Pasākumu kalendārs nedēļas nogalei. Koncerti, Zvejnieksvētki un harmonija Pokaiņu mežā

Šī nedēļas nogale ir bagāta ar dažādiem pasākumiem. Baudīt, skatīt un klausīties būs ikvienam. Ko izvēlēties? Esam izvēlējušies, mūsuprāt, atraktīvākos pasākumus dažādām gaumēm un dažādās Latvijas vietā. Rīgā, protams, centrālais notikums ir Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki. To programmu apskati www.dziedundejo.lv

Bērniem līdz 18 gadu vecumam Zirgu dienās ieeja bez maksas

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Bērniem līdz 18 gadu vecumam Zirgu dienās ieeja bez maksas

11. un 12. jūlijā Inčukalnā - Vislatvijas Zirgu dienas
11. jūlijā plkst. 9:00 un 12.jūlijā plkst. 10:00 norisināsies jau astotās Vislatvijas Zirgu dienas Inčukalnā, ko organizē Jauno jātnieku skola. Tās pulcē profesionālus jātniekus, zirgu mīļotājus un tos, kuri vēl tikai vēlas sākt draudzību ar zirgiem, piedāvājot aktīvu atpūtu un izklaides brīvā dabā gan lieliem, gan maziem. Abas pasākuma dienas ir saplānotas tā, lai interesanti būtu gan jātniekiem, gan skatītājiem – krāšņas sacensības ar šova elementiem, skaisti zirgi, mīļi poniji, gardumu un amatnieku tirdziņš un citas atrakcijas.

Sacensības notiks īpašā svētku atmosfērā, papildinot maršrutus ar dažādiem šova elementiem – jātnieki sacentīsies sevis izvēlētas mūzikas pavadījumā, īpašos tērpos un maskās. Maršrutu starplaikos skatītājus priecēs dažādi šovi, parādes un paraugdemonstrējumi.  

Pasākumā tiks demonstrētas arī dažādas poniju un  zirgu šķirnes.  Tiks organizētas jautras stafetes  bērniem ar ponijiem un  pieaugušiem jātniekiem, kuri sacentīsies komandu stafetē. Visas dienas garumā darbosies gardumu un amatnieku darinājumu tirdziņš, atrakcijas bērniem, radošās darbnīcas, kā arī būs iespēja vizināties ar zirgiem un ponijiem. Plašāka informācija www.latvianhorses.lv
 

"Summer Sound" Liepājā
Pludmales festivāls norisināsies Liepājā jau piekto reizi. Šogad no 10. līdz 11. jūlijam. 10. jūlija (piektdiena) vakara galvenie mākslinieki uz LMT skatuves būs somu simfoniskā metāla grandi "Apocalyptica". Pēc viņiem uzstāsies Krievijas roka leģendas "Mumiy Troll".

Galveno skatuvi piektdienas vakarā pieskandinās arī pašmāju "Elektrofolk" un "Bet Bet". Uz "Cēsu Alus" skatuves festivālu atklās itāļu rokgrupa "A Crime Called…", tam sekos igauņu "I Wear Experiment*" un baltkrievu grupa"Super Besse". Turpinās vietējā grupa "Indygo", Jānis Stībelis un "Pienvedēja Piedzīvojumi".

Uz "Liepājas Dzintaram" veltītās skatuves būs klausāmas latviešu rokmūzikas grupas dažādās paaudzēs – "The Highlights", "Moontalk", "Exit", "RYGA", "Willow Farm", "The Big Bluff", "Gapoljeri".

Visas nakts garumā festivāla teritorijā būs vairākas deju zonas, kurās festivāla apmeklētājus priecēs gan pasaules labākie dīdžeji, gan Latvijā iecienīti un atzīti dīdžeji. "RedBull Thre3style" arēnā uzstāsies pasaules DJ sacensību čempions DJ ESKEI83, DJ Madfingaz, DJ Aspirins un daudzi citi. "Stoli" un "Beershake" zonās spēlēs dažādi Rīgas un Latvijas klubos iecienīti diskžokeji. Viena no lielākajām un grandiozākajām ballītēm notiks pie "LMT Spotify" skatuves uz kuras uzstāsies DJ Toms Grēviņš, kurš jau pagājušajā gadā festivāla apmeklētājus izdancināja līdz rīta gaismai.

