Neparasta kriminālkomēdija "Trakās šķēres" 18. februārī uz koncertzāles "Rīga" skatuves

Pirmo reizi Latvijas vēsturē skatītājiem tiek piedāvāta iespēja redzēt pasaules Ginesa rekordu grāmatā iekļautās lugas iestudējumu.

Jaunās kriminālkomēdijas darbība norit frizētavā, kurai līdzās ir notikusi nežēlīga slepkavība – nogalināta pasaulē slavenā pianiste Irēna Mālere. Kurš to ir paveicis? Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jaunās kriminālkomēdijas darbība norit frizētavā, kurai līdzās ir notikusi nežēlīga slepkavība – nogalināta pasaulē slavenā pianiste Irēna Mālere. Kurš to ir paveicis? Publicitātes foto.

 

Pola Portnera (Paul Portner) sarakstītā luga “Trakās šķēres” (“Shear Madness”) 1997. gadā tika iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē visilgāk spēlētā kriminālkomēdija, kas ASV tiek izrādīta jau kopš 1976. gada un visā pasaulē spēlēta vairāk nekā 50000 reižu!


Kā jau nojaušat, arī “Trakās šķēres” ir komēdija, bet – atšķirībā no iepriekš iestudētajiem darbiem - kriminālkomēdija. Jaunās kriminālkomēdijas darbība norit frizētavā, kurai līdzās ir notikusi nežēlīga slepkavība – nogalināta pasaulē slavenā pianiste Irēna Mālere. Kurš to ir paveicis? Uz frizētavu atnākušais ciparu pasaulē dzīvojošais antikvārs Eduards Krāmkalns? Zaglīgā deputāta Kiršbauma sieva Lauma? Vīriešu mīlas alkstošais frizētavas īpašnieks “Alesandro” Krūklis? Viņa šarmanti pavedinošā friziere Brigita Rozīte? Aizdomās tiek turēti visi frizētavas darbinieki un apmeklētāji. Arī kriminālpolicijas kapteiņa Valda Stabiņa un policijas leitnanta Bērziņa reputācija ir apšaubāma. Bet kurš ir īstais slepkava – to nezin ne aktieri, ne režisors un, protams, arī skatītāji. Izmeklēšana notiek tepat uz skatuves, skatītāju acu priekšā. Tikt skaidrībā palīdzēs skatītāji, kuru viedokļi tiks ņemti vērā izmeklēšanas gaitā.


Uzvedums ir unikāls, jo tā beigas nav sarakstījis dramaturgs. 
„Trakās šķēres” var skatīties vairākas reizes – emocijas un sajūtas vienmēr būs dažādas, jo izrādes fināls ir atkarīgs no apstākļiem, kādi izvērtīsies uz skatuves izmeklēšanas gaitā. Bet nemainīgi un neatkarīgi no atrisinājuma izrāde ir pilna ar asprātīgiem jokiem un paradoksālām situācijām. Emocijām un spriedzes bagātā kriminālkomēdija “Trakās šķēres” jums garāntēs lielisku noskaņojumu! 

 

Iestudējumu veido režisors Marcins Slavinskis (Marcin Slawinski) (Polija).

Reklāma
Reklāma


Interisānti fakti par kriminālkomēdiju "Trakās šķēres":
- Izrāde, kuras beigas ir atkarīgas no skatītāja;
- Izrāde, kurā spēlē arī skatītāji;
- Komēdija, kas vienmēr beidzas citā veidā;
- Izrāde, kas sākas ilgi pirms sanāk skatītāji;
- Izrāde, kas ir iekļauta Ginesa rekordu grāmatā kā visilgāk spēlētā komēdija;
- Izrāde, kur jūs varētu izmantot friziera pakalpojumus;
- Izrādē, kurā tiks pārbaudīta jūsu atmiņa;
- Izrāde, kurai pārtraukums ir domāts tikai skatītājiem, nevis aktieriem.

 

Izrādi "Trakās šķēres" 18. februārī varēs izbaudīt koncertzālē "Rīga".