Vaivaros notiks suņu - pavadoņu diena

Pēc Starptautiskās suņu-pavadoņu federācijas ierosinājuma aprīļa mēneša pēdējā trešdienā Eiropā tiek atzimēta Starptautiskā suņu-pavadoņu diena. Arī Latvijā ceturtdien, 30. aprīlī, Vaivaru pamatskolā (Jūrmala, Skautu iela 2) notiks virkne pasākumu par neredzīgo cilvēku un viņu četrkājaino draugu aktualitātēm.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Plkst. 14:00 notiks apaļā galda diskusija - vai suns-pavadonis varēs nākotnē kļūt par pilnvērtīgu asistentu neredzīgam cilvēkam?

Diskusijas ierosinātāja biedrības „Es Redzu” vadītāja Aivija Bārda uzskata, ka šodienas neprātā pastāvīgs neredzīgā bērna vai jaunieša kontakts ar uzticamo draugu-dzīvnieku ne tikai palīdzēs orientēties telpā, bet var kļūt par būtisku labsajūtas uzlabošanas, pet-terapijas elementu.

Šodien suņa-pavadoņa sagatavošana ir dārgs pasākums. Ja suni apmācītu pats neredzīgais kopā ar profesionālā kinologa palīdzību, tad kapacitāte paaugstināsies, bet izmaksas būtiski saruks.

Sākot no 12:00 visi interesenti varēs iepazīties ar Vaivaru pamatskolas un kaimiņu skolu skolēnu fiziskām aktivitātēm svaigā gaisā ar suņu līdzdalību. Noslēgumā neformālās sarunās varēs baudīt uz ugunskura gatavotu brīvdabas pavasarīgu zupu. Praktiskā darbība un diskusijas projekta „Citāda Latvija” ietvaros par suņu-pavadoņu sadarbību ar neredzīgiem bērniem un jauniešiem tiks turpinātas Kuldīgā, kur no 1. līdz 10. maijam notiks specializētā sporta nometne.

 

Suņu - pavadoņu dienā varēs satikt Vaivaru pamatskolas skolēnus, kas ir neredzīgie bērni, biedrības „Es Redzu” vadītāju Aiviju Bārdu, servisa suņu biedrības «Teodors» dibinātāju, kinoloģi Zaigu Kļaviņu un Somijas suņu-pavadoņu skolas «Viiksi» dibinātāju Juha Herttuainens, kurš ir apmācījis jau 239 suņus-pavadoņus, kā arī aprunāties ar Rīgas skolu jauniešu un absolventu grupas „Piedzīvojumu gars” aktīvistu un neredzīgo Vaivaru pamatskolas astotas klases skolnieku Georgu Tadeju Bārdu ar savu suni - topošo pavadoni Hēru. 

Reklāma
Reklāma