Ar visu festivāla programmu var iepazīties www.summersound.lv
 

Zvejnieksvētki visā Latvijā
Jūras svētki jeb  Zvejnieksvētki šogad tiek svinēti 12. jūlijā (svētdiena). Zvejnieku svētku pirmsākumi meklējami 1936. gadā – Pāvilostā, un tie jau ir kļuvuši par tradīciju. Svētku pasākumu programma jūras piekrastes pilsētās.

Ventspils Jūras svētkos no 11. līdz 13. jūlijam notiks lielā kuģu parāde ar flotes un loču kuģiem, velkoņiem un zvejas kuģiem, būs pašiem sava zvejnieku sēta ar kūpinātām zivīm un gardu zivju zupu mielastam, Ventspils Brīvostas kauss burāšanā un "Pūķu laivu" sacensības.

Svētku kulminācijas dienā – 12. jūlijā – visā Ostas promenādes garumā uz vairākām skatuvēm izskanēs plaša pasākumu programma. Ciemos ieradīsies pats Neptūns, kurš svētkus baudīs mūziķu pavadībā, pārvietojoties ar netradicionālu transporta līdzekli - orķestropēdu.  Pasākumi būs arī Piejūras brīvdabas muzejā, Livonijas ordeņa pils pagalmā, Amatu mājā,  svētku ballē Reņķa dārzā kopā ar grupām "Credo" un „Bet Bet”, un DJ Robertu Lejasmeijeru.
Nebijis jaunums būs pludiņmakšķerēšanas sacensības Ventā, posmā no Ziemeļu ostas līdz Loču ielai. Uz Livonijas ordeņa pils vaļņa būs iekārtojusies Ventspils Mākslas skolas un Jaunrades nama audzēkņu un pedagogu izstāde „Koku zivis”. Nākamajā dienā – 13. jūlijā, Bērnu pilsētiņā un Pārventas bērnu parkā „Fantāzija” turpināsies mazo ventspilnieku un viņu draugu „Mazie Jūras svētki”.
 

 

Jūrmalciems (pie Smaragdas) 11. jūlijā plkst. 16.00 notiks svētku atklāšana un svinīgā karoga pacelšana, bet plkst. 16.20 atmiņu pēcpusdiena “Sarunas pie zvejnieku galda” (ieeja ar ielūgumiem)

12. jūlijā (pie Smaragdas)
plkst. 11.00 – 18.00 piepūšamās atrakcijas bērniem;
plkst. 12.00 radošās darbnīcas bērniem
plkst. 13.30 stafetes, atrakcijas bērniem
no plkst. 14.00 pie “Ievām” būs iespēja baudīt gardo svētku zupu

Visu dienu un balles laikā darbosies loterija

plkst. 11.00-15.30 Jūrmalniema kauss futbolā
plkst. 15.30 – 16.30 virves vilkšana
plkst. 17.00 – 17.45 jūrnieku zābaka mešana un glābšanas riņķa mešana
plkst. 15.00 Nīcas amatieru teātra izrāde R. Blaumanis “Dancis pa trim”
plkst. 19.00 Sporta spēļu dalībnieku apbalvošana
plkst. 19.00 Liepājas teātra aktieru apvienība “Aģenti” koncerts
plkst. 21.00 Balle kopā ar grupu “Pekšu Brekši”


Engurē 12. jūlijā 
Auniņparka estrādē

 

plkst. 11.00 Jautrā Jūrnieku skrējiena apbalvošana
plkst. 12.00 Jūras svētku atklāšanas koncerts un Jahtu regates “Engures kauss 2014” dalībnieku parāde
plkst. 15.00 Leģendārā Latvijas rokgrupas “Pērkons
plkst. 17.00 Dueta ‘’Santa Zapacka un Harijs Ozols’’ koncerts.
plkst. 21.00 Jaunās talantu fabrikas uzvarētājas Aminatas Savadago koncerts, ieeja bez maksas
plkst. 22.00 Balle kopā ar grupu “Turii-Frutti”, ieeja bez maksas

 

Pie Saieta nama
plkst. 10.00 Reģistrēšanās Jautrajam Jūrnieku skrējienam
plkst. 10.30 Jautrais Jūrnieku skrējiens līdz Auniņparka estrādei

Ostā
plkst. 11.40 Neptūna sagaidīšana

Ceriņu ielokā
no pulksten 10.00 Biedrības “Trusis un citi” dzīvnieku izstāde (ieeja bez maksas)
no pulkstens 10.00 amatnieku un mājražotāju labumi

