 2015. g.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Vecuma ierobežojums: 14+
Lielajā zālē: 17.01. seanss 15:15; 18.01. seanss 20:15; 20.01. seanss 18:00 

 

MAKBETS (Macbeth). Lielbritānija, Francija, ASV, 2015. Kara drāma 
Garums: 113 min. 
Režisors: Justin Kurzel
Lomās:  Michael Fassbender, Elizabeth Debicki, Marion Cotillard 
Skotu ģenerālis Makbets no trim raganām saņem pareģojumu, ka kādu dienu viņš kļūs par Skotijas karali. Ambīciju vadīts un sievas mudināts, Makbets nogalina karali Dankanu un kļūst par karali. Viņš valda ar vainas apziņu un paranoju, drīz vien kļūstot par tirānu, jo ir spiests izdarīt arvien vairāk slepkavības, lai pasargātu sevi no naida uz aizdomām.

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Vecuma ierobežojums: 16+
Lielajā zālē: 17.01.seanss 17:30; 18.01. seanss 15:30; 19.01. seanss 18:00; 20.01. seanss 20:15 PĒDĒJAIS SEANSS 


SARUNA PAR MŪZIKU “KAD KOMPONISTI SVIN DZIMŠANAS DIENAS”

Trešā saruna ciklā "Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!" būs par komponistiem, kuri 2016. gadā svinēs nozīmīgas jubilejas. Klausoties komponistu - jubilāru skaņdarbus, priecāsimies un svinēsim dzimšanas dienas kopā! 
Sarunas vadītājs - aktieris un dziedātājs Daumants Kalniņš runās par dzimšanas dienas svinību paradumiem un to izpausmēm mūzikā. Atceroties jubilārus, būs iespēja dzirdēt virkni populāru skaņdarbu - M. Brauna dziesmu "Mammu, es gribu!", I. Kalniņa Velna dziesmu no kinofilmas "Sprīdītis". Skanēs arī latviešu klasikas opusi - Jurjānu Andreja "Ačikops" un R. Kalsona "Kāzu dziesma". Pasaules tradīcijas dzimšanas dienu svinēšanā koncerta programmā ienāks līdz ar "Happy Birthday to You", Astora Piacollas Tango, Dmitrija Šostakoviča Galopu un fragmentiem no Sergeja Prokofjeva darba "Pēterītis un vilks". 
„KAD KOMPONISTI SVIN DZIMŠANAS DIENAS...” ir trešais koncerts Orķestra „Rīga” rīkotajā ciklā „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!"   Plašāku informāciju par Orķestra „Rīga” rīkotajiem koncertiem var lasīt mājas lapā www.orkestris.riga.lv 
Katram bērnam un pieaugušajam, neatkarīgi no vecuma, jāiegādājas atsevišķa sēdvieta.
Lielajā zālē: 16.01. plkst. 13:00 
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Paradīze kasēs, kā arī www.bilesuparadize.lv 

 

Stand-up comedy POLITIKA
Splendid Palace Lielajā zālē 2016. gada janvāri notiks Jāņa Skuteļa Stand Up Comedy izrādes POLITIKA papildizrādes. Izrādes paredzētas 16., 22., 23., un 24.janvārī pl 19:00.

Izrādes idejas, dejas(ielikts tikai dēļ atskaņas) un teksta autors ir nonācis pie profāna cienīgas atziņas, ka: "Sen senos laikos pēkšņi tapa zināms, ka viens cilvēks nevar visu, Visu, VISU. Tāpēc, produktivitātes un ērtības labad, tika nolemts atsevišķas lietas uzticēt citiem. Tā radās darba dalīšana.  Bet diemžēl tā radās ne tikai darba dalīša, tā radās arī - tā vairs nav mana darīšana. Un pateicoties tam radās POLITIKA.”

Reklāma
Reklāma

Izrādē tiks runāts par to cik šī atziņa par politiku ir patiesa, cik vispār adekvāts ir vārda patiess lietojums vienā teikumā ar vārdu politika un, protams, arī par citiem fundamentāliem jautājumiem, kas mums ikdienā pinās pa kājām. Piemēram, ko darīt ja siriņdiena 14.februāris iekrīt piektdien un 13-tajā? Vai pēc izrādes Jums viss, Viss, VISS taps skaidrs? Gribētu apgalvot, ka JĀ, bet maz ticams. 
Vairāk informācijas: http://www.karaliskais.com 
Lielajā zālē: 16.01. plkst. 19:00 
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 


Kirils Serebreņņikovs. Teātris kā atmiņas. Atvērtā lekcija.
Radošais vakars

Temats: Teātris kā atmiņas
Krievu valodā ar sinhrono tulkojumu latviešu valodā
Iespēja komunicēt, uzdodot jautājumus no skatītāju zāles
Teātris ir laika un atmiņu atvasinājums. Koncepcija “pagātne–tagadne–nākotne”
izrādījusies nepatiesa. Ja nav tagadnes, bet nākotne ir tikai pagātnes transformācijas varianti, tad kas ir tas, ko mēs atceramies caur teātri, un ko mēs atsaucam atmiņā ar teātra starpniecību? Kas ir šeit un tagad? Kāpēc teātris bieži vien nozīmē sāpes, un cik stiprām jābūt šīm sāpēm? Kāpēc teātris – tā ir laime, un cik lielā mērā šī laime ir pašapmāns un bēgšana no realitātes? Kāpēc šodien ir vajadzīgs teātris?

