25. aprīlī Rīgā noritēs stilīgais un gaumīgais Tvīda velobrauciens

Sestdien, 25. aprīlī Rīgā notiks tradicionālais Tvīda brauciens, kuru pelnīti mēdz dēvēt par gaumīgāko no veloparādēm.

Publicitātes foto. Ja nepiedalies, ir vērts vismaz paskatīties

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto. Ja nepiedalies, ir vērts vismaz paskatīties

 

Tvīda brauciens(no angļu valodas Tweed Run) ir kļuvis par tradīciju visā pasaulē. Arī Rīgā tas jau sesto gadu pulcē simtiem velobraucēju. Dzīvespriecīgajā divriteņu parādē spilgti uzmirdzēs daudz klasiski un pat vēsturiski dāmu un kungu velosipēdi, kā arī braucēji būs uzposušies senlaicīgās kleitās, uzvalkos un aksesuāros no dažādiem laika posmiem. Šis ir pirmais gads, kad ar Tvīda braucienu tiks atklāta arī Rīgas Velo nedēļa.

 

Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir divritenis un gaumīgs ietērps – sākot ar 19. gadsimta frakām un vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi.

 

Tvīda braucienam piemīt īpaša senatnes noskaņa, ko nevar izjust nevienā citā Rīgas velobraucienā. Parāde ik gadu vieno pieaugušos un bērnus, senus draugus un jaunus paziņas, riteņbraucējus, senlietu kolekcionārus, māksliniekus, mūziķus un vienkārši cilvēkus, kuri vēlas izbaudīt Latvijas Veclaiku divriteņu kluba un Ērenpreiss velosipēdu darbnīcas radīto senatnes garšu. Viss, kas vajadzīgs, lai piedalītos braucienā, ir divritenis un gaumīgs ietērps – sākot ar 19. gadsimta frakām un vakarkleitām un beidzot ar sešdesmito gadu rokenrola modi. Kā katru gadu, arī šogad izcilāko tērpu autoriem būs sarūpētas īpašas balvas.

 

Pasākums sāksies 15:00 Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, kur stundu pirms brauciena būs iespēja piedalīties kādā no tradicionālajām ar velo kultūru saistītajām aktivitātēm. Velodarbnīcā būs iespēja pirms parādes pielabot savu braucamo, kā arī iepazīties ar “Ērenpreiss” velo darbnīcas divriteņu stendu. Lai parūpētos par savu ārējo tēlu, dalībniekiem būs pieejams kurpju spodrināšanas sols un friziera meistardarbnīca. Tiem, kas ar šīm lietām būs tikuši galā, būs iespēja piedalīties šautriņu mešanas atrakcijā vai iegūt veclaicīgu portretu fotostūrītī. Protams, neizpaliks arī laikmetam atbilstoši muzikāli priekšnesumi.
 

Reklāma
Reklāma

Tvīda brauciens sāksies plkst. 16:00. Parāde izbrauks no Esplanādes un virzīsies pa vēsturisku Rīgas maršrutu, tāpēc piedalīties ir aicināti arī ārzemju viesi. Dosimies pārbraucienā caur Vecpilsētu un bulvāru rajona dārziem, izmetīsim ainavisku loku pa kluso centru līdz Ģertrūdes ielas baznīcai, tālāk caur pilsētas centru apciemosim Grīziņkalna rajonu un virzīsimies uz Meistara ielu un Matīsa ielu. 
 

Tvīda brauciens noslēgsies velosipēdu darbnīcas Ērenpreiss pagalmā, A. Čaka ielā 90, kur uzņemsim tradicionālo Tvīda brauciena kopportretu un atpūtīsimies, dejojot mūzikas pavadījumā vai skatoties video no iepriekšējo gadu braucieniem.


Programma:
Plkst. 17:30 notiks ikgadējā Tvīda Karaļa, Karalienes un Tvīda ģimenes kronēšana. Cita starpā šogad tiks izvirzītas arī jaunas nominācijas – Mazais Tvīda Karalis un Karaliene, kā arī Tvīda muzikants. Tāpēc aicinām mūziķus, ar pedāļiem aprīkotu skaņu iekārtu īpašniekus un dziedātājus piedalīties braucienā un papildināt gaisotni ar tēmai atbilstošu mūziku. 
Plkst. 18:00 mūs priecēs rock’n’roll grupa “KEKSI”, bet jau vakarpusē ap 20:00 koncertu sniegs grupa “Rīgas Modes”. Noslēguma laikā par atspirdzinošiem dzērieniem rūpēsies Valmiermuiža un bārs Aristīds, bet par ēdināšanu – restorāns SprīdEats.
Atgādinām, ka pēc 23:00 visi ir aicināti uz Tvīda noslēguma balli naktslokālā “Aristīds” Aristīda Briāna ielā 7.