Stadionā
plkst. 10.00 Latvijas minifutbola čempionāta “Mītava Open’2014” Engures posms; Piepūšamās atrakcijas bērniem; Volejbols; Dažādu labumu tirdziņš
plkst. 11.30 Basketbola soda metieni
plkst. 13.30 Jautrās sacensības – zābaka mešana un balonu mešana tālumā – Hokejlaukumā
plkst. 19.00 “Greentrials Bike Tour” velošovs (ieeja bez maksas)

Visi aicināti uzvilkt strīpainu apģērbu


Lapmežciems Zvejnieksvētki šogad notiek sporta laukumā pie Tautas nama
plkst. 9.30 Pieteikšanās bērnu riteņbraukšanas sacensībām
plkst. 11.00 – 15.00 Lapmežciema muzeja izstāžu zālē apskatāmās izstādes: Smārdes mākslinieka Imanta Kalniņa gleznu izstāde “Dvēseļu atspulgs jūrā”; Fotoizstāde “Dzintarjūras zvejnieki mūsu ciemos”; Liepājas daiļamatnieku biedrības “Kursa” dzintara izstrādājumi

Reklāma
Reklāma

plkst. 11.00 -  14.00 Lapmežciema Tautas nama mazajā zālē apskatāma Tautas fotostudijas “Bauska” dalībnieku darbu izstāde “Bauska vimbu pilsēta”
plkst. 10.00 Riteņbraukšana bērniem līdz 12 gadu vecumam
plkst. 10.30 Pieteikšanās volejbola, basketbola un virves vilkšanas sacensībām
no plkst. 11.00 sarbosies “ANNELS” atrakcijas
plkst. 11.00 Sacensības volejbolā un basketbolā
plkst. 12.00 Sacensības “Zvejnieku zābaka mešana tālumā”
plkst. 14.00 Sagaidīsim Jūras valdnieku “Neptūnu” jūras krastā
plkst. 15.00 Svētku atklāšana sporta laukumā. Uzstājas franču – latviešu saksofonu duets “Viņš un Viņa”
plkst. 16.00 Virves vilkšanas sacensības
plkst. 17.00 Latviešu mūzikas grupas “CREDO” koncerts
plkst. 18.00 Draudzības spēle futbolā veterāniem Lapmežciems – Engure
plkst. 18.30 Dejo Tautisko deju kolektīvi “Gatve”, “Stopiņš”, “Cielava”, “Veselava”, “Biguļi”, “Vanadziņi”
plkst. 19.30 Uzstājas Ieva Karēvica, Liene Šomase un Andris Ērglis ar grupu
plkst. 21.00 Šovdeju programma “Cita laika josla” piedalās “Mirāža”, “Savanna”, “Ritms”
plkst. 22.00 – 5.00 Zaļumballe kopā ar grupām “Dakota” un “Mazā ģilde”. Ieeja bez maksas!


Salacgrīvā 12. jūlijs
Sacensības ostmalā
plkst. 9.30 - smaiļošanā
plkst. 11.00 – glābšanas riņķa mešana ūdenī DĀVANA no SIA “BAŅĶIS” un biedrības “Kuivižu zvejnieku apvienība”: Vizināšanās jūrā ar zvejas kuģiem bez maksas
no plkst. 10.00-15.00 Pirkt un pārdot gribētājiem: zivju, mājražojumu un amatniecības preču Tirgus

Laukumā pie kultūras nama:
plkst. 12.00 svētku atklāšana. Bērniem – atrakcijas un citas izklaides. Gardēžiem- lašu zupas baudīšana. Sportisko aktivitāšu mīļotājiem: sacensības.

Stadionā
plkst. 10.00 – sacensības basketbolā
plkst. 13.00 - sviedlīnes un zvejnieku zābaka mešanā

Pludmalē pie estrādes
plkst. 11.00 - sacensības pludmales volejbolā sievietēm un vīriešiem

Zvejnieku parka estrādē
plkst. 20.00 Grupas "PĒRKONS" KONCERTS
plkst. 21.30 BALLE. Spēlēs grupas: Grupa "Vēja muzikanti", "Keksi" un DJ Matthew Nagle
plkst. 24.00 SVĒTKU UGUŅOŠANA
plkst. 23.00 Loterija!!! – ieejas biļetes piedalās loterijā. Balvās: Piepūšamā gumijas laiva no Latvijas Reģionu Apvienības, divritenis no SIA "Baltic Forest ". Konkurss par 2 ieejas biļetēm uz festivālu POSITIVUS. Ieeja uz vakara pasākumu no plkst 18.00: EURO 5,00. Pensionāriem (uzrādot apliecības) un bērniem līdz skolas vecumam – Euro 3,00- bērniem, jaunākiem par 3 gadiem - bez maksas

