Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā īpaša programma - viesosies Lellīte Lollīte

 
 „Pagriez, Lolīti, austiņu! Ko es tevim pateikšu. Tikai klusi, klusiņām! Ka to nesaki nekam!”. Svētdien, 12. aprīlī, pulksten 11.30 Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ģimenes programmā „Mazo rīdzinieku diena” gaidāms īpašs ciemiņš – Latvijas Leļļu teātra izrāde „Lellīte Lolīte”. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Raiņa bērnu dzejas varone lellīte Lolīte, ar kuru, šķiet, ikviens no mums ir pazīstams kopš bērnības, par saviem priekiem un kreņķiem stāstīs muzeja Kolonnu zālē.
 

Leļļu un mašīnu mode mainās, bet pieredze, ko gūstam rotaļājoties, paliek. Raiņa dzejas cikls, režisores Vijas Blūzmas iestudējumā, aktrises Daces Vītolas interpretācijā, mākslinieces Anitas Znutiņas-Šēves vizualizācijā, papildināts ar Arvīda Žilinska bērniem rakstītajām dziesmām Raimonda Petrauska apdarē, izrādē „Lellīte Lolīte” stāsta par būtisko visos laikos un paaudzēs - mīlestību, draudzību, izpalīdzību, attiecībām, darba tikumu, izpratni par mākslu, mūziku, norisēm dabā...”.
 

Pēc izrādes mazie kopā ar lielajiem ir gaidīti izstādē „Mazie rīdzinieki’, kā arī visā muzejā. Izstādē tiks piedāvātas ekskursijas ikvienam interesentam, kā arī darbosies „Radošo aktivitāšu darbnīca”, kurā būs iespēja zīmēt, krāsot lelles, mašīnas un citas tikpat aizraujošas lietas, kā arī būvēt mājas, lasīt grāmatas, spēlēt spēles, pašu rokām izgatavot kādu senu spēli – triku.
 

Lai rotaļāšanās būtu vēl sirsnīgāka, iesakām līdzi ņemt savu īpaši mīļoto grāmatu vai rotaļlietu - lelli, lāci, mašīnu, kaķīti, sunīti, utt. Izstādē „Mazie rīdzinieki” atrodama „Bērnības atmiņu un pieredzes grāmata”, kurā apmeklētāji ir aicināti ierakstīt kādu savas bērnības atmiņu epizodi, izjūtu, piedzīvojumu vai atziņu. 
 

Reklāma
Reklāma

Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja izstāde „Mazie rīdzinieki”, veltīta rīdzinieku bērnības pasaulei cauri laikiem. Izstādē apskatāmi gan muzeja krājumā glabātie, gan no jauna iegūtie, ar rīdzinieku leģendām un dzīves stāstiem apvītie priekšmeti, kas Rīgā lietoti bērnu aprūpei, izklaidei, apģērbšanai un izglītībai laika posmā no 18. gs. līdz mūsdienām. Izstāde aicina atgriezties savā un iepriekšējo paaudžu bērnības pasaulē. Bērnības priecīgie un skumjie stāsti, to lietiskie pierādījumi – vismīļākās lelles un viņu iedzīve, lācīši, sunīši, kaķīši, zirdziņi, automobiļi, spēles, pirmās grāmatiņas, kleitiņas, biksītes, cepurītes un vēl un vēl... 
 

„Mazo rīdzinieku dienas” aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu: EUR 1,42, skolēniem un pensionāriem EUR 0,71, pirmsskolas vecuma bērniem – bez ieejas maksas.