“Atklātā lekcija” ir projekts, kuru 2012. gadā izdomāja un izveidoja Krievijas žurnāliste Katrīna Gordejeva. Projekta ideja – dot iespēju plašai publikai piekļūt tām zināšanām un pieredzei kultūras jomā, kuras uzkrājuši cilvēki, bez kuriem mūsu vēsture būtu pavisam citāda. 2014. gadā “Atklātās lekcijas” tika pirmoreiz nolasītas Krievijas reģionos, bet kopš 2015. gada šis projekts ir kļuvis par starptautisku.

Krievijā “Atklātās lekcijas” ir lasījuši Mihails Gorbačovs, Vladimirs Pozners, Artemijs Troickis, Vjačeslavs Ivanovs, Aleksejs Ļeonovs, Irina Antonova, Eduards Artemjevs, Jurijs Noršteins, Jurijs Ļubimovs, Elendeja Profere un citi. 
Vairāk informācijas: http://www.open-lecture.ru 
Lielajā zālē: 15.01. plkst. 19:00 
Biļetes nopērkamas visās Biļešu Serviss kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv 


MAZAJĀ ZĀLĒ
CILVĒKA VĒRTĪBA (Il capitale umano). Itālija, Francija, 2014. Drāma
 
Garums: 111 min.
Režisors: Paolo Virzì
Lomās: Fabrizio Bentivoglio ,Valeria Golino,Valeria Bruni Tedeschi, Fabrizio Gifuni, Matilde Gioli, Guglielmo Pinelli, Giovanni Anzaldo

Paolo Virci filma „Cilvēka vērtība” pēc Stīvena Emidona bestsellera motīviem ir saistošs un izsmalcināts stāsts par mūsdienu morāli, alkatību un iekāri. Šķiet, ka riska ieguldījumu fonda menedžerim Džovanni Bernaski ir viss – lepna māja un skaista sieva. Savukārt nekustamā īpašuma aģentam Dino Osolam tik tikko izdodas nodrošināt savai ģimenei agrākās vidusšķiras ērtības, un finansiālie apstākļi kļūst vēl spiedīgāki, kad sieva paziņo, ka gaida dvīņus. Izmantodams meitas attiecības ar Džovanni dēlu, Dino izkrāpj bankā aizdevumu un ar viltu kļūst par Bernaska riska ieguldījumu fonda dalībnieku. Abu ģimeņu likteņi vēl vairāk savijas, kad nelaimīgā kārtā uz ceļa ar apvidus automašīnu tiek notriekts riteņbraucējs, un vainīgie no notikuma vietas aizbēg. Šis notikums neatgriezeniski maina varoņu dzīvi uz visiem laikiem.   

Vecuma ierobežojums: 16+

Filma itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Kinoteātrī "Splendid Palace" no 15. janvāra!

Mazajā zālē:15.01. seanss 18:00; 16.01. seanss 17:15; 17.01. seanss 20:30; 18.01. seanss 20:30; 20.01. seanss 18:15; 21.01. seanss 15:00


PRETĪGAIS 8NIEKS (The Hateful Eight). Piedzīvojumu trilleris, vesterns. ASV, 2016
Garums: 182 min.
Režisors: Quentin Tarantino
Lomās: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins, Demián Bichir, Tim Roth, Michael Madsen, Bruce Dern
ASV pēc Pilsoņu kara. Leģendārais mednieks par atlīdzību Džons Ruts konvojē noziedznieci Deiziju uz Redroku, lai tur viņai spriestu tiesu par slepkavību. Pēc tam, kad satiekot vēl dažus ceļiniekus viņus pārsteidz sniega vētra, kompānijai nākas meklēt patvērumu meža būdā, kur viņus jau sagaida visai raiba sabiedrība vēl četru cilvēku sastāvā. Pamazām rodas aizdomas, ka šī tikšanās nav bijusi nejauša un katram no astotnieka ir savi, pavisam nopietni iemesli šeit atrasties.