Roja 12. jūlijs
Kuģi, nāras, tradicionalā Jūras valdnieka vizīte un muzikāls strīpaino reisa eskorts kopā ar augstajiem jūras viesiem Rojas ielās, nenopietnas zvejniekspēles, pavisam nopietnas sporta spēles un mači virves vilkšanā, Ghettho Games ielu basketbols, milžu cīņas skotu svārkos, bērnu pludmale, vizināšanās ar kuģiem un jahtam, atrakcijas, zivzup, andele, nu kā jau svētkos pieklājas. Būs arī dažādi pārsteigumi un mūzika - lieliem un maziem, nu, piemēram, Jogitas un lielo pasaku tēlu kaķu jautrie jūras piedzīvojumi, Trīs tenori jūras krastā, veloklavieres, jestri ritmi svētku jautrībai, viesosies grupa AArzemnieki un vēl daudz kas cits. Bez tam, īpašu uzmanību saņems jūras vārdu īpašnieki Viļņi, Dzintari, Bangas, Dzelmes, Dzīles, Saivas, Selgas, Sairas, Aļģi, Kaijas - kādi laimīgie tiks pie balvām! Nu,un protams, pusnakts salūts virs jūras!

 

Biļetes uz vakara pasākumu,kur no plkst. 20.00 uz divām skatuvēm uzstāsies vesela plejāde mākslinieku - Dzelzs Vilka jauno Jāņu orķestris, Normunds Rutulis, Grupa PeR, Ivo Fomins, Olga Rajecka, Viktors Lapčenoks, Grupa Roja, DJ Ufo Un DJ Jax, kā arī darbosies Četru baltu kreklu diskobārs, jau nopērkamas www.bilesuparadize.lv un Rojas KC. Pērc tagad lētak-5 EUR,vēlāk 6 EUR,pasākuma dienā 8 EUR,bērniem līdz 12.g.v ieeja brīva.

 


Carnikava 12. jūlijs
 Gaujas krastā pie Novadpētniecības centra un mūsu zvejnieku bāzes vietas no plkst. 11.00 – 16.00 notiks dažādas tematiskas ar zvejniecību saistītas aktivitātes kā lieliem, tā maziem – virves vilkšanas un zābaku mešanas sacensības, glābšanas riņķa mešana, zolītes turnīrs, daiļamata meistaru izstrādājumu tirdziņš, būs arī bufetes, spēles un atrakcijas bērniem.

Visu dienu parkā darbosies amatnieku, laiku un zivju produkcijas tirdziņš, bufetes, kā arī atrakcijas bērniem.  Pēc sportiskajām aktivitātēm viesi tiks aicināti uz parku, kur viesosies dažādi mākslinieki. Vakarā Carnikavas parkā svētku koncerts "Zivtiņ, labā zelta ..." un zaļumballe līdz pirmajiem gaiļiem.

Liepāja 12. jūlijā pilsētnieki un pilsētas viesi ir aicināti svinēt Jūras svētkus Liepājas promenādē. Svētkos uzstāsies ģitāristu virtuozi, mūzikālās apvienības un ansambļi. Būs arī amatnieku tirgus un dažādas netradicionālas sportiskas aktivitātes. Tirgus notiks no plkst. 12.00 līdz 18.00

 

Šī gada svētku ietvaros Liepājā pirmo reizi notiks Vislatvijas ģitāristu svētki ar ģitāristu gājienu un kopīgu saspēli ar Ivo Fominu un grupu “bet bet”. Ģitāristi rādīs savus saniegumu uz galvenās un akustiskās skatuves. Svētku ietvaros norisināsies mākslas plenērs “Liepājas Marīna 2014”

Mērsrags 12. jūlijs

 

Mērsraga kanāls
plkst. 6.30 Neptūna kausa izcīņa makšķerēšanā
plkst. 10.00 Neptūna kausa izcīņā zolītē

Mērsraga vidusskola
plkst. 9.00 – 12.00 Nepūna sporta atrakcijas
plkst. 10.00 Mērsraga kausa izcīņa pludmales volejbolā (2.posms)
plkst. 10.00 – 17.00 Vizināšanās ar kuģīti (2.00 EUR, invalīdiem, pensionāriem (uzrādot apliecību), bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja par 1.00 EUR)

