Koncertuzvedums "Gribas drusku pablēņoties" jau 10. un 17. janvārī

Vidzemes koncertzālē „Cēsis” 2016.gada 10.janvārī plkst.12.00 un Ādažu kultūras namā 17. janvārī plkst. 12.00 ir iespēja katram laisties piedzīvojumā kopā ar Rīgas Doma meiteņu kori TIARA un Rozes Stiebras multfilmu tēliem koncertā „Gribas drusku pablēņoties!” Sen nav darītas trakas lietas?  Un, ja tās vēl dara koncerta laikā? Tad KONCERTBLĒŅAS ir īstā nedarbu veikšanas reize! Jautrā un krāsainā muzikālā uzvedumā ‘’Gribas drusku pablēņoties!’’

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rīgas Doma meiteņu koris TIARA un diriģente Aira Birziņa aicina bērnus (kuri ņem līdzi vecākus), kopīgi darīt labās blēņas Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Zigmara Liepiņa, Valta Pūces un citu komponistu mūzikā. Lai  jampadraci vērstu vēl jautrāku, to bagātinās  Rozes Stiebras animācijas filmu jaukie tēli videoekrānā. Un 103 lielas un ne tik lielas  puķu meitenes dziedās, spēlēs, dancos skaistākās dziesmas no studijā “Dauka” tapušajām muzikālajām animācijas filmiņām.
 

Skatītājus un klausītājus priecēs spilgtas solo balsis, ansambļi un koris, instrumentāli solo - saksafons, flautas, blokflautas, vijoles  un citi. Kopā ar kora meitenēm muzicēs 4 vīru muzikālā apvienība ar nosaukumu “Vaterblitzz” – Aldis Liepiņš /taustiņinstrumenti/, Jānis Pelše /ģitāra/, Indulis Rāts /basģitāra/, Mikus Bāliņš /sitaminstrumenti/.


Īstās blēņas sāksies tad, kad visi kopā dziedāsim karaoke un dancosim! Koncerts skatītājam piedāvā  pievienoties (ne)mierīgai  sēdēšanai, kuras laikā vari skatīties, smieties, brīvi justies, acis bolīt un vaigus šķobīt un, ja gribas, no visas sirds  līdzi dziedāt. Nu, Tev taču tur jābūt!


Rīgas Doma meiteņu kora un diriģentes Airas Birziņas iecerētās koncertblēņas tapušas 2006.gadā sadarbībā ar animācijas filmu studiju DAUKA, režisori Rozi Stiebru, scenāristu Ansi Bērziņu, komponistu un dziesmu aranžētāju Valdi Zilveri, horeogrāfu Albertu Kivlenieku, tērpu mākslinieci Ilzi Vītoliņu. Vēl daudzi citi jauki cilvēki atsaucās un piedalījās šī projekta tapšanā un īstenošanā.


Projekts „Gribas drusku pablēņoties!” ir mudinājums vecākiem un skolotājiem atsaukt atmiņā, bet jaunākajai paaudzei iepazīt latviešu animācijas filmu zelta klasiku, pavadot aizraujošu stundu kopā ar varoņiem no multenēm Zaķīšu pirtiņaKabataLaimes lācisNeparastie rīdziniekiNess un NesijaZelta sietiņšSēd uz sliekšņa pasaciņa un citas.


Biļetes visās Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās, www.bilesuparadize.lv

Biļetes cena no 2-10 EUR, bērniem līdz 5 gadiem ieskaitot ieeja bez maksas un bez atsevišķas sēdvietas.

 

Reklāma
Reklāma

Blēņu rīkotāji -  Rīgas Doma zēnu un meiteņu koru biedrība

Jautājumi un atbildes pa tālruni: 26546537; 29221398

 

Koncertuzvedums „Gribas drusku pablēņoties!” ir animācijas filmu studijas „Dauka” režisoru Rozes Stiebras un Anša Bērziņa rosināts un izauklēts – tieši viņi 2006. gadā uzrunāja diriģenti Airu Birziņu un piedāvāja izveidot dziesmu programmu ar skaistākajām animācijas filmu dziesmām. 


Roze Stiebra atceras: „Tas bija 1975. gads, komponists Imants Kalniņš pie klavierēm, klusi pie sevis dungojot, atskaņoja pirmo tikko kā sacerēto dziesmiņu topošai animācijas filmai “Zelta sietiņš”. Vēl nebija ansambļa “Menuets” vadītāja Jāņa Blūma lieliskā aranžējuma, arī pats ansamblis “Menuets”, kas vēlāk ieskaņoja šo mūziku, bija vēl tikai padomā, taču bija MŪZIKA. Lieliska mūzika – smalka, harmoniska, trausla un spocīga vienlaicīgi, tik ļoti atbilstoša Raiņa dzejolim, tā jēgai: “Kurš cauri skatās sietiņa acīm, Redz visu pasauli dimantos mirdzam.” Tā tas viss sākās. Skaisti un spēcīgi. Paturot vienmēr prātā domu par debesīm kā dominanti ikdienas ritumā. Tika veidotas daudzas jo daudzas animācijas filmas, kuru īpašā iezīme bija – dziesma. Bērni, kas skatījās šīs filmas, bieži dziedāja līdzi, reizēm pat skaļi, vienojoties spontānā korī. Nu mūzika pierakstīta notīs speciāli dziedāšanai korī, lai visi, gan lieli, gan mazi, varētu dziedāt šīs dziesmas. Reizēm, protams, atceroties arī jaukos zīmētos radījumus, kuri animācijas filmās pirmie iesāka visu šo blēņošanos, kas, jācer, nekad nebeigsies.”


2015. gadā klajā nāks atkārtots nošu grāmatas un CD „Gribas drusku pablēņoties” laidiens, ko būs iespējams iegādāties koncerta norises vietās, Jāņa Rozes grāmatnīcās un izdevniecības „Musica Baltica” tirdzniecības vietās, lai blēņošanās nekad nebeigtos.