Vecuma ierobežojums: 18+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā
Kinoteātrī "Splendid Palace" no 8. janvāra!
Mazajā zālē:15.01. seanss 20:15; 16.01. seanss 19:30; 17.01. seanss 17:15; 19.01. seanss 15:00; 20.01. seanss 20:15; 21.01. seanss 19:45


DŽOJA (Joy). ASV, 2015. Biogrāfiska drāma, komēdija 
Garums: 124 min. 
Režisors: David O. Russell
Lomās: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper
Sižeta centrā - meitene Džoja, kurai kopā ar kļūšanu pieaugušai, lemts kļūt par biznesa dinastijas pamatlicēju. Nodevība un krāpšana, nevainības zaudēšana un  mīlestības neveiksmju rētas - tas viss atklāj ceļu uz emocionālu komēdiju par ģimenes līdera veidošanos. Sabiedrotie un pretinieki mainās vietās gan ģimenē, gan ārpus tās un tikai iekšējie pārdzīvojumi un iztēle palīdz Džojai izkļūt cauri gaidāmajām dzīves vētrām. 
Vecuma ierobežojums: 16+
Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 
Mazajā zālē:16.01. seanss 12:30; 17.01. seanss 12:30; 18.01. seanss 16:00; 19.01. seanss 18:00; 21.01. seanss 17:15

 

BAISĀS PASAKAS (Il racconto dei racconti) Itālija, Francija, Lielbritānija, 2015. Fantāzija, šausmu filma, romantiska drāma 
Garums: 125 min. 
Režisors: Matteo Garone
Lomās:  Salma Hayek, Vincent Cassel, Toby Jones, John C. Reilly

Kādas zemes karalis, varens mīlnieks, ir baudījis visu, ko šī pasaule spēj piedāvāt, bet iemīlas kādas svešinieces balsī… Karaliene, kura izmisīgi vēlas bērnu, ir gatava uz visu, lai to ieņemtu - un vēlāk pasargātu, tādēļ piekrīt kādam tumšam darījumam… Vientuļš valdnieks-atraitnis cenšas izprecināt savu vienīgo meitu pret viņas gribu, bet saņem daudz vairāk, nekā bija iecerējis… Trīs stāsti, trīs pasakas, trīs mācības no trejedviņām zemēm, kuru iemītnieki tik ļoti atgādina mūs pašus...

Filma angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. 

Vecuma ierobežojums: 16+ 

Mazajā zālē: 18.01. seanss 18:15; 19.01. seanss 20:30; 20.01. seanss 16:00

                       
BRODSKIS NAV POĒTS. Krievija, 2015. Dokumentālā filma
Garums: 120 min.
Režisori: Nikolajs Kartozija, Antons Želnovs
1972. gada 4. jūnijā, kad lidmašīna ar Brodski uz klāja izlidoja no lidostas "Pulkovo", šī biogrāfija  beidzās. Un sākās dzīve, par kuru dzejnieka Dzimtenē  gandrīz nekas nav zināms.
2015.   gada 25. jūnijā filma ieguva Teffi balvu "Labākā dokumentālā filma".
Draugi-dzejnieki, sajūsminātas sievietes, Brodska dzīves mīlestība Marina Basmanova, divas psihatriskās slimnīcas, VDK pratināšana, Tautas tiesa, cietums, trimda, piespiedu emigrācija. Tas viss ir atrodams Brodska Ļeņingradas biogrāfijā.
Filmas autors Nikolajs Kartozija: “Šis ir stāsts par cilvēku, kurš visiem apliecināja savu pasaules konstitūciju. Tas ir stāsts par Ļeņingradas zēnu, kurš gribēja kļūt par pasaules dzejnieku. Un par tādu arī kļuva.”
Amerika un Krievija, protams, ir galvenās Brodska valstis.
Bet tikai viņa mīļotajā Itālijā pēkšņi saproti, ka Josifs Aleksandrovičs Brodskis, mūsu laikabiedrs, kas jau sarunājās pa mobilo telefonu,  faktiski jorpojām it kā dzīvoja pirms mūsu ēras un bija sajūta, ka viņa dzeja ir kā tulkojumi no latīņu valodas. Citiem vārdiem sakot,  viņš kļuva par klasiķi dzīves laikā.”
Filmas autors Antons Želnovs: “Mūsu galvenais mērķis - parādīt Rietumu Brodska veidošanās procesu. Viņa transformāciju no padomju emigranta  -  rakstniekā un sabiedriskajā darbiniekā ar pasaules slavu. Dzejnieks Česlavs Milošs reiz Brodski salīdzināja ar milzīgu baroka arhitektūras ēku. Mēs vienkārši mēģinājām iegūt labāku priekšstatu par to.”
Filmas laikā autori seko savam varonim Krievijā, Amerikā, Itālijā, Zviedrijā, Somijā, vietās, kas kļuvušas par viņa biogrāfiju. Tik pat svarīgi šajā filmā ir  cilvēki, kas noteica viņa likteni.
Mazajā zālē:16.01. seanss 15:00; 17.01. seanss 15:00 PĒDĒJAIS SEANSS 

 

Kases darba laiks: darbadienās no plkst. 15:00 līdz  pēdējā seansa sākumam, brīvdienās no plkst. 12:00 līdz pēdējā seansa sākumam.


Ieskaties: www.splendidpalace.lv