Brīvības estrādē “Jēgerleja”
plkst. 12.00 – 13.00 “Greentrials Bike Tour” velo šovs
plkst. 14.00 Jūras valdnieka vizīte, austrumu deju studijas “Mistērija” uzstāšanās
Jūras valdnieks izsludina konkursus- 1. Skaistākā nāra; 2. Smeķīgākais ēdiens no reņģēm. Uzvarētājiem balvas
plkst. 15.00 Laidzes amatierteātris ar izrādi “Kaimiņu būšana” (V. Pumpure)
plkst. 16.00 Jauno mūziķu koncerts
plkst. 18.00 Andris Bērziņš un Viktors Lapčenoks
plkst. 19.30 Kristīnes Šomases uzstāšanās
plkst. 20.30 Pāvela Fomika uzstāšanās
plkst. 22.00 – 3.00 Balle ar grupu “Grupa”
Koncerti no pulksten 18.00 par maksu

Pāvilosta
Pie ostas svētku tirgus -  jūras velšu, mājražotāju, amatnieku, lauksaimnieku preču tirgošana, uzkodas un dzērieni visām gaumēm SIA “ANNELS” piepūšamās un izklaides atrakcijas, vizināšanās ar laivām pa Sakas upi un jūru.
plkst. 10.00 Kultūrvēsturiska izklaide – šaušana ar loku /SK “Bandavas Strēlnieki”
plkst. 11.00 Atceres brīdis pie Piemiņas akmens “Jūrniekiem un zvejniekiem, kuru kaps jūras dzelmē” – Pāvilostas kapsētā

Pludmalē plkst. 10.00 Pludmales volejbols, futbols
plkst. 13.00 Koncertuzvedums “Tāpēc jau, ka nevar zināt , kāpēc”, uzstājas Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts un dzidātājs Kristaps Pujāts
plkst. 14.30 Kuģu un laivu parāde
plkst. 15.00 Jūras valdnieka Neptūna sagaidīšana
Sporta aktivitātes zvejnieku stilā – riņķa mešana, virves vilkšana, slapjo skrējiens

Upesmuižas parka estrādē
19.00 Jūras valdnieka apsveikums un grupas “BET BET” koncerts
21.00 Zaļumballe. Muzicē “Mākoņstūmēji” un Edijs Šnipke ar grupu
24.00 Svētku salūts


Rēzeknes novada Nagļos
Zvejnieksvētki Rēzeknes novada Nagļos - vienīgajā iekšzemes zvejniekciemā Latvijā
plkst. 6.00 – Svētki sāksies ar makšķerēšanas sacensībām pie Maltas upes ūdenskrātuves slūžām.
plkst. 8.00-10.30 – Dažādas sacensības uz ūdens (laivu cīņas, zivju ķeršana ar paladziņu, peldēšana, niršana, airēšana).
plkst. 10.30 – Zvejniekdienas Sporta svētku atklāšana Nagļu pagasta sporta laukumā.
plkst. 11.30 – Piepūšamā Mega atrakcija un dažādas sacensības bērniem.
plkst. 12.00 - 13.00 – Paraugdemonstrējumi lentošanā, ko vēlāk varēs izmēģināt ikviens interesents.
plkst. 17.00 – Svētku koncerts.
plkst. 18.00 - 19.00 – Laušanās ar rokām (armrestlings).
plkst. 19.00 – Spēkavīru sacensības.
plkst. 20.00 – Apbalvošana.
plkst. 22.00 – Zaļumballe. Spēlē brāļi Puncuļi.



Maģisks koncerts Pokaiņu mežā
Ja nevilina skaļi publiski pasākumi, var doties uz Pokaiņu mežu.  11. jūlijā, pulksten 17 ikviens būs gaidīts Pokaiņu mežā, kur arī šovasar skanēs koncerts "Starp debesīm un zemi". Muzikālā saules meditācija spēkam, veselībai un mīlestībai notiks Ozolkalnā, meža ieskautā pļaviņā, kur muzicēs un dziedās grupa no folkloras kopas "Grodi" Lata Donga un mūziķis Tobiaass Illingerts (Anglija).

Pirms koncerta no pulksten 15.30 varēs tikties ar bitenieku Zigmāru, kurš ar gudrību un mīlestību kopj bites, prot interesanti pastāstīt par puķēm, bišu dzīvi un medu. Kopā ar smaržīgo Pokaiņu tēju varēs izgaršot dažādu ziedu medu un iegādāties to ziemas krājumiem.