Iemācies atšķirt čūsku no ķirzakas! Latvijas abinieku un rāpuļu dienas Zoodārzā

Latvijas daba pamazām mostas pavasarim. Arī Zooloģiskā dārza rāpuļi un abinieki iznākuši laukā no ziemošanai piemērotām kastītēm un tagad tie aktīvi rosās Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā. Daļa no tiem pavasarīgi pieskandina savus terārijus un pat vai visu ēku. 

Foto no Rīgas Zoodārza - zaļā varde

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Rīgas Zoodārza - zaļā varde

 

Jau šajā nedēļas nogalē – 18. un 19. aprīlī Rīgas Zooloģiskais dārzs aicina uz Latvijas abinieku un rāpuļu dienām Zoodārzā izzināt šos daudzu peltos, nievātos un neieredzētos ložņātājus un lēkātājus. 
 


No plkst. 12.00-16.00 Latvijas abinieku un rāpuļu ekspozīcijā darbosies izzinoši pētnieciskā darbnīca „Iepazīsti Latvijas abinieku un rāpuļu pasauli”. Tajā ikvienam apmeklētājam Zooloģiskā dārza speciālisti palīdzēs iepazīt mūsu zemes čūskas, ķirzakas, bruņrupučus, kā arī vardes, krupjus un tritonus.

Reklāma
Reklāma

 

Lasi vēl: Mostas čūskas. Hospitalizē zalkša sakostu zēnu


Tie dzīvo mums līdzās un tāpēc ir aktuāli jautājumi par viņu dzīves īpatnībām un barošanās paradumiem. Tāpat ikvienam interesantam būs iespēja rast atbildes uz sasāpējušiem jautājumiem: Ko darīt, ja pagalmā ir čūska? Vai visas čūskas ir indīgas? Kā tās pārvietojas, ja nav kāju? Kas īsti ir glodene un gludenā čūska? Vai krupji un vardes ēd zemenes? Kādi abinieki un rāpuļi sastopami manu māju tuvumā un vai tie ir bīstami? … un vēl un vēl un vēl…

Šie dzīvnieki ir interesanti! Tikai iepazīstot tos, spēsim novērtēt viņu unikalitāti un pratīsim sadzīvot ar tiem.