Rīgā notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls nr. 2 " Theatrum botanicum"

Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls Rīgā norisināsies no 10. līdz 13. septembrim. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Festivāla izstādē būs aplūkojami 110 profesionālu mākslinieku un mākslas skolu studentu darbi no ASV, Čehijas, Francijas, Itālijas, Izraēlas, Igaunijas, Krievijas, Kazahstānas, Kipras, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Slovākijas, Somijas, Šveices, Ukrainas, Vācijas.



Savu dalību festivālā apstiprināja mākslinieki, kuru vārdi ierakstīti profesionālās leļļu mākslas zelta fondā –E.Dž.Teilors (E.J.Taylor), Olga Rēla (Olga Roehl), Hanna Getca (Hanna Goetz), Jeļena Kuņina, Aleksandra Kukinova, Marlēna Verhelsta (MarlainVerhelst). Pirmo reizi Rīgā izcilu mākslinieku skulptūrlelles prezentēs Jeļenas Gromovas galerija – autorus, kuru darbi tiks eksponēti izstādē, neprasa komentārus – Saša Hudjakova, Tatjana Bajeva, ImaNarodickaja un daudzi citi izcili mākslinieki! Mūsu oficiālais sadarbības partneris – Kultūras fonds „Kukli Mira” ir sagatavojis starptautiskās balvas PANDORA nominantu darbu kolekciju. Šo balvu par mūža ieguldījumu popularizējot profesionālo leļļu mākslu pasaulē un savā zemē šogad ir ieguvuši arī E. Dž.Teilors no ASV un māksliniece Ināra Liepa no Latvijas.

Kā vienmēr ar prieku gaidām mūsu draugus no Igaunijas – leļļu Mākslas studija „14 pakāpieni” gatavo īpašu ekspozīciju, kā arī leļļu māksliniekus no Pleskavas ar unikālā autortehnikā gatavotiem darbiem! Latviju pārstāvēs ne tikai jaunie talanti – studenti no LMA , bet Latvijā iemīlēti autori – Elita Patmalniece, Kristiāna Dimitere, Mārtiņš Heimrāts, Aivars Vilipsons un daudzi citi sava amata Meistari! 

Izstādē būs aplūkojamas lelles, gleznas, izšuvumi, kolāžas un foto projekti! Festivāla tēma THEATRUM BOTANICUM spilgti atspoguļosies daudzu mākslinieku darbos. Festivāla atbalstītājs saldumu fabrika Laima būs sarūpējusi vairākus saldus mirkļus visiem festivāla apmeklētājiem. Visu dienu garumā Dzelzceļa muzejā Laimas šokolādes muzeja meitenes cienās apmeklētājus ar konfektēm un stāstīs maģisko šokolādes tapšanas stāstu un aicinās Laimas šokolādes muzeju.
 

Paralēli festivāla ietvaros notiek: Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā Leļļu Mākslas muzeja izstāde „SHODDY BEAR” un Ungurmuižā Leļļu Mākslas muzeja izstāde „Kofermājiņu ceļojums”. Festivāla laikā godāsim Latvijas tekstilmākslas lielmeistari Edīti Pauls-Vīgneri. Īpaša festivāla dāvana skatītājiem – Latvijas mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznu ekspozīcija. 
 

Festivāla apmeklētāji no 7.līdz 12. septembrim aicināti nobalsot par sev tīkamāko lelli Nippon Auto Facebook lapā https://www.facebook.com/Nippon.Honda.Latvija.  Izstādes laikā varēs ne tikai gūt iedvesmu radošajam darbam, bet arī apmeklēt meistarklases un iegādāties speciālus materiālus leļļu izgatavošanai kā arī grāmatas un žurnālus. Izstādes norises vieta Rīgā, Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā (Uzvaras Bulvārī 2a). Plašāka informācija www.dollart.lv un Facebook https://www.facebook.com/dollartriga2015

Reklāma
Reklāma